افزایش سهم آسیا از تولید ناخالص داخلی جهان/ اژدها و هفتاد و دو ملت، ناجی اقتصاد قاره کهن شدند

داده‌های بانک جهانی از تولید ناخالص کشورها نشان می‌دهد که آسیا در یک دهه اخیر سهم خود را از تولید ناخالص جهان ۴۵درصد افزایش داده است.

به گزارش«اکونگار» به نقل از بانک جهانی، اقتصاد جهان، در دهه‌های گذشته به شدت تغییر کرده است. در روند این تغییرات سهم آسیا از تولید ناخالص داخلی جهان به حدود 45 درصد افزایش یافت و پیش بینی می‌شود این رقم تا سال 2030 حدود 58 درصد شود. 

سبقت آسیا از اروپا و آمریکا در رشد تولید ناخالص داخلی 

درحالی که سهم آسیا از تولید ناخالص داخلی جهان به بیش از 45درصد رسیده، سهم اروپا و آمریکای شمالی هم‌اکنون کمتر از 33 درصد است. این تغییر خارق‌العاده در بازه زمانی بسیار کوتاه ماحصل رشد اقتصادی چین و هند است.

India-GDP-growth

اگر تفاوت‌های رشد تولید ناخالص داخلی بین قاره‌ها با همان روال سال‌های 2018 تا 2023 ادامه یابد، احتمالاً تولید ناخالص داخلی آسیا تا سال 2030 حدود 58 درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی را تشکیل خواهد داد.حمله روسیه به اوکراین باعث آشفتگی روند رشد اقتصادی برخی کشورها شده است. همچنین شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد موتورهای رشد اقتصاد چین و هند کند شده‌اند.به همین دلیل ترس‌هایی در مورد کند شدن روند رو به رشد اقتصاد چین به وجود آمده است.

رشد اقتصاد چین در برابر ایالات متحده

در دهه گذشته، چین 31 درصد در رشد جهانی مشارکت داشته، در حالی که سهم ایالات متحده 9.6 درصد بوده است. رشد سالانه مرکب چین طی 3 سال گذشته 5.8 درصد بوده و تقریباً دو برابر نرخ ایالات متحده است. تعداد کمی از اقتصاددانان پیش بینی می‌کنند که تفاوت رشد اقتصاد چین در برابر ایالات متحده در آینده نزدیک از بین خواهد رفت.

im-867927

تولید ناخالص داخلی سرانه چین احتمالاً به رشد خود ادامه می‌دهد

کره جنوبی و تایوان به تولید ناخالص داخلی سرانه حدود 80 درصد از سطح ایالات متحده دست یافته‌اند. اگر چین بتواند تولید ناخالص داخلی سرانه را به50 درصد از سطح ایالات متحده افزایش دهد (با توجه به سابقه آن در 40 سال گذشته کار غیرممکنی است و  به سختی انجام می‌شود)، تولید ناخالص داخلی چین دو برابر ایالات متحده خواهد شد. اگر تولید ناخالص داخلی سرانه چین نزدیک به تولید ناخالص داخلی کره جنوبی شود، اقتصاد این کشور سه برابر اندازه ایالات متحده خواهد بود.

رشد اقتصادی چین چطور از مسیر خود خارج می‌شود؟

هر عاملی ممکن است حتی در کوتاه مدت رشد اقتصادی چین را از مسیر خود خارج کند، از جمله جنگ بر سر تایوان، سوء مدیریت اقتصاد چین که به رتبه ضعیف حکومتداری آن مرتبط است و تلاش‌های بیشتر آمریکا برای کاهش روابط تجاری با این کشور. اما، با توجه به بزرگی بازار داخلی چین بعید است که جذابیت این کشور برای شرکت‌هایی مانند اپل،فولکس واگن و... که همگی بسیار وابسته به بازارهای چین هستند، از بین برود.

گفتنی است، داده‌های تولید ناخالص داخلی کشورها بر اساس اطلاعات بانک جهانی، نرخ‌های رشد صندوق بین‌المللی پول و تحقیقات اقتصاد جهانی در مورد افزایش سال پایه و اندازه اقتصاد غیررسمی تهیه شده است.

از دیگر رسانه ها
دیدگاه