«اکونگار» گزارش می‌دهد

فرعی جدید در مسیر متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان/احکام صادر شده ابهام دارند؟

متناسب‌سازی حقوق بازنشسته‌ها همچنان به نتیجه نرسیده است و در هر مرحله جدید شاهد عدم هماهنگی لازم و برنامه‌ریزی‌های دقیق هستیم. در این مورد روز گذشته تعدادی از فعالان بازنشستگی کشوری به سازمان برنامه‌و بودجه رفتند و مدعی شدند احکام صادره با ابهام‌های فراوانی روبه‌رو است.

به‌گزارش «اکونگار»: وضعیت معیشتی بازنشستگان با توجه به افزایش قیمت‌ها روندی نزولی دارد ولی در مقابل دولت به‌عنوان متولی اجرایی کردن طرح متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان با حرکت لاکپشتی خود هنور نتواسته این چالش را حل کند. چالشی که در ماه‌ها و حتی سال‌های آینده همچنان ادامه خواهد داشت. باتوجه به فراز و نشیب‌های فراوان و تصویب قوانین جدید، جنجال‌ها، تاییدها و تکذیب‌های فراوان قرار بود متناسب‌سازی در ماه گذشته یعنی مهرماه به‌صورت کامل اجرایی شود ولی هنوز چگونگی اجرای آن با اما و اگرهای فراوان همراه است. 

ناعدالتی مزدی همچنان ادامه دارد/ تلاش دولت برای پایین نگاه داشتن سقف دستمزد

احکام با ابهام صادر شده‌اند 

حالا در تازه‌ترین خبرها به فرعی جدیدی در مسیر همسانسازی حقوق‌ها برخورد کرده‌ایم. گویا احکام صادر شده برای بازنشسته‌ها داری مشکلات و ابهام‌های فراوانی است.  

این موضوع باعث شد تا روز گذشته جمعی از بازنشسته‌ها به سازمان برنامه‌و‌بودجه واقع در بهارستان بروند و اعتراض خود را به گوش رییس این سازمان برسانند. هنوز خبری از برنامه‌وبودجه در این مورد رسانه‌ای نشده است ولی در این مورد نماینده بازنشستگان کشوری در تماسی از برگزاری یک نشست با مدیران سازمان برنامه و بودجه خبر داد. 

به گفته او در این نشست چند ساعته، بازنشستگان اعتراض شدیدی به احکام همسان سازی صادره که قطعا بر مبنای ۴۰ درصد نبوده، داشتند  و در عین حال برای افراد با شرایط یکسان احکام با مبالغ متفاوت صادر شده است و به پارامترهای مدیریت و مازاد خدمت ۳۰ ساله توجه نشده است. این موضوع به «حمید پور‌محمدی»، ریاست سازمان برنامه‌وبودجه و معاونینش ابلاغ شد. ما خواهان اصلاح احکام فعلی و اصلاح بر مبنای الزامات قانون هستیم؛ در نهایت قرار شد بررسی و اصلاح احکام بر مبنای قانون نهایتاً تا دو هفته و تا قبل ۲۰ آبان ماه سال جاری انجام شود. حالا بازنشستگان کشوری در انتظار اصلاح احکام و بارگذاری مجدد آن‌ها در آبان ماه هستند. 

 

برنامه هفتم توسعه چه می‌گوید؟ 

آنگونه که در برنامه هفتم توسعه آمده است، موضوع همسان‌سازی حقوق بازنشستگان باید ظرف مدت سه سال اجرایی می‌شد آن هم به این صورت که در سال اول ۴۰ درصد و در دو سال بعد هم ۶۰ درصد منظور می‌شود. با این حال، هرچند جلساتی بین مقامات اقتصادی با روسای صندوق‌های بازنشستگی با محوریت بررسی همین موضوع از ابتدای سال برگزار شده، اما اطلاعات درز داده شده، نشان می‌دهد که فعلا نوبت بازنشستگان تامین اجتماعی فرا نرسیده است. حالا باتوجه به اینکه دولت چهاردهم برنامه خود را اجرای مصوبات هفتم توسعه عنوان کرده است باید منتظر باشیم ببینیم این همسانسازی تا چه روزی به طول خواهد انجامید. 

 

آیا همسانسازی را به چشم میبینم؟

«احمد حسینی»، فعال صنفی بازنشستگان تامین اجتماعی در این رابطه به رسانه‌ها گفته بود: «متناسب سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی، لشگری و کشوری سال‌ها قبل کلید خورد و اکنون در برنامه هفتم به عنوان یک تکلیف قانونی مصوب شده است؛ براین اساس، باید از ابتدای امسال اجرایی شود. من از خانواده‌ای کارگری هستم که پدرم و برادرم از دنیا رفتند و‌ همسان سازی حقوق خود را به چشم ندیدند و خدا می‌داند در جامعه بازنشستگان کشور، چند خانواده دیگر مثل خانواده من هستند. بیایند تا بازنشستگان زنده‌اند، دستور اجرای همسان‌سازی را صادر کنند.» 

 

او با تاکید بر اینکه باید از فروردین ماه همسان‌سازی برای همه بازنشستگان اجرایی شود؛ ادامه داد: «هر چند در این تورم مبلغ همسان‌سازی بسیار کم است، باز پول چند قرص نان برای بازنشستگان می‌شود و همین هم غنیمت است.»

 

از دیگر رسانه ها
دیدگاه