بحران اقتصادی، زیر سایه فاجعه انسانی
هشدار سازمان بینالمللی کار درباره خطر نابودی ۶۱درصد مشاغل در غزه / ۸۰ درصد غزهایها زیر خط فقرند
سازمان بینالمللی کار هشدار داد که پس از حمله حماس به اسراییل، ۶۱درصد از مشاغل غزه در خطر نابودی قرار گرفته است.
به گزارش اکونگار به نقل از الجزیره، سازمان بینالمللی کار میگوید تأثیر اقتصادی جنگ غزه برای اقتصاد این منطقه موقتی نخواهد بود و برای «سالهای بسیار آتی» هم یک تهدید به شمار میرود.
نتایج تحقیقات صورت گرفته از سوی آژانش بین المللی کار، نشان میدهد که 61درصد مشاغل به دلیل تشدید جنگ در این منطقه از بین میرود و پیامدهای اقتصادی این موضوع تا سالهای آینده هم بر زندگی و اقتصاد مردم تاثیرگذار خواهد بود.
سازمان بینالمللی کار روز گذشته(دوشنبه) در ارزیابی تأثیر اقتصادی جنگ غزه بر زندگی مردم این منطقه اعلام کرد که از دست دادن شغل در اراضی فلسطینی معادل 182000 شغل است.
روبا جرادات، مدیر منطقهای کشورهای عربی سازمان بین المللی کار در این رابطه گفت: ارزیابی اولیه ما از پیامدهای بحران غم انگیز کنونی در بازار کار فلسطین نتایج بسیار نگران کنندهای را به همراه داشته که در صورت ادامه درگیریها وضعیت بدتر هم خواهد شد.
به گفته وی، جنگ کنونی، نه تنها بیانگر یک بحران انسانی عظیم از نظر تلفات جانی و نیازهای اولیه است، بلکه نشاندهنده یک بحران اجتماعی و اقتصادی هم هست که صدمات گستردهای به مشاغل و معیشت مردم وارد کرده است. این بحران در سالهای آینده هم پیامدهای ناگوار و دشواری را به دنبال خواهد داشت.
سازمان بین المللی کار اعلام کرد که به دلیل سرریز جنگ، مردم بخش اشغال شده کرانه باختری هم 24 درصد از مشاغل را از دست دادهاند که معادل 208000 شغل میشود.
به گفته آژانس بینالمللی کار، با در نظر گرفتن وضعیت مردم هر دو منطقه، آنها روی هم روزانه روزانه 16 میلیون دلار از دست میدهند.
جرادات گفت که ساکنان غزه باید اجازه دسترسی «کامل، سریع، ایمن و بدون مانع» به کمکهای بشردوستانه را داشته باشند.
او گفت: «ما به طور خستگی ناپذیر با دولت، شرکای کارگر و کارفرما، سایر آژانسهای سازمان ملل و بازیگران بشردوستانه برای ارائه کمکهای فوری به کارگران و مشاغل آسیب دیده مذاکره میکنیم و همچنین در بلندمدت از آنها برای جمعآوری اطلاعات حیاتی بازار کار و احیای مشاغل و بنگاهها، همراه با طرحهای حمایت اجتماعی، تا حداکثر وظایف خود حمایت خواهیم کرد.»
غزه که از سال 2005 تحت محاصره اسرائیل قرار دارد، حتی قبل از آغاز جنگ اخیر از محرومیت شدید اقتصادی رنج میبرد.
بیکاری در این قلمرو در سه ماهه دوم سال 2023 به 46.4 درصد رسید که یکی از بالاترین نرخها در جهان است.
بر اساس گزارش سازمان ملل، بیش از 80 درصد جمعیت منطقه غزه زیر خط فقر زندگی میکنند.