ادامه عقبماندگی بورس از سایر بازارها
عقبماندگی بازدهی بورس نسبت به سایر بازارها در کنار اور ولیو (Over Value) بودن و حبابی بودن بازار مسکن و خودرو و همچنین نقدینگی ۸ هزار و ۲۰۰ همتی براساس بودجه ۱۴۰۴، در افزایش نقدینگی و تورم تداوم خواهیم داشت.
به گزارش اکونگار به نقل از روزنامه تعادل، فردین آقابزرگی کارشناس بازار سرمایه در یادداشتی نوشت: بیشترین تاثیر، ابهامات و رکورد را میتوان ناشی از ریسکهای سیستماتیک بحثهای ژئوپلیتیک و نظامی و غیرقابل پیشبینی بودن دو طرف حاضر در این جنگ یعنی ایران و اسراییل دانست.
روزنه امید به بهبود بورس با بسته حمایتی جدید/ بازار جان میگیرد؟
نامشخص است که پایان درگیری یا روبه آرامش گرفتن پایان درگیری را نتیجهگیری کنیم یا خیر. این تاثیرات در کنار افرایش قابلتوجه نرخ ارز در بازار آزاد و هدفگذاری نرخ ازر توافقی جایگزین نرخ ارز نیما به نظر بنده یک مورد مناسب و واقعبینانه نگاه کردن در صورتهای مالی است.
آن دسته از شرکتهای ارزآور و صادرات محوری که پیش از این با یک قیمتگذاری دستوری دستخوش یک نابسامانیها و بیمهریهایی قرار میگرفتند که به نوعی در حقیقت وضعیت تورمی را سعی داشتند به این واسطه خنثی کنند، غافل از اینکه این موضوع باعث رانت در وضعیت اقتصادی کشور میشود.
قیمتگذاری چه در حوزه ارز و چه در حوزه محصولات جایز نیست، در هیچ اقتصادی قابل اجرا نبود و پذیرفتنی نیست. وضعیت بورس ما (دقیقا در عددی قرار داریم که در مرداد ۹۹ بود) و پیشتر بالغ بر ۳۰۰ میلیارد دلار ارزش بازار ما بود و اکنون با این نرخ دلار کمتر از ۱۰۰ میلیارد دلار ارزش بازار سرمایه است.
عقبماندگی بازدهی بورس نسبت به سایر بازارها در کنار اور ولیو (Over Value) بودن و حبابی بودن بازار مسکن و خودرو و همچنین نقدینگی ۸ هزار و ۲۰۰ همتی براساس بودجه ۱۴۰۴، در افزایش نقدینگی و تورم تداوم خواهیم داشت، بنابراین موقعیت ایجاب میکند برای پرهیز از نگهداری وجه نقد گزینه اصلح این است که نقدینگی به سمت بازار سهام روانه شود، چه از نظر سیو کردن نقدینگی و چه از نظر انتظاراتی که دولت به عنوان بزرگترین بازیگر اقتصاد و بازار سرمایه دارد. این بازار هر چه شادابتر و جذابتر باشد، طبیعتا منافع بیشتری برای دولت ایجاد خواهد کرد.
من فکر میکنم اگر چنانچه تصمیمات اقتصادی ذینفعانه خاصی دولت نگیرد و تصمیم اتخاذ نکند همانند سال گذشته، ما از این بحران ریسک سیستماتیک و تنش جنگی فارغ شویم، مطمئنا بازار پنانسیلهای بسیار خوبی برای هدایت نقدینگی خواهد داشت.
به نظر میرسد که همین مولفه ارز نیمایی یا بازار توافقی میتواند شفافتر صورت مالی شرکتها را نشان دهد و پتانسیل سودآوری شرکتها نمود خواهد کرد. مسائل ژئوپلیتیک باعث کاهش نسبی سودآوری شرکتها خواهد شد و شخصا نیز اعتقاد دارم این روند ادامه دارد. ما تازه در کانال شاخص مرداد سال ۱۳۹۹ قرار داریم. با فرض ثابت بودن شرایط حال حاضر، چه از نظر نظامی و تنشهای سیاسی و چه تصمیمات اثرگذار اقتصادی، هفته جاری وضعیت مناسبتری خواهیم داشت.