واکنش بازار نفت به پیروزی ترامپ/ تقاضای نفت منفی می‌شود؟

قیمت نفت برنت به عنوان شاخص جهانی نفت، روز چهارشنبه پس از انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا بیش از یک درصد کاهش یافت.

به گزارش اکونگار به نقل از روز چهارشنبه 16 آبان ماه، قیمت نفت برنت با 1.53 درصد کاهش به 74 دلار و 52 سنت رسید. همچنین قیمت نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با 1.62 درصد کاهش به 71 دلار و دو سنت رسید.

رکوردشکنی هزینه‌های انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

مهم‌ترین عامل کاهش قیمت نفت را می‌توان انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا دانست.

افزایش تولید نفت در آمریکا و کاهش قیمت نفت به دنبال مازاد عرضه

به گزارش رویترز، تینا تنگ، تحلیل‌گر مستقل عنوان کرد: ریاست جمهوری ترامپ ممکن است منجر به اتخاذ سیاست‌هایی به جهت تحت فشار قرار دادن اقتصاد چین شود و تقاضای نفت بزرگ‌ترین واردکننده نفت خام جهان را تضعیف کند.

چین در چندین ماه گذشته، با کاهش رشد اقتصادی و کاهش تقاضای نفت، خود به عاملی به جهت کاهش قیمت نفت تبدیل شد. حال با توجه به احتمال از سر گرفتن سیاست‌های محدودکننده برای اقتصاد چین، قیمت نفت شیب نزولی به خود خواهد گرفت.

جیووانی استانوو، تحلیلگر UBS به رویترز گفته است که با ریاست جمهوری ترامپ، رشد تقاضای نفت منفی خواهد بود. با این حال، ترامپ می‌تواند تحریم‌های ایران و ونزوئلا را تمدید کند و صادرات نفت ایران را از بازار حذف کند که این موضوع منجر به صعودی شدن بازار خواهد شد.

ترامپ در دوره پیشین ریاست جمهوری خود، اقدام به افزایش تولید نفت در آمریکا کرده بود. به نظر می‌رسد که با توجه به پیروزی او، رشد تولید نفت آمریکا تشویق خواهد شد.

اوپک پلاس چه خواهد کرد؟

در چنین شرایطی، اعضای اوپک پلاس باید تصمیم بگیرند که می‌خواهند از سهم بازار محافظت کنند یا برای حفظ سطح قیمت‌ها تلاش کنند. اگر سهم خود از بازار را افزایش دهند، بازار نفت با مازاد عرضه و کاهش قیمت مواجه خواهد شد و اگر به سیاست کاهش عرضه خود ادامه دهند، از سقوط ناگهانی قیمت نفت جلوگیری خواهند کرد.

اعمال محدودیت بر کشورهای عرضه‌کننده نفت منجر به افزایش قیمت نفت خواهد شد

در صورتی که ترامپ، اجرای تحریم‌ها علیه ایران را تشدید کند، چین به عنوان بزرگ‌ترین واردکننده نفت، با کاهش عرضه نفت خام مواجه خواهد شد. آن طور که رویترز گزارش داده، نفت ایران حدود 13 درصد از واردات بزرگ‌ترین خریدار نفت جهان را تشکیل می‌دهد.

چنین اقدامی هزینه واردات چین را افزایش می‌دهد و فشار بر بخش پالایشی را که با تقاضای ضعیف سوخت و حاشیه سود محدود مواجه است را افزایش می‌دهد.

لازم به ذکر است که هرگونه اعمال محدودیت بر کشورهای عرضه‌کننده نفت توسط آمریکا، در صورتی که منابعی به جهت جایگزین نفت خام آن کشورها وجود نداشته باشد، بازار را با کمبود عرضه مواجه خواهد کرد. کمبود عرضه بر افزایش قیمت اثرگذار خواهد بود و منجر به صعودی شدن قیمت نفت می‌شود.

مشخص نیست که آینده بازار نفت چگونه خواهد بود و بازار باید منتظر سیاست‌‌های اتخاذشده توسط ترامپ باشد.

از دیگر رسانه ها
دیدگاه