ثبت یک میلیون قرارداد اجاره در سامانه خودنویس/دلیل اعتراض مشاوران املاک چیست؟
درحالی مقام مسئول وزارت و شهرسازی از اضافه شدن سرویس بررسی اهلیت به سامانه خودنویس خبر داده که مشخص نیست این اهلیت تحت چه فرآیندی انجام و احراز می شود.
به گزارش اکونگار به نقل از تسنیم، از بهمن سال گذشته وزارت راه و شهرسازی با هدف حمایت از اجاره نشین ها، سامانه خودنویس را رونمایی کرد تا این قشر بتوانند قراردادهای اجاره واحد مسکونی را به صورت رایگان ثبت کنند.
طبق اعلام مدیر سامانه مذکور از آن زمان تاکنون حدود یک میلیون قرارداد اجاره مسکن ثبت شده است.
ثبت نیم میلیون قرارداد اجاره در سامانه خودنویس/ کسب و کار مشاوران املاک در خطر است؟
طی 7 ماه اخیر، اما مشاوران املاک همواره یکی از منتقدان سامانه خودنویس بوده اند. آنها بر این باورند سامانه مذکور دارای باگ های متعددی است که در نهایت باعث گرفتاری موجر و مستاجر و خریدار و فروشنده می شود.
یکی از این باگ ها، عدم بررسی اهلیت متعاملین بوده که به گفته برخی مشاوران املاک می تواند باعث ایجاد پرونده های متعددی را در مراجع قضایی شود.
در جدیدترین اظهارنظر مدیر سامانه خودنویس با اعلام این که این که تاکنون بیش از یک میلیون قرارداد اجاره در این سامانه به ثبت رسید از اضافه شدن سرویس های بررسی اهلیت، تصدیق سند و جلسه مجازی به سامانه خودنویس خبر داد.
به گفته مهدی ساسانی، این خدمات به طرفین معامله کمک می کند تا پس از رؤیت ملک و اسناد مربوط به آن با اطمینان بیشتر نسبت به انعقاد قرارداد اقدام کنند.
وی همچنین افزود: در تلاشیم در تعامل با شبکه بانکی با افزودن برخی خدمات بانکی در سامانه خودنویس فرآیندهای انعقاد قرارداد، انتقال پول و اجرا تعهدات قراردادی را تسهیل کنیم. در برنامه است تا در آینده نزدیک، اجاره های کوتاه مدت، خرید و فروش سرقفلی، پنل نمایندگان و امکان ایجاد پیش نویس قرارداد به سامانه افزوده شود.
بر اساس ماده 211 قانون مدنی برای اینکه متعاملین اهل محسوب شوند باید بالغ، عاقل و رشید باشند. در این بین مشخص نیست در سامانه خودنویس اهلیت متعاملین طی چه فرآیندی بررسی و احراز می شود. ابهامی که لازم است وزارت راه و شهرسازی درباره جزئیات و مراحل آن اطلاع رسانی لازم را انجام دهد.