آغوش باز ایرلاینهای خارجی به سوی خلبانان ایرانی/ صنعت هوایی بالی برای پرواز ندارد
مهاجرت خلبانان ایرانی در سالهای اخیر به قدری قوت گرفته است که احتمال زمینگیری صنعت هوایی و نبود نیروی کار این صنعت را تهدید میکند.
به گزارش اکونگار به نقل از روزنامه اعتماد، ایرلاینهای خارجی تمایلی برای جذب خلبانهایی با ساعت پروازی پایین ندارند و غالبا به دنبال افرادی هستند که در شرکتهای هواپیمایی مشغول به پرواز هستند. در واقع خلبانهایی به خارج از کشور مهاجرت میکنند که دارای سابقه و تجربه پروازی بالایی هستند. این یعنی فرصت بزرگی برای خلبانان ایرانی برای مهاجرت ایجاد شده است.
زمینگیری صنعت هوایی/نیمی از هواپیماهای کشور غیرفعال هستند
ارزیابیها نشان میدهد که با توجه به نرخ دلار در بازار آزاد ایران، میانگین دریافتی یک خلبان در ایرلاینهای ایرانی پیش از شدت گرفتن تحریمها و در سال 1396 چیزی حدود 8هزار دلار بوده که این رقم حالا به بیش و کم هزار دلار کاهش پیدا کرده است. در حالی که میانگین پرداختی به خلبانها در ایرلاینهای کشورهای منطقه حتی با توجه به سابقه پروازی به 14 هزار دلار نیز میرسد.
فعالیت خلبانان ایرانی در ایرلاینهای خارجی
بر مبنای اطلاعات موجود فقط 47 خلبان از یک ایرلاین بخش خصوصی و 64 خلبان از ایرلاین اصلی ایران - ایران ایر- به دلیل کاهش میزان دریافتی و برابری آن با قدرت خرید ریال و البته مشکلات دیگری که در این حوزه وجود دارد حالا در کشورهای دیگر و با هواپیماهای عمدتا کم کارکرد و نو فعالیت میکنند.
زمینگیری 200 هواپیما در کشور
گفته میشود که هماکنون 350 فروند هواپیما در کشور وجود دارد که 150 فروند آن به صورت «برخط »در اختیار ایرلاینهاست. در واقع 200 هواپیما به صورت کاملا «زمین گیر » قرار دارند و به گفته فعالان این حوزه، استفاده از آنها صرفه اقتصادی ندارد.
تحریمها موجب شده تا ایرلاینها استراتژیهای خود را تغییر دهند، فعالیتهای مولد خود را کلا تعطیل کنند و فرصت بالا بردن حاشیه سود در بازارهای بینالمللی و ترانزیت مسافر را از آنها میگیرد.
همین الان به دلیل کمبود ناوگان پروازی دوربرد و نبود امکان برقراری پروازهای بینالمللی با اعداد نشست و برخاست بالا و تسهیلات و امکانات محدود فرودگاههای ایران برای رفاه حال مسافر و ترانزیت، فرصت بزرگ صنعت هوانوردی ایران گرفته شده است.