لوکس‌سواران و لوکس‌نشینان زیر ذره‌بین سازمان مالیات

بنابر اعلام مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی از خودرو‌های لوکس و گران‌قیمت تاکنون یک‌هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان مالیات وصول و به حساب خزانه واریز شده است و برای سال ۱۴۰۲ نیز دوهزار و ۸۰۰ میلیارد تومان مالیات خودرو‌های لوکس محاسبه شده است.

به گزارش اکونگار، دولت در سال گذشته، در راستای افزایش درآمدهای مالیاتی خود، به صورت جدی بر مالیات ستانی از خودروها و مسکن لوکس تمرکز داشت. درحالی که انتظار می‌رفت، درآمدهای مالیاتی دولت از محل مسکن‌های خالی از سکنه و خودروهای لوکس رقم چشمگیری باشد، اما آمارها کاملا در تضاد با این موضوع بودند. 

هشدار سازمان امور مالیاتی به لوکس‌سواران / مهلت پرداخت مالیات رو به اتمام است

مالیات‌ستانی از ۱۷۰هزار خودرو لوکس

خودروهای میلیاردی باید مالیات بدهند!

دربودجه 1403 هم دولت برای خودروهای بالای یک میلیارد مالیات تعریف کرده و برخی خودروهای میلیاردی در دسته خودروهای لوکس قرار می‌گیرند. مالیات خودروی میلیاردی لوکس میلیاردی در شورای نگهبان و دولت به اجرا نزدیک شده‌است و طبق آخرین گزارش‌ها، وزارت امور اقتصادی و دارایی، اطلاعات کاملی از سوی نیروهای انتظامی‌ به امور مالیاتی تحویل خواهند داد.

دریافت مالیات از خانه و خودروهای لوکس اجرایی می‌شود

به گزارش تسنیم، شاهین مستوفی درباره مالیات بر خودرو‌های لوکس و گران‌قیمت گفت: در سال‌های 1400 لغایت 1402 یعنی در سه سال در قانون بودجه پایه جدید مالیاتی تحت عنوان اخذ مالیات از خانه‌ و خودرو‌های گران‌قیمت پیش‌بینی شد و سازمان امور مالیاتی مکلف شد با توجه به اطلاعاتی که از سایر دستگاه‌های ذی‌ربط در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار می‌گیرد به محاسبه، مطالبه و وصول مبالغ مالیات مربوطه با عنایت به قانون بودجه اقدام کند.

وی ادامه داد: مبنای محاسبه مالیات بر خودرو‌های گران‌قیمت در سال 1400 برای خودرو‌های لوکس فرد و افراد تحت تکفل عدد بالای یک میلیارد تومان بود، اما در سال 1401 هر خودروی بالای یک میلیارد تومان مشمول خودرو‌های لوکس شد و در سال 1402 با توجه به قانون بودجه خودرو‌های بالای سه میلیارد تومان مشمول مطالبه مالیات خودرو‌های لوکس شد.

اطلاعات مشمولان مالیاتی از فراجا دریافت می‌شود

مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی تصریح کرد: با توجه به اینکه حکم قانون و آیین‌نامه به‌صراحت مشخص کرده بود افرادی که به‌موجب برگه سبز خودرو در ابتدای هر سال مالک آن وسیله نقلیه باشند مشمول پرداخت این مالیات می‌شوند، بنابراین اطلاعات از فراجا دریافت شد و محاسبه مالیات برای سال 1400 به تعداد 370 هزار خودرو، برای سال 1401 به تعداد 264 هزار خودرو و برای 1402 به تعداد 163 هزار خودرو رسید.

محاسبه دوهزار و 800 میلیارد تومان مالیات خودروهای لوکس در سال 1402

مستوفی ادامه داد: مجموعاً برای سال 1400، دو هزار میلیارد تومان و برای سال 1401 دو هزار و 200 میلیارد تومان و برای سال 1402 مجموعاً دو هزار و 800 میلیارد تومان مالیات خودرو‌های گران‌قیمت و لوکس محاسبه شد و به اطلاع مالکان رسیده است تا به‌موقع نسبت به پرداخت آن اقدام کنند.

مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی گفت: برای سال‌های 1400 و 1401 حدود یک‌هزار و 300 میلیارد تومان مالیات متعلق به خودرو‌های لوکس را سازمان امور مالیاتی وصول و به حساب خزانه واریز کرد.

وی اضافه کرد: بقیه آن به این دلیل هنوز وصول نشده است که دیوان عدالت اداری رأیی را صادر کرد مبنی بر اینکه مطالبه مالیات باید در مراجع هیئت‌های حل اختلاف بدوی و تجدیدنظر هم قابل رسیدگی باشد و سازمان امور مالیاتی نسبت به صدور برگه مطالبه جدید اقدام کرد و این مبالغ به افرادی که تاکنون اقدام به پرداخت نکردند ابلاغ می‌شود. پس از ابلاغ در صورتی که قطعیت پیدا کند این مالیات، بلافاصله از طریق فراجا و دفاتر اسناد رسمی میزان بدهی مالیات قطعی در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد و از نقل و انتقال این خودرو‌ها به‌واسطه وجود مالیات قطعی‌شده جلوگیری خواهد شد.

برداشت مبلغ مالیات از حساب‌های بانکی لوکس سواران در صورت تخلف

مستوفی خاطرنشان کرد: همچنین با توجه به اینکه قانون این اجازه را داده است اگر لازم باشد نسبت به برداشت از حساب‌های بانکی افرادی که مالیات معوقه خود را پرداخت نکرده‌اند هم اقدام خواهد شد.

مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی گفت: برای سال 1402 مالکان خودرو‌ها تا پایان بهمن ماه فرصت خواهند داشت نسبت به واریز مبالغ مالیات خود در مورد خودرو‌های گران‌قیمت اقدام کنند و بنابراین تا بهمن ماه که فرصت قانونی است و در مورد رقم وصول مالیاتی خودرو‌ها نمی‌توان اظهارنظری داشت.

مستوفی درباره نحوه محاسبه مالیات خودرو‌های لوکس گفت: در سال 1400 و 1401 این نرخ پلکانی بود تا یک‌ونیم میلیارد تومان مشمول یک درصد نسبت به مازاد یک‌ونیم میلیارد تومان محاسبه شد و از یک‌ونیم تا سه میلیارد سه درصد نسبت به مازاد یک‌ونیم میلیارد و به همین ترتیب پلکانی افزایش داشت، اما برای سال 1402 این عدد ثابت بود و بالای سه میلیارد تومان نسبت به مابه‌التفاوت سه میلیارد بیشتر یک درصد مالیات محاسبه شد.

از دیگر رسانه ها
دیدگاه