افزایش ۵۰درصدی درآمد تسهیلات اعطایی بانکها در ۱۴۰۲
در سال ۱۴۰۲ (۱۱ ماهه نخست) میزان درآمد ۱۵ بانک از محل پرداخت تسهیلات حدود ۴۶۰ همت بود که در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۴۰۱ معادل ۵۲.۴ درصد رشد داشته است.
به گزارش اکونگار به نقل از اکوایران؛ بانکهای کشور در سال 1402 قریب به 460 همت درآمد از محل وامهای اعطایی دریافت کردند.
با توجه به اینکه تا لحظه تنظیم این گزارش آمار مربوط به درآمد تسهیلات اعطایی بانکها در اسفند ماه سال 1402 منتشر نشده، آمارهای 11 ماهه نخست سال 1402 مورد بررسی قرار میگیرد.
از میان 29 بانک کشور تنها بانکهای پاسارگاد، ملت، اقتصاد نوین، پست بانک ایران، صادرات، کارآفرین، سینا، دی، خاورمیانه، سامان، پارسیان، موسسه اعتباری ملل، گردشگری، رسالت و تجارت نسبت به انتشار گزارش عملکرد ماهانه خود اقدام کردهاند.
در سال 1402 (11 ماهه نخست) میزان درآمدی که بانکهای مورد اشاره از محل پرداخت تسهیلات کسب کردند حدود 460 همت بود که در مقایسه با مدت مشابه سال 1401 معادل 52.4 درصد رشد داشته است.
این بانکها در 11ماهه نخست سال 1401 معادل 301 همت درآمد از محل تسهیلات کسب کردند که پس از افزایش نرخ بهره تسهیلات در اواخر سال 1401، میزان درآمد آنها نیز در سال 1402 افزایش یافت.
کدام بانکها بیشترین سود را از وامها بردند؟
بررسی گزارش عملکرد این بانکها نشان میدهد در سال 1402 (11ماهه نخست) بیشترین درآمد حاصل از تسهیلات اعطایی به بانک ملت اختصاص دارد. بانک ملت طی این دوره بیش از 119 هزار میلیارد تومان از محل وامهای اعطایی کسب کرد.
بعد از بانک ملت، بیشترین درآمد ناشی از تسهیلات اعطایی مربوط به بانکهای پاسارگاد و تجارت است، به طوری که این بانک طی دوره مورد اشاره به ترتیب 88 و 65 هزار میلیارد تومان درآمد داشتند.
با توجه به این مساله که بانک قرضالحسنه رسالت سودی بابت تسهیلات اعطایی دریافت نمیکند و تنها کارمزد دریافت میکند میتوان گفت بعد از بانک رسالت، کمترین درآمد تسهیلات اعطایی در سال 1402 (11ماهه نخست) مربوط بانک دی بوده، به طوری که این بانک تنها حدود 2 هزار میلیارد تومان درآمد از این محل کسب کرده است.
یادآور میشود بانکها عموما متناسب با میزان سپردههایی که در اختیار دارند اقدام به پرداخت تسهیلات میکنند، به همین علت حجم بالای کسب درآمد ناشی از پرداخت وام در برخی بانکها به معنای بالا بودن نرخ بهره در آن بانک نیست.