هشدار رکود در کشورهای توسعه یافته/ اقتصاد جهانی به کدام سو می رود؟
سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) با هشدار ورود به رکود کشورهای توسعهیافته در سال آینده پیشبینی کرد ۳۸ کشور عضو سازمان همکاری اقتصادی و توسعه در سال ۲۰۲۴ به میزان ۱.۴ درصد رشد کنند.
به گزارش اکونگار به نقل از ایسنا، بر اساس چشمانداز جهانی سازمان همکاری اقتصادی و توسعه که در اوایل این هفته منتشر شد، تشدید سیاست پولی از اوایل سال ۲۰۲۲ رشد تقاضای داخلی را کند کرده، در حالی که نرخ بهره در بسیاری از اقتصادها همچنان در حال افزایش است.
اگرچه سازمان همکاری اقتصادی و توسعه «فرود نرم» را برای اقتصاد جهانی پیشبینی میکند اما هشدار داد که خطرات این دیدگاه به دلیل اقدامات سیاستگذاران بسیار زیاد است.
کلر لومباردلی، اقتصاددان ارشد سازمان همکاری اقتصادی و توسعه گفت: «معلوم نیست که سختگیریهای گذشته تا چه حد به پایان رسیده و هنوز چقدر در راه است».
بر اساس این چشمانداز، پیشبینی میشود ۳۸ کشور عضو سازمان همکاری اقتصادی و توسعه در سال ۲۰۲۳ به میزان ۱.۷ درصد و در سال ۲۰۲۴ به میزان ۱.۴ درصد رشد کنند.
پیشبینی میشود اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۳ به میزان ۲.۹ درصد و در سال ۲۰۲۴ رشد سه درصدی داشته باشد که این مورد با رشد کشورهای غیرعضو هند و چین تقویت میشود.
در این گزارش آمده است که آلمان بدترین اقتصاد توسعه یافته در سال جاری خواهد بود و قبل از بهبودی ۰.۶ درصدی در سال ۲۰۲۴ به میزان ۰.۱ درصد کاهش خواهد یافت.
بهطور کلی، انتظار میرود که منطقه یورو با ۲۰ کشور در سال جاری ۰.۶ درصد در مقابل ایالات متحده آمریکا ۲.۴ درصد رشد کند.
سازمان همکاری اقتصادی و توسعه همچنین این نگرانی را مطرح کرد که درگیری رژیم صهیونیستی و حماس میتواند به یک درگیری منطقهای گستردهتر سرایت کند. این امر میتواند منجر به اختلالات قابل توجهی در بازارهای انرژی و مسیرهای تجاری اصلی و افزایش ریسک در بازارهای مالی شود که باعث کاهش رشد و افزایش تورم میشود.