ارایه دستور العمل فروش به خرده فروشی‌های لاستیک

سامانه جامع تجارت دستور العمل فروش تایر سواری برای خرده فروشان را اعلام کرد بر این اساس سهمیه خریدار قبل از فروش کنترل می‌شود.

 به گزارش اکونگار به نقل از تسنیم، سامانه جامع تجارت با صدور اطلاعیه ای برای خرده فروشان تایر سواری اعلام کرد: به اطلاع خرده فروشان تایر سواری می رساند، در زمان فروش تایر سواری به مصرف کننده نیاز است مقادیر شماره شاسی و شماره موتور خودرو نیز از خریدار دریافت شده و در سند خرده فروشی ثبت شود.

همچنین جهت کنترل میزان سهمیه خریدار لازم است بر روی دکمه "ارسال کد تایید سهمیه" کلیک شود و کد پیامک شده به خریدار نیز در سند ثبت شود. در حال حاضر مقادیر به صورت اختیاری دریافت می شود و از ابتدای آذر ماه به صورت اجباری دریافت خواهد شد.

بنابر این گزارش اتاق اصناف ایران نیز چندی پیش با صادور اطلاعیه ای اعلام کرد: تمامی فعالان صنف عمده و خرده فروش لاستیک «کد نقش» دریافت کنند.

کد نقش  کد شناسایی است که به تمام واحدهای اقتصادی که در زنجیره تجارت فعالیت می‌کنند، اختصاص داده می‌شود.

به گزارش اکونگار، بازار لاستیک در هشت ماه اخیر وضعیت نا مساعدی داشته و تهیه لاستیک برای متقاضیان به شدت سخت شده بود. افزایش سرسام آور قیمت‌ها منجر به از دست رفتن بازار مشتریان واقعی شده بود. همین موضوع وزارت صنعت معدن و تجارت را بر آن داشت تا برای حل این مشکل چاره اندیشی کند. 

معاونت تجارت و خدمات وزارت صمت بهمن‌ماه سال قبل به‌منظور کنترل التهابات بازار تایر سواری که متأثر از اقدامات قبلی این وزارت‌خانه بوده؛ یک راه‌حل جدید را به بوته آزمایش گذاشت.

در این راه‌حل جدید، عاملان فروش می‌بایست در پلتفرم‌هایی همچون کسبینو ثبت‌نام کرده و تولیدکننده نیز موظف بود موجودی انتقالی به آنها را به این پلتفرم‌ها اعلام کند و فروش در پلتفرم‌ها هم باید در سامانه تجارت ثبت می‌شد تا بدین صورت امکان واسطه‌گری، دلالی و احتکار کالا از بین برود. البته این طرح به علت ایرادات اجرایی و قانونی تقریباً عملی نشده و هم اکنون و بعد از ۶ ماه از آغاز این طرح، می‌توان ادعا کرد که کوچک‌ترین توفیقی در کاهش فاصله قیمت بازار آزاد و مصوب این کالا به‌واسطه اجرای این طرح به دست نیامده است.

از طرف دیگر، بنا بر نظر رئیس انجمن تولیدکنندگان تایر ایران، متأسفانه لاستیک به‌عنوان یک کالاهای سرمایه‌ای در نظر گرفته شد؛ جمال میرزایی در این باره گفته است: «ببینید تقاضا بالا است، تقاضا کاذب است؛ یعنی خیلی از تقاضاهایی که وجود دارد، خیلی از مردم به‌ازای هر یک کد ملی درخواست یک تایر می‌کنند، نیازشان هم نیست، ما در شبکه‌های فروشمان می‌بینیم؛ یعنی تقاضا بر اساس میزان اختلاف قیمت بین تولید و بازار آزاد است؛ یعنی هر چقدر هر سایزی که اختلاف بازارش زیاد باشد آن تقاضا به‌شدت افزایش پیدا می‌کند این خودش بیانگر این است که این کالا دارد به‌صورت یک کالای سرمایه‌ای دیده می‌شود.»

باتمام آزمون و خطاهای صورت گرفته هنوز این بازار به آرامش نرسیده و مشتریان برای تهیه کالای مورد نیاز خود سردرگم هستند. 

از دیگر رسانه ها
دیدگاه