آمار بیمه‌نامه‌های صادر شده ۳ماهه اول سال+نمودار

براساس آمار منتشر شده از سوی بیمه مرکزی، در بهارسال جاری حق بیمه تولیدی صنعت بیمه رشد ۶۴ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال گذشته تجربه کرده است.

به گزارش اکونگار به نقل از دنیای اقتصاد؛ براساس آمار منتشر شده از سوی بیمه مرکزی، طی ۳ ماه نخست سال جاری حق بیمه تولیدی صنعت بیمه در حالی رشد۶۴درصدی را نسبت به مدت مشابه سال گذشته تجربه کرده است که تعداد بیمه نامه‌های صادره ۱۰ درصد رشد داشته است. این موضوع بیانگر این است که بخشی از افزایش حق بیمه تولیدی ناشی از افزایش تعداد بیمه‌نامه‌های صادره بوده است .در بازه موردنظر حق بیمه تولیدی بازار به رقم ۱۱۴.۱همت (هزار میلیارد تومان) رسیده است. بیش از نیمی از حق بیمه تولیدی بازار بیمه (۵۹ درصد) مربوط به شرکت‌های بیمه دی، دانا، ملت و آسیا بوده است که به ترتیب رشدی معادل ۵۵ ، ۳۰ ، ۱۱۷۷ و ۴۷ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته‌اند. بررسی عملکرد رشته‌های بیمه‌ای در سه ماهه ابتدایی سال حاکی از صدرنشینی رشته بیمه درمان در رشد حق بیمه تولیدی بازار همانند ماه‌های گذشته است.

نمودار صنعت بیمه

بیش از نیمی از حق بیمه تولیدی صنعت مربوط به بیمه درمان بوده است که با رشدی معادل 88 درصد  بیشترین اثرگذاری در رشد حق بیمه بازار را داشته است. همچنین طی این مدت ، خسارت پرداختی صنعت بیمه به حدود  42.7هزار میلیاردتومان رسیده است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل رشد 53 درصدی را نشان می‌دهد. بررسی‌ها نشان می‌دهد بیمه درمان با سهم 45درصدی از خسارت پرداختی بازار رشدی معادل 53درصد داشته است. بیش از نیمی از خسارت پرداختی صنعت (55 درصد) مربوط به رشته‌های درمان و بدنه اتومبیل بوده است. پس از بیمه درمان، رشته بدنه اتومبیل با رشدی معادل 58 درصد، حوادث راننده 64درصد و آتش‌سوزی 108درصد، بیشترین تاثیر را در رشد خسارت پرداختی صنعت بیمه داشته‌اند.

بنابر اطلاعات صورت‌های مالی، در بررسی سهم از بازار شرکت‌های بیمه غیر دولتی شرکت بیمه دی با 21.7 درصد، دانا 16.4 درصد، ملت 12.1 درصد، آسیا 8.5 درصد، کوثر 7.1 درصد، پارسیان 6 درصد، البرز 5.6 درصد، معلم 4.8 درصد و پاسارگاد  4.7 درصد در مجموع 87.2 درصد از حق بیمه تولیدی بازار را به خود اختصاص داده‌اند و مابقی حق بیمه تولیدی، توسط دیگر شرکت‌های بیمه تولید شده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد در میان شرکت‌هایی با حق بیمه تولیدی بیش از میانگین بازار، سهم از بازار شرکت‌های بیمه ملت و کوثر نسبت به مدت مشابه سال قبل روند افزایشی داشته است. شرکت بیمه ملت و کوثر با درصد رشدی بالاتر از میانگین بازار، عملکرد مطلوبی در مسیر افزایش سهم از بازار داشته‌اند.  شرکت بیمه دی با تصاحب جایگاه نخست در میزان حق بیمه تولیدی در بازه زمانی موردنظر و با درصد رشدی کمتر از میانگین بازار، در مسیر حفظ سهم از بازار خود فعالیت کرده است. همچنین شرکت‌های بیمه دانا، آسیا، دی و پارسیان در مجموع با سهم 58 درصدی از خسارت پرداختی ، بیش از نیمی از خسارت پرداختی در بازار بیمه را به خود اختصاص داده‌اند.

پیشتازان رشد حق بیمه‌ تولیدی

بررسی‌ها نشان می‌دهد رشته‌ بیمه درمان با سهم 51 درصدی از حق بیمه تولیدی و رشدی معادل 88 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل، موجبات رشد 64.3 درصدی حق بیمه تولیدی بازار در این مدت را فراهم آورده است. رشته‌های بیمه درمان، شخص ثالث-مازاد، زندگی و بدنه اتومبیل در مجموع 86 درصد از پرتفوی حق بیمه تولیدی بازار را با سهم به ترتیب51، 20، 11و 4درصدی به خود اختصاص داده‌اند. 14 درصد مابقی حق بیمه به 12 رشته دیگر اختصاص دارد. در سه ماهه اول سال 1403، بیش از 17.5 میلیون بیمه‌ نامه صادر شده است که تعداد بیمه‌نامه‌های صادره نسبت به 3 ماهه اول سال قبل، 10درصد رشد داشته است. علت اصلی رشد تعداد بیمه‌نامه‌های صادره در بازار، متأثر از رشد 301 درصدی رشته درمان با سهم 4.3 درصدی از تعداد کل بیمه نامه‌ها است . پس از رشته درمان،رشته بدنه اتومبیل با سهم 6 درصدی و رشدی معادل 10 درصد و حوادث با سهم 4 درصد و رشد 31 درصدی در جایگاه بعدی قرار دارند. تعداد بیمه نامه صادره در رشته زندگی با 9 درصد کاهش مواجه بوده است که نشان دهنده نقش تورم در افزایش حق بیمه است.

پیشتازان رشد خسارت پرداختی

بررسی های آماری نشان دهنده آن است که رشد خسارت پرداختی ناشی از عملکرد رشته‌های درمان، بدنه اتومبیل، حوادث راننده و آتش سوزی با سهم 61 درصدی از مجموع خسارت پرداختی با رشدی معادل 53، 58 ، 64 و 108 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل بوده است. رشته های درمان با 45 درصد، شخص ثالث-مازاد 25 درصد ، بدنه اتومبیل 10 درصد و زندگی 9.8 درصد بیشترین سهم از خسارت پرداختی در صنعت را داشته اند. در سه ماهه اول سال جاری، بیش از 18.8 میلیون فقره خسارت پرداخت شده است که تعداد موارد خسارت پرداختی نسبت به 3 ماهه اول سال قبل 12 درصد رشد داشته است.

بررسی شاخص «نسبت خسارت» در عملکرد 3 ماهه سال 1403  نشان می دهد نسبت خسارت بازار با 2.8 واحد کاهش در مقایسه با 3 ماهه اول سال قبل به 37.4 درصد رسیده است. به عبارت دیگر شرکت های بیمه در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، خسارت کمتری پرداخت کرده اند. رشته‌ بدنه اتومبیل (با 84.3درصد)، شخص ثالث و مازاد (با 47.7درصد)، آتش سوزی (با 43.5درصد)، حوادث راننده (با 42.2درصد)، و حوادث (با 37.6درصد) نسبت خسارتی بالاتر از بازار بیمه (با 37.4درصد) داشتند.

بنابر اطلاعات صورت های مالی منتشره در سامانه کدال در میان 17 شرکت بیمه در بخش غیر دولتی ، نسبت خسارت شرکت های بیمه نوین (66.7 درصد)، آسیا (55.4 درصد)، ما (52.1 درصد)، سامان (49.5درصد)، زندگی خاورمیانه (47.2 درصد)، کارآفرین (45 درصد)، پارسیان (44.8 درصد) و البرز (44.5 درصد) دانا (42.1 درصد) تعاون و کوثر ( 33.8درصد ) به مراتب بالاتر از سطح بازار بیمه (31.8 درصد) است.

بررسی صورت های مالی نشان می دهد که شرکت های بیمه در 3 ماهه سال جاری بالغ بر 115 همت سرمایه گذاری کرده اند. که در مقایسه با پایان سال گذشته با رشد 7 درصدی همراه بوده است.بیمه پاسارگاد با 29 همت سرمایه گذاری و سهم 25.4 درصدی از حجم سرمایه گذاری ها در رتبه اول در میان شرکت های غیردولتی ایستاده است و پس از آن شرکت های بیمه البرز(15 همت) و آسیا (14.7 همت ) در جایگاه بعدی قرار دارند. شرکت بیمه پاسارگاد با سرمایه ثبت شده 75هزار میلیارد ریال بیشترین سرمایه را در بین شرکت های بیمه بخش غیردولتی دارد. بیمه البرز با 46 هزار میلیارد ریال و بیمه آسیا با 35 هزارمیلیارد ریال در رتبه های بعدی قراردارند.

صنعت بیمه از محل فعالیت 17 شرکت های بیمه مورد بررسی، بالغ بر 34 هزار میلیارد ریال ( 3 همت) سود خالص کسب کرده است. این شاخص در مقایسه با سال گذشته کاهش 9 درصدی را نشان می دهد . شرکت پاسارگاد با 9 هزار میلیارد ریال ، بیمه البرز با 6 هزار میلیارد ریال،  و دی با 4 هزار میلیارد ریال به ترتیب بیشترین سود خالص را کسب کرده اند.

از دیگر رسانه ها
دیدگاه