چرا وام بانکی کاهش یافت؟/این بانک‌ها بیشترین تسهیلات را درپرداخت کردند

نسبت تسهیلات به سپرده ها در استان خراسان شمالی رقم ۱۵۵.۲ درصدی را ثبت کرده که بیشترین میزان در بین استان‌هاست.

به گزارش اکونگار به نقل از تجارت‌نیوز، بانک مرکزی چندی پیش جدیدترین آمار و ارقام از مانده سپرده‌ها و وام‌ها تا پایان اردیبهشت‌ماه را از طریق وب‌سایت رسمی خود منتشر کرد. داده‌های این گزارش نشان می‌دهند که مانده تسهیلات در پایان دومین ماه سال به حدود هفت هزار و 920 هزار میلیارد تومان رسیده است. به علاوه مانده سپرده‌ها در شبکه بانکی نیز رقم 10 هزار 242 هزار میلیارد تومان را ثبت کرده است. همچنین این رقم با کسر سپرده‌های قانونی، یعنی آن بخش از سپرده‌ها که بانک‌ها موظف به ذخیره آن هستند و نمی‌توانند برای وام‌دهی از آن استفاده کنند، به 9 هزار و 344هزار میلیارد تومان می‌رسد.

با این روش وام قرض الحسنه ۴۰۰ میلیون تومانی با بازپرداخت ۶۰ ماهه بگیرید

با استفاده از این داده‌ها می‌توان آخرین رقم از نسبت تسهیلات به سپرده ها پس از کسر سپرده قانونی را محاسبه کرد. این نسبت نشان می‌دهد چه درصدی از سپرده‌های موجود در بانک‌های کشور پس از کسر سپرده قانونی، در قالب وام بانکی در اختیار مردم و مشتریان بانک قرار گرفته است.

نسبت تسهیلات به سپرده

رشد 0.9 واحد درصدی نسبت تسهیلات به سپرده ها

مطابق جدیدترین آمارهای بانک مرکزی، نسبت تسهیلات به سپرده ها در پایان اردیبهشت‌ماه به 84.8 درصد رسیده که این رقم در مقایسه با فروردین‌ماه، با رشد 0.9 واحد درصدی مواجه شده است. همچنین طبق گزارش‌های بانک مرکزی، این نسبت در اردیبهشت‌ماه سال گذشته معادل 83.5 درصد بوده است.

بر اساس استانداردهای جهانی، بازه مورد قبول نسبت تسهیلات به سپرده ها پس از کسر سپرده قانونی در حدود 80 تا 90 درصد است. رقمی بالاتر از این بازه برای این نسبت نشان‌ می‌دهد که بانک‌ها بیش از حد تسهیلات پرداخت می‌کنند و این احتمال وجود دارد که در آینده با کمبود وجوه نقد مواجه شوند. از سوی مقابل، اگر این نسبت پایین‌تر از حد مذکور باشد، به این معنی است که بانک‌ها به اندازه کافی نقش تامین مالی اقتصاد را بر عهده نگرفته‌اند و بخش کمتری از منابع خود را به مشتریان وام داده‌اند.

بیشترین نسبت تسهیلات به سپرده ها در کدام استان ثبت شد؟

بررسی داده‌های نسبت تسهیلات به سپرده ها پس از کسر سپرده قانونی در اردیبهشت‌ماه، به تفکیک استان‌های کشور نشان می‌دهد که 17 استان کشور، رقم بزرگ‌تری را برای این نسبت نسبت به کل کشور داشته‌اند. در میان آنها اما استان‌های خراسان شمالی با 155.2 درصد، کهگیلویه و بویراحمد با 132.1 درصد و چهارمحال و بختیاری با 126.5 درصد، بیشترین نسبت تسهیلات به سپرده ها پس از کسر سپرده قانونی را رقم زده‌اند.

در طرف مقابل، کمترین رقم این نسبت معادل 46.6 درصد بوده که در مناطق آزاد ثبت شده است. استان‌های البرز با 54.2 درصد، فارس با 60.8 درصد و گیلان با 64 درصد نیز دیگر استان‌هایی هستند که کمترین رقم نسبت تسهیلات به سپرده ها را تجربه کردند.

از دیگر رسانه ها
دیدگاه