مخالفت وزارت جهاد کشاورزی با صادرات مرغ

سرپرست معاونت برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی از عزم این وزارتخانه برای ساماندهی تجارت محصولات کشاورزی خبر داد و افزود: وزارتخانه برنامه‌ای برای صادرات مرغ ندارد زیرا نهاده آن با ارز دولتی وارد می‌شود.

به گزارش اکونگار به نقل از ایلنا، اکبر فتحی، سرپرست معاونت برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهادکشاورزی  درباره هدف وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صمت از تهیه پیش‌نویسی با هدف اخذ اختیار از سران قوا در زمینه صادرات محصولات کشاورزی گفت: هدف وزارتخانه‌ها از این امر ساماندهی تجارت خارجی محصولات کشاورزی است، متاسفانه این خلا در وزارت جهاد کشاورزی وجود دارد که سقف تولید و صادرات هیچ‌گاه مشخص نبوده و واضح نیست که چه میزان از تولید باید صادر شود. این در حالی است که برای صادرات باید از پیش برنامه‌ریزی و مشخص شود از کل تولید هر محصول کشاورزی در کشور چه میزان باید به بازار داخل اختصاص یابد و بر چه میزان می‌توان برای صادرات برنامه‌ریزی کرد و اتفاقا همین نابه‌سامانی است که بازرگانان را با مشکل مواجه کرده و برای آنها روشن نیست که بر چه میزان کالا می‌توانند به عنوان کالای صادراتی حساب کنند. 

مورد عجیب قیمت اقلام خوراکی/تورم یکساله گوشت قرمز چه تغییری کرد؟

وی افزود: از همین رو، اکنون در وزارت جهاد کشاورزی این برنامه را داریم که سقف صادرات را به تفکیک هر محصول مشخص کنیم و در ابتدای سال ظرفیت صادراتی محصولات را به صادرکنندگان اعلام کنیم، این امر به تاجران نیز کمک می‌کند که برنامه‌ریزی بهتری داشته باشند. 

دبیر ستاد هماهنگی امنیت غذایی اظهار کرد: اکنون جریان صادرات برحسب شانس و اتفاق پیش می‌رود و هر محصولی که موجود باشد، صادر می‌شود و اگر هم کمبود باشد وزارت جهاد کشاورزی با این استدلال که بازار داخلی را تنظیم می‌کند اعمال قدرت کرده و مانع صادرات می‌شود به طور مثال الان در شرایط کمبود گوجه‌فرنگی در کشور هستیم زیرا محصولات شمالی سرمازده شده‌اند و محصولات جنوب هم که هنوز به بازار نیامده‌اند در این شرایط صادرات گوجه‌فرنگی ممکن نیست. 

فتحی تصریح کرد: کنترل صادرات محصولات کشاورزی به نفع بازرگانان خواهد بود و با این اتفاق آنها دیگر در عمل به تعهدات صادراتی دچار مشکل و ضرر و زیان نمی‌شوند، ما به همکاری صادرکنندگان نیاز داریم و آنها همواره کمک‌حال وزارت کشاورزی بوده‌اند. 

وی در پاسخ به اینکه آیا می‌توان به جای جلوگیری از صادرات برای تنظیم بازار، کالاهای کشاورزی که در داخل کم است را وارد کرد، گفت: اگر چنانچه گفته شد تجارت خارجی این کالاها ساماندهی شود دیگر کمبودی پیش نمی‌آید که نیاز به واردات باشد. 

سرپرست معاونت برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی دستورکار یادشده برای صادرات محصولات کشاورزی را شامل صادرات مرغ و تخم مرغ ندانست و توضیح داد: اگر برای مرغ و تخم مرغ ظرفیت صادراتی ایجاد شد تنها برای تنظیم بازار داخلی بود، در کشور ما برای تامین نیاز داخلی به گوشت مرغ به ماهیانه ۱۴۰ میلیون قطعه جوجه‌ریزی نیاز است با این حال برای اینکه منافع تولیدکننده تامین شود به آنها گفته شده ۱۵۰ میلیون قطعه جوجه‌ریزی انجام دهند تا تضمین شود که در تامین بازار داخل مشکلی به وجود نخواهد آمد و اگر مازاد بر این مرغ تولید شد صادر شود.

وی تاکید کرد: اما در کل برنامه صادرات مرغ در کشور نداریم زیرا صرفه اقتصادی ندارد که نهاده با ارز دولتی وارد و به عنوان خوراک مرغ مصرف شود و گوشت این مرغ صادر شود. در مورد تخم مرغ هم همین طور است و مانند مرغ صادرات آن تنها در صورت نیاز به تنظیم بازار مجاز است. 

از دیگر رسانه ها
دیدگاه