مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران خبر داد؛

تولید یک میلیون تن کنسانتره مس سونگون

علی رستمی گفت:به دنبال آن هستیم که تولید کنسانتره مس در سونگون را ظرف ۴ سال آینده از ۳۰۰ هزار تن به یک میلیون تن برسانیم و برای نخستین بار با اجرای طرح ذوب و پالایشگاه در سونگون تولید ۴۰۰ هزار تن کاتد را محقق کنیم.

به گزارش اکونگار به نقل از دنیای‌اقتصاد؛ مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران در بازدید رئیس‌جمهور از مجتمع مس سونگون با اعلام این خبر و با  اشاره به عبور کمربند فلززایی مس جهان از کشور ایران در مسیر شمال‌غربی به جنوب‌شرقی، گفت: این کمربند فلز‌زایی مس در مرکز  ایران دوبخش شده است. یک بخش کمربندی است که شامل سمنان، خراسان‌رضوی و خراسان‌جنوبی است و در ادامه به کشور افغانستان کشیده می‌شود و بخش دیگر این کمربند محور یزد، کرمان، سیستان و بلوچستان را دربر می‌گیرد و در نهایت وارد پاکستان می‌شود.

علی رستمی افزود: صنعت مس کشور در حال حاضر بهترین موقعیت برای توسعه و ارزآوری را دارد.  امیدوارم بتوانیم با برنامه‌ریزی‌های انجام‌ شده تولید مس را افزایش دهیم.

مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران گفت: مقرر  شده  تولید ۲۸۰ هزار تن سال قبل را ظرف زمان‌بندی ۸-۷ ساله به یک میلیون تن مس محتوی معدنی و کاتدی برسانیم. رستمی در ادامه ارزآوری حاصل از  تولید یک میلیون تن مس را بیش از ۱۲ میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: با تمرکز در بخش پایین‌دست این مقدار به شدت قابلیت افزایش را دارد.

او با اشاره به اینکه ارزآوری ۱۲ میلیارد دلاری برابر با درآمد صادراتی صنعت پتروشیمی است، افزود: شرکت ملی مس ایران می‌تواند حجم صادراتی برابر با صنعت پتروشیمی و نفت و گاز داشته باشد.

مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران با اشاره به اینکه به‌دلیل منابع کم معدنی مس در دنیا و تقاضای زیاد و رو به رشد برای این فلز، مس از قیمت جهانی خوبی برخوردار است، گفت: قیمت تمام‌شده این محصول  در حال حاضر در صنعت مس ایران حدود ۲ هزار و ۸۰۰ دلار است و میانگین قیمت جهانی آن حدود ۱۰ هزار دلار است.

رستمی تاکید کرد: بنابراین  مس ظرفیت ایجاد ارزش‌افزوده بالا، اشتغال‌زایی و سودآوری چشمگیر را برای کشور و مردم دارد.

او ضمن تشریح وضعیت بازار جهانی مس و ایران افزود: این محصول دارای بازار جهانی خوبی است و در سخت‌ترین شرایط تحریم توانسته صادرات خوبی داشته باشد.

مدیر عامل فملی میزان صادرات مس را افزون بر ۶/ ۱ میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: در شرایط موجود خواستار حمایت بیشتر از صنعت مس هستیم تا عقب‌افتادگی تاریخی صنعت مس در یک دهه گذشته را به‌ویژه در خطه آذربایجان‌شرقی جبران کنیم.

رستمی با بیان اینکه انتظار مردم آذربایجان تولید کاتد و توسعه صنایع پایین‌دستی است، تاکید کرد: به یمن حضور رئیس جمهوری در مجتمع مس سونگون شروع پروژه‌های تولید کنسانتره از ۳۰۰ هزار تن به یک میلیون تن آغاز می‌شود.

او ادامه داد: در زمینه ذوب و تولید کاتد هم به‌دنبال آن هستیم که برای نخستین‌بار تولید ۴۰۰ هزار تن  مس  را که آرزوی مردم آذربایجان است  فراهم کنیم. مدیر عامل فملی در ادامه صنعت مس را از نظر دارا بودن ذخایر قابل توجه معدنی مس و منابع اقتصادی جهت توسعه بسیار توانمند برشمرد و تصریح کرد: شرکت مس نه تنها یک ریال وام دریافت نکرده، بلکه با عنایت به دستور وزیر صمت به صنایع پایین‌دستی و رونق آن کمک قابل توجهی داشته است.

رستمی همچنین در گزارش خود به رئیس‌جمهور به رویکرد شرکت مس در حوزه دانش‌بنیان نیز پرداخت و افزود: در حوزه دانش‌بنیان نیز برنامه‌ها و اقدامات خوبی را آغاز کرده‌ایم.

همکاری و حمایت ویژه از شرکت‌های دانش‌بنیان که در بخش صنعت و معدن فعالیت می‌کنند، پشتیبانی و تعامل با فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها و فراهم کردن شرایط جذب نخبگان و دانشجویان بدون آزمون استخدام و بر مبنای معدل بالا از مهم‌ترین اقدامات شرکت است.

از دیگر رسانه ها
دیدگاه