بازار سرمایه زیر ذره بین «اکونگار»
ریزش شاخص بورس در آغازین روز هفته / خبرهای«بودجه ریزی» و خروج «خُردها» موثر بودند
در اولین روز هفته بازار سرمایه نتوانست سبزپوشی هفته گذشته را تدوام بخشد و با کاهش ۱۶۰۰ واحدی همراه شد.
به گزارش اکونگار، در ابتدای معاملات بازار سبزرنگ کار خود را آغاز کرد و انتظار میرفت بورس مانند هفته قبل قدرتمند ظاهر شود. در نیمه دوم بازار، شاخص کل با افزایش 2هزار و 273واحدی روی کانال 2میلیون و 058واحد ایستاد.
در هفته گذشته،گروههای خودرویی وضعیت بسیار مناسبی داشتند و در دو روز پایانی هفته نمادهای این گروه بیش از 80درصد سبز بودند، اما در جریان معاملات امروز تنها 49درصد نمادهای خودرویی مثبت بودند.
حجم معاملات گروه خودرویی به 742میلیون سهم رسیده و ارزش معاملاتی از رقم 299 میلیارد تومان عبور کرد.
بیشترین ارزش معاملات مربوط به نمادهای خکاوه با 45میلیارد تومان،خگستر43میلیاردتومان و خاور26میلیارد تومان بود.
نمودار جریان نقدینگی و مقایسه با روزهای گذشته نشان میدهد که ورود پول حقیقی به معاملات خرد با افت همراه شده است.
ریزش هزار و ششصد واحدی بورس
در پایان معاملات امروز، شاخص کل بورس با ریزش هزار و 636واحدی به کانال 2میلیون و 054 هزار واحد رسیده و شاخص هموزن نیز با افزایش 331واحدی همراه بود که به 699هزار و 094 رسید.
در جریان معاملات امروز، نمادهای فارس، فولاد، فملی، اخابروشپدیس در صدر منفیسازان شاخص بودند و نمادهای شستا و وبانک مثبت شدند.
صنایع برتر امروز
گروههای خودرو، فلزات اساسی و انبوهسازی به ترتیب با ارزش معامله 448میلیارد تومان، 353میلیارد تومان و 301میلیارد تومان برترین صنایع امروز بودند که بیشترین ارزش معامله را داشتند.
نمادهای منفی گوی سبقت را از نمادهای مثبت ربودند
در بازار امروز، ارزش معاملات خرد به رقم 4029میلیارد تومان رسیده است.تعداد نمادهای مثبت در بازار امروز 296 و تعداد نمادهای منفی 502بوده است.
واتوس، چنویا، فنرژی،شستان، حفارس، تکنو، رفاه و کورز نمادهایی بودند که بیشترین ارزش صف فروش را در جریان معاملات امروز داشتند.
وساخت، تپکو، پلاست، غاذر،سلار،حاسا،وتعاون و ثنو نمادهایی بودند که بیشترین ارزش صف خرید را داشتند.
معاملههای خرد در بازار امروز حوالی 400 میلیارد تومان بود که از این مقدار ۲۱۰۰میلیارد تومان متعلق به بورس، ۱۳۰۰ میلیارد تومان متعلق به بازار فرابورس و ۶۱۲ میلیارد تومان متعلق به صندوقهای سهامی بوده است.
سرانه خرید اشخاص حقیقی نیز در پایان معاملات به ۲۴.۲ میلیون تومان و سرانه فروش آنها به ۲۴.۵ میلیون تومان رسید.حقیقیها در پایان معاملات امروز ۲۰۶ میلیارد تومان پول از بورس خارج کردند.
اعتماد از دست رفته بازار احیا نمیشود؟
محمد خبریزاد کارشناس بازار سرمایه در این رابطه به «اکونگار» گفت: یکی از دلایل سبزپوشی بازار در هفته گذشته کاهش ریسکهای ناشی از جنگ غزه بود. پس از سیگنالهایی که دبیرکل حزب الله درباره تنش به وجود آمده داد یک اطمینان خاطری ایجاد شد که جنگ غزه فرامنطقهای نخواهد شد.
وی با اشاره به اینکه سرمایهگذاران در شرایط امن و ایمن سرمایههای خود را به بازارهای هیجانی وارد میکنند، اظهار داشت: اگر به یاد داشته باشید، در روز دوم جنگ غزه بورس یک ریزش اساسی داشت که با خروج سرمایهگذاران و حقیقیها همراه بود، اما هفته گذشته بعد از کاهش ریسکهای جنگ در بورس، ارزش معاملات افزایش یافت. سهشنبه بالاترین ارزش معاملات خرد در دو ماه اخیر بود اما چهارشنبه عرضهها زیاد شد و با توجه به کمبود اعتماد روند معاملات تقریبا خنثی شد.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه گفت: بازار سرمایه همیشه به یک پیشران احتیاج دارد، یکی از دلایل منفی بودن بازار امروز وجود شرایط خنثی و بدون تحرک بود.
خبریزاد با بیان اینکه، بازار سرمایه از نوسانات بازارهای بینالمللی هم تاثیر میپذیرد، عنوان کرد: نوسانات انس جهانی بسیار جدی است. از سوی دیگر این روزها فصل بودجه ریزی و بررسی بودجه 1403 در کمیسیونهای تخصصی مجلس است. همین اخبار بودجه ریزی ریسکهای جدی به بازار تحمیل میکند.
وی تاکید کرد: یکی از دلایل مهم کم رمقی بازار سرمایه، خروج سرمایهگذاران خرد است. این روزها بازار در وضعیت نسبتا متعادلی به سر میبرد، اما چیزی که منجر به منفی شدن بازار و ریزش شاخص کل میشوند، موج بیاعتمادی نسبت به بازار است.
وی در پایان تصریح کرد: تا زمانی که شرایط مطلوب اقتصادی در کشور حاکم نشود، رکود اقتصادی همچنان ادامه داشت باشد، بورس هم در مسیر افزایشی قرار نمیگیرد. بازار تحت تاثیر وضعیت غیرقابل پیش بینی و کم رونق اقتصاد، بسیار کم رمق و غیرقابل پیش بینی شده که مهمترین دلیل آن همان شرایط اقتصادی است. همانطور که سرمایهگذاران ترجیح میدهند سرمایههای خود را وارد بازارهای مولد نکنند، حقیقیها تمایلی ندارند که وضعیت ریسکی بازار را به جان بخرند.