«اکونگار» از آخرین وضعیت کارگران هفتتپه گزارش میدهد:
«هفت تپه» در خواب مصنوعی/ کارگران: کارخانه به ظاهر آرام است
بنا بر حکم دادگاه، حدود ۴ سال پیش شرکت هفت تپه باید از مالکهای کنونی خلعید میشد ولی حالا نهتنها تغییر در کارخانه بهوجود نیامده بلکه خبری از تولید شکر سفید هم نیست. این در حالی است که کارگران شرکت همه حقوق خود را دریافت میکنند. کارگران بیم آن را دارند که با توجه به عدم اجرای طرح توسعه، شرایط به زمان اعتراضات سریالی باز گردد.
به گزارش اکونگار: سرنوشت «شرکت هفتتپه» همواره با فراز و نشیبهایی همراه بوده است ولی در سالهای اخیر و بعد از فرونشست اعتراضات و تجمعات سریالی، جوِ کارخانه خیلی آرام بهنظر میرسد. این شرایط در حالی ادامه دارد که نه خبری از اجرایی شدن «طرح توسعه هفتتپه» است و نه خبری از «خلعید مالکان». این در حالی است که حدود چهار سال پیش شعبه ۵۵ دادگاه تهران سرانجام رای به حکم خلعید از «امید اسدبیگی» و «مهرداد رستمی» داده بود ولی بنا بهگفته رییس دفتر دولت سیزدهم این واگذاری با حاشیههایی زیادی همراه است. یکی از کارگران این واحد تولیدی در تماسی که با خبرنگار ما داشت میگوید: «تحرک زیادی در شرکت وجود ندارد و هفتتپه به خام فروشی روی آورده است ولی دراین شرایط همه حقوق کارگران پرداخت میشود که بهنظر همه شرایط مصنوعی و آرامش قبل از طوفان است». لازم به ذکر است که این شرکت حدود 5 هزار کارگر دارد و پسمانده تجربه پیادهسازی اصل 44 قانون اساسی است. در ادامه گفتوگویی که به آخرین وضعیت هفت تپه اشاره دارد را میخوانید.
هنوز اسدبیگی مالک شرکت است
این کارگر شرکت هفت تپه که نمیخواهد نامش فاش شود از آخرین وضعیت این واحد تولیدی به «خبرنگار اکونگار» میگوید: «باتوجه به اینکه همواره در انتظار تغییر و تحولات بزرگ هستیم ولی باید بگویم که سند هفتتپه فعلا بهنام اسدبیگی و رستمی است. باوجود اینکه این تیم مدیریتی با رای دادگاه خلعید شدند و تحت عنوان مدیریت پیمانی به «صنایع جانبی خوزستان» واگذار شده ولی بهنظراین ظاهر دادستان است چون همچنان تصمیمات شرکت بر عهده مالکان است.»
او در همین مورد و با اشاره به نقل قولی از رییس دفتر رییس جمهوری در دولت سیزدهم ادامه میدهد: «حالا پس از گذشت ۴ سال هنوز عملا خلعید صورت نگرفته است. در بازدیدی که «غلامحسین اسماعیلی» از هفت تپه داشت وقتی در مورد آینده شرکت سوال کردیم در پاسخ گفت: «به این دلیل انتقال مالکیت انجام نمیشود که مشکلات مالی، اداری و قانونی زیادی وجود دارد. »
این کارگر با ابراز نگرانی از شرایطی که احتمالا در آینده نزدیک گریبانگیرشان خواهد شد اضافه میکند: «بهخوبی مشخص است که این نوع اقدامات و تصمیمگیریهایِ مبهم، بهخاطر مسایل امنیتی و حفظ آرامش کارگران شرکت است اما بهنظر من این کارشان بهنوعی آتش را زیرخاکستر نگاهداشتن است که هر لحظه میتواند شعلهور شود. توجه داشته باشید که هیچ گونه افزایش تولید و یا سرمایهگذاری توسط صنایع جانبی صورت نمیگیرد ولی در این شرایط حقوق کارگران به موقع پرداخت میشود. اینکه اکنون هیچ معوقهای نداریم برایمان خوشحال کننده است ولی بیم آن میرود که هرلحظه شرایط بهگذشته بازگردد و باز هم شاهد برهم خوردن نظم شرکت باشیم. اگر توسعه هفتتپه همانند برنامهریزیها پیش میرفت هیچ نگرانی وجود نداشت. احساس میکنیم به «خواب مصنوعی» رفتهایم.»
این فعال صنفی در پاسخ به این سوال که مزارع و تاسیسات داخل شرکت چه وضعیتی دارند میگوید: «وضعیت مزارع بهتر از کارخانه است ولی تاسیسات داخلی کارخانه فرسوده شده و کشش محصولات برداشتی را ندارد. در بخش صنعت نیاز به اورهال اساسی داریم چون ماشینهای خام، تصفیه، آسیابها، نیروگاه و کورههای بخار و سایر ماشینآلات در این ۴ سال بهروزرسانی نشدهاند. همچنین بخش «تصفیه شکر سفید» که محصول اصلی ما محسوب میشود مدتها خاموش است و بهناچار شکر زرد تولیدی را برای کارخانههای مورد نظر ارسال میشود که در واقع تنها خام فروشی میکنیم. این نشان میدهد که کار چندانی در هفتتپه انجام نمیدهیم.»
این فعال صنفی در همین مورد ادامه میدهد: «چون هنوز بحث مالکیت مشخص نشده است هیچ سرمایهگذاری نمیتواند وارد میدان شود تا سروسامانی به وضعیت مشکوک اکنون بدهد. آنها هر نوع سرمایهگذاری را منوط به انتقال قطعی میدانند. همه این توضیحات نشان میدهد که هفتتپه در وضعیتی زیانده بهسر میبرد. مدیریت در این شرایط مطلوب کسی نیست مگر اینکه بهخاطر بحثهای امنیتی بهصورت خصولتی و با کمک و حمایت مستقیم دولت ادامه دهند.»
این کارگران که نخواست نامش فاش شود در پایان به دو چالش اصلی هفت تپه اشاره میکند و ادامه میدهد: «اگر واگذاری صورت نگیرد وضعیت هفت تپه همچنان دو چالش خواهد داشت، «طرح توسعه» و «اسدبیگیها که هر دو باید همزمان برطرف شوند.»