در گفت‌وگو با «اکونگار» اعلام شد

موضع انجمن داروسازان درباره ارزشیابی داروخانه‌ها براساس رعایت حجاب / آئین‌نامه پوشش در داروخانه‌ها چه می‌گوید؟

نایب رئیس انجمن داروسازان استان تهران گفت: آیین نامه‌ای در خردادماه ۱۴۰۰ به داروخانه ها ابلاغ شد که براساس آن و در یک بند عنوان شده که پوشش پرنسل و مسئول فنی به شکلی خاص باشد.

به گزارش «اکونگار»، سیدحیدر محمدی رئیس سازمان غذا و دارو درباره رسیدگی به وضعیت حجاب در داروخانه‌ها گفت: سازمان غذا و دارو از نخستین مجموعه‌هایی بود که به موضوع رعایت پوشش ورود کرد و به همین دلیل اصول رعایت پوشش در داروخانه را ابلاغ کرد.

کمبود دارو مشکل ماست نه حجاب/ داروخانه‌ها در حال ورشکستگی هستند

او تاکید کرده بود: اگرچه اصول مربوط به پوشش و حجاب در داروخانه‌ها ابلاغ شده اما ناهنجاری‌هایی در این زمینه گزارش می‌شود. موضوع رعایت هنجارها جزو مواردی است که در مواردی مانند سهمیه داروخانه‌ها نقش دارد. اگر یک داروخانه نسبت به رعایت هنجارها اقدام نکند، در وهله نخست تذکر داده می‌شود و اگر تذکر تأثیری نداشته باشد موارد بازدارنده در خصوص داروخانه متخلف اجرا می‌شود.اگر موارد بازدارنده نیز مثمر ثمر نباشد متخلفان به مراجع قانونی معرفی می‌شوند.

آئین نامه پوشش در داروخانه‌ها چه می‌گوید

این صحبت‌ها سبب شد تا واکنش‌های منفی زیادی نسبت به آن به وجود آید. صحبت‌هایی که بهمن صبور، نایب رئیس انجمن داروسازان استان تهران در رابطه با آن در گفت‌وگو با «اکونگار» می‌گوید: آیین نامه‌ای در خردادماه 1400 به داروخانه ها ابلاغ شد که براساس آن و در یک بند عنوان شده که پوشش پرنسل و مسئول فنی به شکلی خاص باشد.

او افزود: در آن بند استفاده از روپوش آبی یا سبز برای پرسنل و روپوش سفید با اتیکت برای دکتر داروساز الزامی شده است. در آن آیین نامه در خصوص منفک بودن رنگ روپوش کارکنان صحبت شده و موارد مطرح شده اخیر به استناد همین بند از آیین نامه مطرح شده است.

شائبه‌ای درباره حجاب

صبور ادامه داد: اصل استفاده از روپوش و تمایز رنگ در این بند از آیین نامه ابلاغی به داروخانه‌ها مطرح شده و مورد دیگری وجود ندارد. بر همین اساس سازمان غذا و دارو شائبه های مربوط به موارد دیگر و مساله حجاب را تکذیب کرده است. در آیین نامه تذکر به پرسنل برای پوشش آمده و تا به امروز نیز تذکرهای متعددی به داروخانه ها داده شده اما ارائه دارو به داروخانه منوط به مساله حجاب نشده است.

نایب رئیس انجمن داروسازان استان تهران خاطرنشان کرد: در طول سال حداقل 4 مرتبه بازرسی و ارزیابی از داروخانه ها انجام می شود و به این مجموعه ها امتیاز داده می شود. معدل مجموع بازرسی ها از داروخانه نباید کم تر از 800 باشد. به داروخانه هایی که امتیاز کم تر از 800 مزایای داروخانه های منتخب اعطا نمی شود و از ارائه داروهای خاص منع می شوند. همچنین امتیاز شبانه روزی به این قبیل داروخانه ها که امتیاز زیر 800 دارند، داده نمی شود.

ارزشیابی داروخانه‌ها بر اساس حجاب را تکذیب می‌کنم

او افزود: در ارزشیابی، قسمت کمی از امتیازها به پوشش پرسنل و اتیکت آن ها داده می شود و شاید بخاطر همین چند امتیاز محدود، معدل امتیاز آن ها کم تر از 800 می شود. جز این مورد، ارزشیابی خاص دیگری وجود ندارد و مسائل مرتبط با حجاب در این رابطه را تکذیب می کنم.

صبور با اشاره به جزئیات نحوه ارزشیابی داروخانه ها گفت: مجهز بودن به کپسول آتش نشانی، ارائه رسید به بیمار، استاندارد بودن یخچال، ثبت دما، نوع پوشش و ده ها فاکتور دیگر از جمله مواردی هستند که در ارزشیابی مورد توجه قرار می گیرند. آموزش دیده بودن پرنسل و داشتن تحصیلات مرتبط، فعال بودن داروسازهای داروخانه، به روز بودن سیستم آی تی، ارائه پرینت، نظافت اتاق ساخت و موارد مربوط به دارو نیز در ارزشیابی موثر هستند و هر کدام نمره ای خاص دارند.

این فعال حوزه دارو تصریح کرد: چک لیست داروخانه ها در معرض عموم قرار دارد و همگان می توانند با مراجعه به سایت سازمان غذا و دارو مشاهده کنند که بر چه اساس به داروخانه ها، دارو ارائه می شود.

صبور در رابطه با وضعیت موجودی داروخانه، توضیح داد: سیاستی از خارج از وزارت بهداشت به ما و وزارت بهداشت تحمیل شد که به موجب آن در طی 2 سال، حدود 4 هزار داروخانه به سیستم تحمیل شد و مکشخصا نمی توان در این مدت زمان کم و با توجه به وضعیت دارویی، نیازهای تمامی این ها را تامین کرد.

داروخانه

سالی 300 داروخانه تاسیس می‌شود

او افزود: از سال 1357 تا سال 1400 به صورت میانگین سالانه حدود 300 داروخانه در کشور تاسیس می شد اما این رقم با توجه به نظر هیات مقررات زدایی، به یک باره به عدد 2 هزار رسید. قطعا حوزه سلامت عرصه رقابت نیست اما برخی با سیاست های اشتباه مسیر نادرستی را در مقابل حوزه سلامت قرار داده اند. مصوبات هیات مقررات زدایی با فشار بر مجلس جنبه قانونی پیدا کرده است و به همین علت شاهد تاسیس بیش از اندازه داروخانه در سطح کشور هستیم.

نایب رئیس انجمن داروسازان استان تهران تاکید کرد: در این وضعیت ارزی و نقدینگی، این تصمیم اشتباه بود و فشار زیادی به داروخانه ها وارد شد. عملا یکی از علت های کسری دارو نیز همین دستور شورای رقابت است. قانون اشتباه سبب شد تا کسری ها در حوزه دارو بیشتر شود.

صبور ادامه داد: در کل وضعیت دارو در سطح کشور نسبی است. امروز نسبت به سال قبل همین موقع، وضعیت دارو در سطح کشور بهتر شده است اما باز هم کمبودهایی وجود دارد. اقلام دارویی که دچار کسری هستند بیش از 100 قلم دارویی بوده اما این کسری در سال های اخیر همواره وجود داشته است. امروز کسری دارو نیز وجود دارد اما تعداد کسری ها کم تر از سال گذشته شده است. حوزه دارو نیاز به تصمیم گیری های کارشناسی دارد و باید در این عرصه با دقت پیش رفت.

 

از دیگر رسانه ها
دیدگاه