ادامه تورم خوراکیها / گوشت قرمز رکورد گرانی زد
مرکز آمار در جدیدترین گزارش خود به ارایه آمارهای تورم خوراکیها پرداخت.
به گزارش اکونگار، مشاهدات میدانی نشان می دهد که در آذرماه در بخشی از سبد خانوار تغییراتی رخ داده است، درست است که شیب تند خوراکیها در سال اخیر ادامه نداشت، اما در برخی اقلام، گرانیها همچنان ادامه دارد.
گرانی گوشت قرمز و افزایش قیمت گوشت در ماههای اخیر یکی از مواردی بود که سبد خانوار را تحت تاثیر قرار داده است.
کاهش سرانه مصرف مرغ و گوشت/ افزایش قیمت ادامه دارد
کاهش شدید سهم لوازم شوینده و بهداشتی در سبد خانوار / سلامت خانوادهها زیر تیغ تورم
به گزارش تجارت نیوز، جزئیات گزارش مرکز آمار در بخش تورم مواد غذایی حاکی از افزایش نرخ تورم ماهانه و نقطه به نقطه در بخش خوراکیها و آشامیدنیها در ادامه روند صعودی ماه گذشته است. بنابراین به نظر میرسد سیاستهای انقباضی که دولت در دستور کار قرار داده، چندان هم اثرات مثبتی نداشته است.
بر این اساس نرخ تورم ماهانه در بخش خوراکیها و آشامیدنیها از ۰.۴ درصد در مهر و یک درصد در آبان، به ۴.۲ درصد در آذر رسیده است. همچنین تورم نقطه به نقطه از ۳۶.۱ در مهر و ۳۶.۳ در آبان به ۴۱.۳ درصد در آذرماه رسیده است. اما نرخ تورم سالانه خوراکیها و آشامیدنیها اندکی کاهش یافته و از ۵۵.۳ در مهر و ۵۲.۴ در آبان به 50.4 درصد در آذر ماه کاهش یافته است.
در این میان تورم نقطه به نقطه خوراکیها، ۴۱.۱ درصد بوده و بیشترین میزان افزایش قیمت مربوط به گروه گوشت قرمز و گوشت ماکیان با ۹۶.۷ درصد است.
همچنین پس از گروه یادشده، گروه گوشت قرمز، سفید و فرآوردههای آنها ۹۴.۸ درصد، ماهیها و صدفداران با ۷۴.۱ درصد، چای، قهوه، کاکائو، نوشابه و آب میوه با ۴۷.۱ و میوه و خشکبار با ۴۶ درصد افزایش قیمت در آذر امسال نسبت به ماه مشابه سال قبل، بیشترین افزایش قیمت را داشتند. کمترین تورم نقطه به نقطه هم با ۲ درصد مربوط به روغنها و چربیها است.
همچنین بر اساس این آمار تورم ماهانه خوراکیها هم ۴.۳ درصد اعلام شده و از بین خوراکیها بیشترین تورم ماهانه با رقم ۱۴.۴، ۸.۲ و ۴.۴ درصد، مربوط به گروه سبزیجات، میوه و خشکبار و گوشت قرمز و گوشت ماکیان است.
کمترین تورم ماهانه مواد غذایی نیز با ۰.۶ درصد مربوط به نان و غلات است. در این میان بر اساس آمار قیمت روغنها و چربیها نسبت به آبان کاهش داشته و تورم ماهانه آنها منفی ۰.۶ درصد اعلام شده است.
همچنین نرخ تورم سالانه خوراکیها در آذرماه ۵۰.۸ درصد از سوی مرکز آمار اعلام شده است. در بین خوراکیها نیز گروه گوشت قرمز و گوشت ماکیان با ۹۲.۹ درصد، گوشت قرمز، سفید و فرآوردههای آنها با ۹۰ درصد و ماهی و صدفداران با ۶۰.۶ درصد بیشترین تورم سالانه را به خود اختصاص دادهاند.
کمترین تورم سالانه نیز مربوط به محصولات خوراکی طبقه بندی نشده در جای دیگر است که معادل ۲۹.۳ درصد اعلام شده است.
گفتنی است تورم سالانه به معنی، درصد تغییر میانگین اعداد شاخص قیمت در یک سال منتهی به ماه مورد نظر، نسبت به دوره مشابه قبل از آن است. اما تورم نقطه به نقطه نشان دهنده درصد تغییر شاخص قیمت در دو مقطع زمانی مختلف نسبت به یکدیگر است و مقاطع زمانی بین دو نقطه، نادیده گرفته میشوند.