کاهش جمعیت جهان واقعی است؟

محققان با بررسی آمار موجود در حوزه جمعیت شناسی و نرخ باروری به این باور رسیده اند که جمعیت جهان تا ۲۱۰۰ کاهش می یابد.

به گزارش اکونگار، به نقل از شفقنا، الجزیره نوشت: یک مطالعه بزرگ هشدار داده است که نرخ باروری تقریباً در هر همه کشورهای جهان برای حفظ جمعیت آنها تا پایان این قرن بسیار پایین خواهد بود. مطالعه منتشر شده در نشریه لسنت نشان داد تا سال ۲۱۰۰، جمعیت ۱۹۸ کشور از ۲۰۴ کشور کاهش خواهد یافت و بیشتر تولدها در کشورهای فقیر اتفاق می افتد.

 افزایش ۳۳ درصدی جمعیت سالخورده ایران تا سال ۲۰۵۰

بر اساس مطالعه انجام شده توسط مؤسسه سنجش و اندازه گیری سلامت در دانشگاه واشنگتن، انتظار می رود  از هر دو کودک متولد شده در جهان در سال ۲۱۰۰ یک نفر برای کشورهای جنوب صحرای آفریقا باشد و تا این سال تنها سومالی، تونگا، نیجر، چاد، ساموآ و تاجیکستان می توانند جمعیت خود را حفظ کنند.

براساس یافته‌های محققان این خبر بسیار بدی برای کشورهای جهان خواهد بود چرا که توسعه همه‌جانبه اقتصادی و اجتماعی با کاهش جمعیت به خطر می‌افتد.

نویسندگان این مطالعه می‌گویند که تغییر جمعیتی منجر به شکاف عمیق شمال و جنوب خواهد شد، جایی که کشورهای ثروتمندتر برای حفظ رشد اقتصادی تلاش می‌کنند و کشورهای فقیرتر با چالش چگونگی حمایت از جمعیت رو به رشد خود دست و پنجه نرم می‌کنند.

آستین ای شوماخر، نویسنده ارشد و دستیار پروفسور در این مطالعه گفت: «یک چالش بزرگ برای کشورهای جنوب صحرای آفریقا با بالاترین باروری، مدیریت خطرات مرتبط با رشد روزافزون جمعیت یا خطر فاجعه انسانی بالقوه است. تغییر بزرگ در تعداد تولدها بر لزوم اولویت‌بندی این منطقه در تلاش برای کاهش اثرات تغییرات آب و هوایی، بهبود زیرساخت‌های مراقبت‌های بهداشتی و ادامه کاهش نرخ مرگ‌ومیر کودکان، در کنار اقداماتی برای حذف فقر شدید و تضمین حقوق باروری زنان، تاکید می‌کند؛ جایی که تنظیم خانواده و آموزش برای دختران اولویت اصلی هر دولت است.»

 

از دیگر رسانه ها
دیدگاه
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اکونگار هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد