شکسته شدن حکم دیوان عدالت اداری / قیمت بلیت هواپیما آزاد میشود؟
معاون اسبق هوانوردی و امور بین الملل سازمان هواپیمایی کشوری گفت: حکم دیوان عدالت اداری در راستای قیمت گذاری بلیت هواپیما شکسته شد و شرکت های هواپیمایی می توانند به صورت مستقل بلیت بفروشند.
به گزارش اکونگار، ایرلاینها مدعی هستند با رای دیوان عدالت اداری مجاز به اجرای آزادسازی نرخ بلیت هواپیما هستند و با استناد به همین رای دیوان در چند روز گذشته قیمت بلیت برخی از مسیرها تا 50 درصد هم افزایش پیدا کرد و از سوی دیگر سازمان تعزیرات علیه شرکتهای هواپیمایی که با رای دیوان قیمت بلیت را افزایش دادهاند، اعلام جرم کرده و وزارت راه و شهرسازی هم میگوید مبنا و ملاک برای قیمتگذاری بلیت هواپیما همان نرخهای مصوب در خردادماه سال جاری است. در این میان مسافر و مردم قربانی این چانهزنیها شدند و در شرایط نایابی بلیت هواپیما مجبور به پذیرش این افزایش قیمتها هستند.این روند علاوه بر تشدید گرانیها منجر به نایابی بلیت هواپیما شده است.
مردم توان خرید بلیت هواپیما ندارند
چندی پیش هم رییس کمیته حمل و نقل هوایی مجلس با اعلام اینکه مردم توان خرید بلیت هواپیما با همین قیمتهای موجود را هم ندارند گفت: تنها نهاد مجاز برای افزایش قیمت بلیت هواپیما شورای عالی هواپیما با محوریت سازمان هواپیمایی کشوری است.
مشکلات تحریمی گریبانگیر صنعت حمل و نقل هوایی
به گزارش مهر، علیرضا منظری معاون اسبق هوانوردی و امور بین الملل سازمان هواپیمایی کشوری با اشاره براینکه تمام پروازهای ایرلاین فلای بغداد (Fly Baghdad) به دلیل شرایط تحریمی لغو شده است، گفت: شرکت هوایی فلای بغداد طی روزهای گذشته توسط آمریکا مشمول تحریم شد به همین علت تمام پروازهای این ایرلاین توسط خود کشور عراق به تمامی مقاصد لغو شد. تحریمی که علیه شرکت فلای بغداد رخ داد یک اتفاق غیر منتظره بود که باید دید این شرکت در خصوص بازگشت وجوه مسافرین چه برنامه ای خواهد داشت.
معاون اسبق هوانوردی و امور بین الملل سازمان هواپیمایی کشوری در خصوص کنسلی پروازهای داخلی طی روزهای اخیر، تاکید کرد: طی روزهای گذشته شرایط جوی هوا در برخی از استان های کشور برای فرود هواپیما مناسب نبود و برای حفظ ایمنی مسافرین پروازها لغو می شدند. البته چند مورد نقض فنی هواپیما نیز وجود داشت که موجب تأخیر یا کنسلی پروازها شد.
افزایش تقاضا برای سفرهای هوایی منجر به گرانی بلیت هواپیما شد
وی ادامه داد: با توجه به شرایط جوی بارش برف و باران در جاده ها عده ای مسافرین نمی توانستند از ماشین یا اتوبوس استفاده کنند به همین دلیل میزان تقاضا در بازار بلیت هواپیما با افزایش دو چندان برابری مواجه شد که می توان گفت این موضوع یکی از دلایل کمبود بلیت روزهای گذشته محسوب می شود.
این مسؤول دلیل گران فروشی بلیت برخی از ایرلاین ها را تشریح کرد و گفت: در هفته اخیر مشکلاتی بین ایرلاین ها و بازار فروش بلیت هواپیما رخ داده بود که بلیت هواپیما با قیمت های نجومی به فروش می رسد. چند روز گذشته دیوان عدالت اداری رأی مبنی براینکه شرکت های هواپیمایی می توانند آزادانه قیمت گذاری بلیت داشته باشند و قیمت گذاری تکلیفی نباشد.
منظری خاطرنشان کرد: سازمان هواپیمایی کشوری و وزارت راه و شهرسازی پیگیری هایی برای برپا نگه داشتن حکم قبلی و ثابت نگه داشتن قیمت بلیت هواپیما داشتند که این موضوع موجب شد تا برخی از شرکت های هواپیمایی همچنان با قیمت قبلی بلیت ها را عرضه بازار کنند. البته همچنان تصمیم قاطع برای این مسیر وجود ندارد.
شرایط ساماندهی بازار بلیت هواپیما چیست؟
وی افزود: قیمت های تکلیفی بلیت هواپیما از دو سال گذشته تا کنون افزایش نداشته و با توجه به افزایش هزینه ایرلاین این قیمت گذاری صرفه اقتصادی قطعاً برایشان نخواهد داشت. سازمان هواپیمایی کشور و وزارت راه و شهرسازی باید تصمیمات جدی اخذ کنند تا صنعت هوایی کشور با مشکل مواجه نشود. با آزادسازی قیمت بلیت هواپیما قطعاً بازار بلیت این حوزه سروسامان خواهد گرفت.
معاون اسبق هوانوردی و امور بین الملل سازمان هواپیمایی کشوری تصریح کرد: البته مساله سوخت هواپیما نیز در قیمت گذاری بلیت هواپیما تأثیر خواهد داشت؛ طبیعتاً امروزه سوخت هواپیما ارزان تر در اختیار شرکت های هواپیمایی قرار دارد.