روایت مرکز آمار از نرخ بیکاری پاییز ۱۴۰۲ / ١٤,٤ درصد از جمعیت فعال گروه سنی ١٨ تا ٣٥ سال جویای کار
آمارهای مرکز آمار میگوید که ١٤,٤ درصد از جمعیت فعال گروه سنی ١٨ تا ٣٥ سال به دنبال کار هستند.
به گزارش اکونگار، طبق دادههایی که مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۰ منتشر کرده است 1 میلیون و 946 هزار و 917 نفر از جمعیت فارغالتحصیلان کشور جزو دسته بیکاران محسوب میشوند و شغل معینی ندارند. ۱۳ درصد از جمعیت فارغالتحصیلان عالی کشور نتوانستهاند برای خود شغل مناسبی پیدا کنند. حالا بیایید از زاویه دیگر به این آمار نگاه کنیم. جمعیت بیکار کشور در حال حاضر 2 میلیون و 409 هزار و 142 نفر است، این یعنی حدود ۳۸ درصد از جمعیت کل بیکاران کشور را تحصیل کردهها به خود اختصاص دادهاند.
از هر سه ایرانی یک نفر فقیر است / ۲۶میلیون نفر زیر خط فقر زندگی میکنند
دستمزد اساتید حق التدریس کمتر از کارگر بدون تخصص / تدریس برای ساعتی ۳۰هزار تومان!
درحالی که وضعیت اشتغال فارغ التحصیلان در کشور چندان مناسب نمیرسد، مرکز آمار روند نرخ بیکاری را در کشور کاهشی ارزیابی کرده است.
مرکز آمار، نرخ بیکاری جمعیت ۱۵ساله و بیشتر را ۷.۶ درصد اعلام کرد. در پاییز ١٤٠٢، به میزان ٤١,٥ درصد جمعیت ١٥ ساله و بیشتر، از نظر اقتصادی فعال بودهاند، یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفتهاند.
بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی حاکی از آن است که این نرخ نسبت به فصل مشابه سال قبل (پاییز ١٤٠١) ٠. ٥ درصد افزایش یافته است.
جمعیت شاغلین ١٥ ساله و بیشتر در این فصل ٢٤ میلیون و ٧٧٥ هزار نفر بوده که نسبت به فصل مشابه سال قبل ٧٠٦ هزار نفر افزایش داشته است. بررسی اشتغال در بخشهای عمده اقتصادی نشان میدهد که در پاییز ١٤٠٢، بخش خدمات با ٥٢,١ درصد بیشترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است. در مراتب بعدی بخشهای صنعت با ٣٤. ٢ درصد و کشاورزی با ١٣. ٦ درصد قرار دارند.
نرخ بیکاری جوانان ١٥ تا ٢٤ ساله حاکی از آن است که ٢٠,٦ درصد از فعالان این گروه سنی در پاییز ١٤٠٢ بیکار بودهاند. بررسی تغییرات فصلی نرخ بیکاری این افراد نشان میدهد، این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (پاییز ١٤٠١) ١. ٤ درصد افزایش یافته است.
بررسی نرخ بیکاری گروه سنی ١٨ تا ٣٥ ساله نیز نشان میدهد که ١٤,٤ درصد از جمعیت فعال این گروه سنی در پاییز ١٤٠٢ بیکار بودهاند. این در حالی است که تغییرات فصلی نرخ بیکاری این افراد نشان میدهد این نرخ نسبت به پاییز ١٤٠١، به میزان ٠. ٤ درصد کاهش یافته است.
در پاییز ١٤٠٢، بررسی سهم جمعیت ١٥ ساله و بیشتر دارای اشتغال ناقص نشان میدهد که ٨,١ درصد جمعیت شاغل، به دلایل اقتصادی (فصل غیرکاری، رکود کاری، پیدا نکردن کار با ساعت بیشتر و…) کمتر از ٤٤ ساعت در هفته کار کرده و آماده برای انجام کار اضافی بودهاند. این در حالی است که ٣٧. ٧ درصد از شاغلین ١٥ ساله و بیشتر، ٤٩ ساعت و بیشتر در هفته کار کردهاند.