ارزش دلاری مواد پتروشیمی در حوزه دارو تا ۱۰۰ برابر می شود

اتصال صنعت پتروشیمی به صنعت داروسازی موجب میشود تا ارزش صادراتی اینمواد تا ۱۰۰ برابر افزایش یابد.

به گزارش اکونگار به نقل از فانا؛ صنعت پتروشیمی یکی از مهمترین صنایع کشور است که علاوه بر درآمدزایی و اشتغالزایی قابل توجه، مواد اولیه بسیاری از صنایع پایین‌دستی خود را نیز تامین می‌کند. صنعت پتروشیمی با وجود پیشرفت‌های چشمگیری که طی دهه‌های گذشته داشته اما همواره با این انتقاد مواجه بوده که آنطور که باید و شاید به سمت تکمیل زنجیره ارزش در صنایع پایین‌دستی نرفته است.

کارشناسان اعتقاد دارند که می‌توان با سرمایه‌گذاری در صنایع پایین‌دستی پتروشیمی، ارزش افزوده چند برابری را نصیب کشور کرد و این سرمایه‌گذاری منجر به ایجاد هزاران فرصت شغلی جدید نیز خواهد شد.

یکی از صنایع پایین‌دستی که شاید از بُعد ارتباط با پتروشیمی تاکنون کمتر مورد توجه قرار گرفته، صنعت مواد اولیه دارویی است. پایه بسیاری از داروها، مواد شیمیایی و مواد و محصولات مرتبط با صنعت پتروشیمی است، با این حال تاکنون ارتباط موثری بین صنعت مواد اولیه دارویی و صنعت پتروشیمی شکل نگرفته بود.

در پنجمین نمایشگاه بین‌المللی فارمکس برای نخستین بار صنعت پتروشیمی حضور موثری داشت و علاوه بر اینکه مرتضی شاهمیرزایی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه سخنرانی کرد، این شرکت یک غرفه اختصاصی نیز داشت و در طول برگزاری نمایشگاه مذاکرات و ارتباطات خوبی بین فعالان صنعت مواد اولیه دارویی و صنعت پتروشیمی شکل گرفت.

مرتضی شاهمیرزایی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران در سخنرانی خود در افتتاحیه پنجمین نمایشگاه بین‌المللی فارمکس با حمایت تمام قد از تکمیل زنجیره ارزش در صنعت مواد اولیه دارویی خبر داد که سند جامع تکمیل زنجیره ارزش در صنعت پتروشیمی ایران تدوین و ابلاغ شده است و هلدینگ‌های بزرگ پتروشیمی کشور موظف به تکمیل زنجیره ارزش و تامین خوراک صنایع پایین‌دستی از جمله صنعت مواد اولیه دارویی هستند.

رئیس پشتیبانی صنایع پایین دست پتروشیمی هم گفت که مواد پتروشیمی به طور میانگین تنی ۴۰۰ دلار فروخته می‌شود اما اگر در حوزه دارو وارد شویم این رقم ۱۰ برابر، ۲۰ برابر و بعضا تا ۱۰۰ برابر هم افزایش می‌یابد.

زین‌العابدین سلیمانی این خبر را هم داد که قرار است پارک سلامت به مساحت حدود ۹ هکتار در ماهشهر ایجاد شود تا صنعت مواد اولیه دارویی بتواند موادی را که می‌خواهد در کنار پالایشگاه‌ها تولید کند.

نکته قابل توجه این است که حجم مصرف محصولات پتروشیمی در صنعت مواد اولیه دارویی نسبت به صنایع پایین‌دستی دیگر بسیار کمتر است اما ارزش افزوده‌ای که از این محل حاصل می‌شود بعضا تا چند ده برابر صنایع دیگر است. موضوعی که شاید باعث ترغیب هرچه بیشتر صنعت پتروشیمی به افزایش همکاری با صنعت مواد اولیه دارویی شود.

بهرحال اینکه پنجمین نمایشگاه بین‌المللی فارمکس بستری برای ارتباط نزدیکتر بین صنعت مواد اولیه دارویی و صنعت پتروشیمی شد را باید به فال نیک گرفت و باید امیدوار بود که با هم‌افزایی این دو صنعت استراتژیک، کشور به سمت تکمیل زنجیره ارزش و دستیابی به ارزش افزوده چند برابری در صنعت مواد اولیه دارویی برود.

از دیگر رسانه ها
دیدگاه