دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی کشور:
هشدار درباره آزاد شدن بدونبرنامه واردات لوازمخانگی / ورود بیحد و حصر محصولات خارجی تولید را نابود میکند
دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی کشور با بیان اینکه واردات لوازم خانگی آزاد نشده است، گفت: اگر قرار باشد واردات انجام شود باید با برنامهریزی باشد تا آسیبی به تولید نزند.

به گزارش اکونگار ، هفته گذشته نامهای از سوی معاون اول رییس جمهور به وزیر صمت ارسال شد که به شایعه آزادسازی واردات لوازم خانگی دامن میزد. از آنجایی که در پنج سال گذشته واردات لوازم خانگی در راستای حمایت از تولید و حفظ منایع ارزی ممنوع شده است، تولیدکنندگان داخلی خواستار توجه بیشتر دولت به حمایت از تولید و حفظ سرمایههای موجود در زمینه تولید لوازم خانگی هستند.
روایتی از رشد صنعت لوازم خانگی
تولیدکنندگان لوازم داخلی معتقدند که در سالهای سخت تحریم توانستهاند نیاز بازار را تامین کرده و مشتریان به سمت استفاده از کالای داخلی سوق دهند. چندی پیش، عضوانجمن لوازم خانگی گفت: اکنون با توان تولیدکنندگان و صنعتگران داخلی، کیفیت محصولات، تنوع و به روز بودن را تجربه میکنیم و در لوازم خانگی ۷۰ درصد به عمق تولید دست یافتهایم.
موافقان و مخالفان آزادسازی واردات لوازم خانگی چه میگویند؟
تهدیدهای بازار انحصاری لوازم خانگی
در حالی که تولیدکنندگان داخلی مخالفان سرسخت آزادسازی واردات لوازم خانگی به کشور هستند، فعالان و فروشندگان لوازم خانگی اصرار به آزادسازی واردات و ایجاد فضای رقابتی در این زمینه دارند. از سوی دیگر کارشناسان معتقدند که ادامه ممنوعیت واردات لوازم خانگی به کشور و ایجاد انحصار در بازار صنعت لوازم خانگی را به سرنوشت صنعت خودرو دچار میکند.
ممنوعیت واردات لوازم خانگی ادامه دارد؟
با این بخش نامه معاون اول رییس جمهور برای عده بسیاری ایجاد ابهام کرده که دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی به آن واکنش نشان داد. به گزارش آهام ایران، عباس هاشمی، دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی کشور در خصوص بخشنامه اخیر معاون اول رئیسجمهور درباره آزاد شدن واردات لوازمخانگی، گفت: این بخشنامه به منزله آزاد شدن واردات لوازمخانگی نیست اما از آنجا که استانداردهایی از سوی سازمان استاندارد ، وزارت نیرو و وزارت صمت برای مصرف انرژی لوازمخانگی داخلی تعیین شده؛ لذا بر اساس بخشنامه ابلاغی معاون اول رئیسجمهور مقرر شده تا واردات لوازمخانگی برق و گازسوز با درجه A انجام شود.
او اظهار داشت: واردات برخی اقلام لوازمخانگی مانند لوازمخانگی کوچک و همچنین کالاهایی مانند اسپیلت یونیت آزاد بوده است.
هاشمی با اشاره به برگزاری جلسات مسؤولان وزارت صمت با تولیدکنندگان لوازمخانگی افزود: در این جلسات مباحثی در خصوص واردات لوازمخانگی در مقابل صادرات آن، مطرح شده اما طرح این موضوعات فقط در حد بحث و بررسی بوده است.
او ادامه داد: ممنوعیت واردات لوازمخانگی برای همیشه امکانپذیر نیست و باید حقوق مصرفکنندگان رعایت شود. اما با توجه به اقداماتی که تولیدکنندگان طی چند سال اخیر برای توسعه تولید بعد از ممنوعیت واردات لوازمخانگی انجام دادهاند، قطعا واردات میتواند به تولید لطمه بزند.
هاشمی اظهار داشت: در صورت آزاد شدن واردات لوازمخانگی باید این کار با زمانبندی و برنامهریزی دقیق صورت گیرد تا آسیبی به تولیدکنندگان وارد نشود.
دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی کشور تصریح کرد: واردات باید بگونهای انجام شود تا باعث ایجاد فضای رقابتی شود نه اینکه با واردات بیحد و حصر سرمایهگذاری در بخش لوازم خانگی را نابود کرد.
او گفت: اگر قرار است در آینده واردات انجام شود باید این اقدام بگونهای انجام شود که به نفع مردم باشد و ضرری برای تولیدکنندگ