پشت پرده اعتراض غسالان بهشت زهرا چه بود؟
آخرین گزارشی که از وضعیت بهداشت روانی و رضایت مندی شغلی کارکنان سازمان بهشت زهرا منتشر شده، نشان می داد یک چهارم کارکنان این سازمان نیازمند دریافت خدمات روان پزشکی هستند.
به گزارش اکونگار به نقل از روزنامه آرمان ملی در گزارشی تحت عنوان «آشوب در شهر مردگان»، ماجرای تحصن و اعتراض کارکنان بخش غسالخانه بهشت زهرای تهران را بررسی کرده است.
آخرین گزارشی که از وضعیت بهداشت روانی و رضایت مندی شغلی کارکنان سازمان بهشت زهرا منتشر شده، نشان می داد یک چهارم کارکنان این سازمان نیازمند دریافت خدمات روان پزشکی هستند.
کار غسالان سخت و دشوار است و اجر معنوی فراوانی دارد. طبق گفته پرسنل این محل، در یک روز 700 انگشت بریده از بیمارستان ها به اینجا منتقل شده که پس از تفکیک جنسیتی، هر کدام از آن انگشت ها جداگانه غسل داده و به خاک سپرده شده است. بحث سختی کار و امنیت شغلی این افراد، دغدغه اصلی بود که قرار شد در اولویت کارها قرار داده و پیگیر آن باشیم.
در این دوره از مدیریت شهری وعده های بسیاری به کارکنان این سازمان داده شد، اما تعداد کمی از این وعده ها رنگ حقیقت به خود گرفت. تا آنجا که ساعت 10:30 روز دوشنبه 19 شهریور، کارکنان ناراضی و خسته از وعده های مدیران سازمان بهشت زهرا، از جمله تطهیرکنندگان این سازمان که مسئولیت شست وشوی اموات را بر عهده دارند، در سالن عروجیان تجمع کردند. در این ساعت شست وشوی اموات متوقف شده است.
جواد تاجیک، مدیرعامل سازمان بهشت زهرا، درباره جزئیات اعتراض ها گفته است:
مبلغی به عنوان رفاهی تابستانی باید به کارکنان بهشت زهرا پرداخت می شد که بدون مجوز شهرداری قانونی نبود و مجوز پرداخت را از شهرداری گرفتیم و این مبلغ به کارکنان پرداخت می شود.
خدمات رسانی به مردم متوقف نشده بود، زیرا ما دو نوع کارمند در شهرداری داریم: کارکنان شرکتی و رسمی که این مبلغ به کارکنان شرکتی تعلق نمی گرفت و آنها مشغول خدمات رسانی بودند. به گلایه های کارکنان رسیدگی شد و مشکل معترضان حل شد.
یکی از کارکنان قدیمی بهشت زهرا گفت: سه روز بود که کارکنان قصد تجمع و اعتراض داشتند که هر بار وعده ای داده می شد، اما وعده ها محقق نمی شد. این تجمع فقط اعتراض به عدم پرداخت رفاهیت تابستانه، که مبلغ آن هم کاهش پیدا کرده بود ، نبود، بلکه اعتراض به وعده های بی شمار مدیرعامل در مورد رفاه کارکنان این سازمان بود که هیچ کدام محقق نشده است.
این کارمند قدیمی مدعی شد که تاجیک در مدتی که مدیریت این مجموعه را بر عهده گرفته، تاکنون در میان کارکنان عروجیان حاضر نشده و در این تجمع نیز نماینده خود را فرستاد.
هرچند در یکی از اخبار منتشر شده روز گذشته اعلام شد تاجیک به میان تطهیر کنندگان رفته و در جریان گلایه های آنها قرار گرفته است، اما به گفته کارکنان بهشت زهرا، مدیران سابق بهشت زهرا دیدارهای مستقیم زیادی با کارکنان و تطهیرکنندگان بهشت زهرا داشتند و در این دوره برخی از رفاهیت مانند سفر به مشهد یا قشم قطع شده است.
به گفته او، در این تجمع حدود 100 کارمند از جمله 50 تطهیرکننده حضور داشتند و روند خدمات رسانی به مردم کند شد؛ تا جایی که صدای اعتراض شهروندان هم بلند شد و آنها خواستار رسیدگی به مطالبات کارکنان بهشت زهرا شدند.
یکی از مراجعه کنندگان به مجموعه عروجیان هم می گوید: بخش پذیرش فعالیت های خود را متوقف کرده بود و باعث نارضایتی مردم شده بود.
یکی از تطهیرکنندگان می گوید تاکنون پنج بار نسبت به وضعیت رفاهی اعتراض کرده ایم، اما هر بار فقط وعده به ما داده شد. اما این تنها حاشیه بهشت زهرا در این سال ها نیست. این سازمان در این دوره از مدیریت شهری با حاشیه های زیادی همراه بود؛ از برکناری ناگهانی مدیرعامل سابق بهشت زهرا در حالی که او در سفر کربلا بود، تا پیشنهاد بهشت زهراگردی به دانش آموزان.
اخذ هزینه نگهداشت سالانه قبور برای هر پلاک قبر نیز یکی دیگر از حاشیه هایی بود که این پیشنهاد پس از رسانه ای شدن پس گرفته شد و شهرداری منکر این پیشنهاد شد.
زاکانی در این زمینه گفته بود: مدیران بهشت زهرا به اشتباه در پیش نویس لوایح نوشته بودند که من هم اطلاعی نداشتم. وقتی خبر دادند، گفتم حذف کنند؛ چون خلاف قاعده و قانون است و سابقه هم نداشته است.