وضعیت قرمز امنیت غذایی در۸استان
رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور گفت: ۸ استان کشور از نظر تغذیه نیاز به توجه بیشتری دارند که در سند ملی امنیت غذایی نیز برنامهها و اقداماتی برای بهبود وضعیت امنیت غذایی در این استانها تدوین شده است.
به گزارش اکونگار به نقل از ایلنا، رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور گفت: ۸ استان کشور از نظر تغذیه نیاز به توجه بیشتری دارند که در سند ملی امنیت غذایی نیز برنامهها و اقداماتی برای بهبود وضعیت امنیت غذایی در این استانها تدوین شده است که باید با همکاری همه دستگاههای ذیربط اجرایی شود. این ۸ استان شامل سیستان و بلوچستان، کهگیلویه و بویراحمد، ایلام، هرمزگان، بوشهر، خوزستان، کرمان و خراسان جنوبی است.
مطلق تصریح کرد: با توجه به اهمیت دسترسی آحاد جامعه بویژه اقشار کم درآمد به سبد غذایی حداقلی، برای تامین پروتئین و کالری و ریزمغذیها به منظور رفع نیازهای تغذیهای و حفظ سلامت جامعه و در جهت هدفمندی یارانهها اقداماتی در دبیرخانه شورا بعمل آمده است.
امنیت غذایی جهان زیر تیغ گرمایش زمین/ تغییرات اقلیمی ثبات مالی و اقتصادی کشورها را برهم میزند
چه اقداماتی برای حمایت غذایی از گروههای کم درآمد صورت گرفته است؟
وی با اشاره به این اقدامات گفت: سبد غذایی حداقلی با مشارکت اساتید دانشگاه، متخصصین تغذیه و کارشناسان ذیربط در سازمان هدفمندی یارانهها، وزارت صمت، وزارت بهداشت وزارت اقتصاد و دارایی، انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور در دبیرخانه شورا تدوین شد که در قالب کالابرگ الکترونیک و با همکاری و حمایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اجرایی شده است و مشوقهایی برای خرید اقلام سبد غذایی کالابرگ در نظر گرفته شده است که میتواند کمک زیادی به بهبود تغذیه مردم کند.
اسماعیل مطلق افزود: در راستای پیشگیری و کنترل سوءتغذیه کودکان نیز وزارت بهداشت با همکاری وزرات تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان برنامه و بودجه، کودکان ۵ دهک اول جامعه که به حمایت تغذیهای نیاز داشتند، کارت مخصوص (کالابرگ الکترونیک) آنها، ماهی یک میلیون تومان و برای کودکان در دهکهای ۶ و۷، ماهانه ۶۰۰ هزار تومان شارژ میشود و خانوارها میتوانند سبد غذایی تدوین شده توسط وزارت بهداشت را تهیه کنند تا مشکلات تغذیهای کودکان برطرف شود. مادران باردار در دهکهای درآمدی پایین نیز تحت پوشش برنامه حمایت تغذیهای قرار دارند.