سه کشور مهم نفتی منطقه، برنامههای دور زدن تنگه هرمز را عملیاتی کردند؟
حملونقل کالا با کشتی احتمالاً سریعترین و کمهزینهترین راه برای جابهجایی کالا بهویژه کالاهای حجیم است. قرون ۱۹ و ۲۰ شاهد شکوفایی صنعت کشتیرانی و تأثیر غیرقابل انکار آن بر توسعه اقتصادی کشورها بودهایم. در این میان، وجود کانالهای دریایی چون سوئز، پاناما، بسفر و بابالمندب، زمان سفرهای دریایی را کوتاه کرده و هزینههای حملونقل کالا را کاهش داده است. درواقع اگر کانالها و تنگهها نبودند کالاها بسیار دیرتر و گرانتر به دست مشتریان میرسید.
به گزارش اکونگار به نقل از روزنامه هم میهن، براساس گزارش اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده، تنگه هرمز مهمترین گلوگاه نفتی جهان است؛ در سال 2022، جریان نفت آن بهطور متوسط 21 میلیون بشکه در روز یا معادل 21 درصد از مصرف جهانی مایعات نفتی بود. ناتوانی در ترانزیت نفت از یک گلوگاه بزرگ، حتی به طور موقت، میتواند تاخیر قابلتوجهی در عرضه ایجاد کند و هزینههای حملونقل و قیمت جهانی انرژی را افزایش دهد. با این حال سه کشور مهم نفتی منطقه برنامههای دور زدن تنگه هرمز را عملیاتی کردند.
حملونقل کالا با کشتی احتمالاً سریعترین و کمهزینهترین راه برای جابهجایی کالا بهویژه کالاهای حجیم است. قرون 19 و 20 شاهد شکوفایی صنعت کشتیرانی و تأثیر غیرقابل انکار آن بر توسعه اقتصادی کشورها بودهایم. در این میان، وجود کانالهای دریایی چون سوئز، پاناما، بسفر و بابالمندب، زمان سفرهای دریایی را کوتاه کرده و هزینههای حملونقل کالا را کاهش داده است. درواقع اگر کانالها و تنگهها نبودند کالاها بسیار دیرتر و گرانتر به دست مشتریان میرسید.