ادامه تاثیر خبرهای مثبت بر بورس / اعتماد از دسترفته سرمایهگذاران باز میگردد؟
شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز با رشد ۱.۰۷ درصدی مواجه شد و به سطح ۲ میلیون و ۵۳ هزار واحدی رسید.

به گزارش اکونگار، شاخص کل بورس با رشد 21هزار واحدی به 2میلیون و 052 واحد رسید، شاخص هموزن هم با افزایش 11هزار واحدی به 696هزار و 168واحد دست یافت.
نمادهای مثبت ساز شاخص کل
در جریان معاملات امروز نمادهای فملی، خودرو، شستا، رمپنا، فارس و حکشتی در صدر مثبت سازان شاخص کل بودند.
برترین صنایع امروز
گروههای خودرو، فلزات اساسی و شیمیایی به ترتیب با ارزش معامله 691میلیارد تومان، 608میلیاردتومان و 360میلیارد تومان برترین صنایع امروز بازار سرمایه بودند که بیشترین ارزش معامله را به خود اختصاص دادند.
سبقت نمادهای مثبت از منفی
در جریان داد و ستدهای بازار امروز ارزش معاملات خرد به رقم 6109میلیارد تومان رسید و تعداد نمادهای مثبت در بازار 629 و تعداد نمادهای منفی 178 بود.
از این مقدار ۳۴۰۰ میلیارد تومان متعلق به بورس، ۱۶۰۰ میلیارد تومان متعلق به بازار فرابورس و ۱۱۰۰ میلیارد تومان متعلق به صندوقهای سهامی بوده است.حقیقیها در پایان معاملات امروز ۲۸۱ میلیارد تومان پول به بورس تزریق کردند.
سرانه خرید اشخاص حقیقی نیز در پایان معاملات به ۳۴.۸ میلیون تومان و سرانه فروش آنها به ۲۷.۳ میلیون تومان رسید.
روند رو به رشد نمادهای شیمیایی
گروه شیمیایی امروز با استقبال مناسب از سوی حقیقیها رو به رو شد و درصد ارزش خرید حقیقی و حقوقیها به ترتیب 72درصد و 28درصد بوده است. 75درصد نمادهای گروه شیمیایی در بازار امروز مثبت بودند.
اعتماد از دست بورس را تهدید میکند
حبیب علیزاده، کارشناس بازار سرمایه در رابطه با وضعیت این روزهای بورس به«اکونگار» گفت: بازار در روزهای اخیر تحت تاثیر اخبار مثبت، تزریق سرمایه از سوی صندوق توسعه ملی و ابلاغیههای وزارت صمت و وزارت اقتصاد در یک وضعیت رو به رشد قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه با وجود وضعیت مطلوب و سبزپوشی سراسری بازار، ورود پول از سوی سرمایهگذاران حقیقی با احتیاط تمام انجام میشود، اظهار داشت: بازار سرمایه کشورمان پس از ریزشهای تاریخی دچار یک وضعیت به نام از دست رفتن اعتماد شده است.
وی ادامه داد: ابلاغیه وزارت اقتصاد مبنی بر تعیین نرخ خوراک تمامی نمادهای شیمایی را دو روز پیش سبزپوش کرد، اما یک اتفاق شگرف پیش نیامد. در حالی که پیش از این بورس با استقبالهای شگفت انگیز روز به رو میشد.
این کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد: به نظر میرسد، بازار در روزهای آینده هم وضعیت آرام و غیر متلاطمی را داشته باشد. با این حال باید گفت که بورس به عنوان یکی از حوزههای جذاب سرمایهگذاری مولد، از سال 99 به بعد با یک که با بحران جدی بیاعتمادی دست و پنجه نرم میکند.
این فعال بازارسرمایه تصریح کرد: پیش از سقوط ۹۹، ما شاهد روند صعودی ورود پول به بازار سهام و رشد مداوم شاخص بودیم؛ تا جایی که در مرداد این سال شاخص کل از مرز ۲ میلیون واحد عبور کرد، اما دخالتهای دولت به عنوان بازیگر اصلی اقتصاد موجب خروج نقدینگی و سقوط شاخص به سطح یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد تا پایان سال شد.
وی تاکید کرد: هر بار که شاخص یک سقوط تاریخی را تجربه میکند، بیاعتمادی عمیقی در میان سرمایهگذاران خرد شکل میگیرد. واقعیت این است که بازار به یکباره نمیتواند تمامی ریزشهای قبلی را جبران کند و در بهترین حالت یک و نیم سال طول میکشد تا بازار وضعیت خود را احیاء کند، اما این فرصت برای بازار به وجود نمیآید و ریزشهای سنگین و تاریخی به وقوع میپیوندد.
این کارشناس بازار سرمایه در پایان تاکید کرد: واقعیت این است که بازار با ورود پول حقیقی و اعتماد سرمایهگذاران جان میگیرد، اما مهمتر از آن موضوع اعتماد از دست رفتهای است که بورس ایران را تحت تاثیر قرار داده است.