پیشبینی وضعیت بازار سرمایه در دولت چهاردهم/برنامههای همتی بورس را نجات میدهد؟
کارشناس بازار سرمایه گفت: اگر حتی ۳۰درصد وعدههایی که دولت چهاردهم دادهاست، اجرایی شود، میتوان آینده خوبی را برای بازار سرمایه متصور شد.
به گزارش اکونگار به نقل از اقتصاد آنلاین، علی بهشتیروی، کارشناس بازار سرمایه در مورد وضعیت بازار سرمایه در این روزها گفت: بهنظر میرسد باید منتظر رسیدن دامنهنوسان به حالت عادی بود و در صورتیکه ریسکهای سیستماتیک و تنشهای نظامی را پایان یافته درنظر بگیریم، بهنظر میرسد با آمدن دولتمردان جدید و انجام اصلاحات اقتصادی و ازبینرفتن ریسکها، شرایط بهتری رقم بخورد و اگر حتی ۳۰درصد وعدههایی که دولت چهاردهم دادهاست، اجرایی شود، میتوان آینده خوبی را برای بازار سرمایه متصور شد.
اقدام حمایتی بانک مرکزی از بازار سهام/نوش داروی فرزین بورس را نجات میدهد؟
بهشتیروی در مورد صحبتهای وزیر اقتصاد و امور دارایی دولت چهاردهم در مورد اولویت دانستن ناترازی بودجهنسبت به سایر مسائل اقتصادی گفت: کسریبودجه بهمعنای بیشتربودن مصارف از منابع درآمدی سند بودجهاست و راههای درآمدی نمیتواند در کوتاهمدت ایجاد شود و برای اینکه تامین کسریبودجه به بازار سرمایه آسیب نزند، باید اوراقبدهی در بورس منتشر نشود و بدهی دولت با نرخهای جدید و بالاتر اضافه نشود. تامین کسریبودجه از محل انتشار اوراق بهمعنای تامین مالی از جیب مردم است که هم بازار سرمایه آسیب میبیند و هم در بلندمدت کسری بیشتری خواهیمداشت.
در نهایت بهنظر میرسد حل مساله کسریبودجه در سطح کل سیستم حکمرانی باید حل شود، ابتدا باید در عرصه بینالملل تحریمها را کاهش داد تا مطالبات بلوکهشده ما از سایر کشورها وصول شود و سیستم پولی به جریان جهانی متصل شود و شرکتها و صنایع کشور، صادرات پررونقتری داشتهباشند و بهطور طبیعی دولت هم میتواند از طریق درآمد ارزی حاصل از صادرات منتفع شود و این موضوع در حل مشکلات داخلی نیز کمککننده است.
راه دومی که میتواند بهعنوان درآمدزایی عمل کند، افزایش نرخ دلار نیما و رسیدن آن به نرخ قیمت ارز در بازار آزاد باعث میشود صنایع انگیزه خوبی برای صادرات محصول خود داشته باشند و در کنار این امر، تسهیل مبادی صادراتی و گمرکی، میتواند در تامین کسری و ناترازی سند بودجهکمککننده باشد.