بهره برداری از ۱۳ واحد بخار نیروگاههای سیکلترکیبی در ۲ سال گذشته
مدیرکل دفتر مهندسی و نظارت بر طرحهای نیروگاهی شرکت برق حرارتی با بیان اینکه در مدت زمان فعالیت دولت سیزدهم ۱۳ واحد بخار نیروگاههای سیکلترکیبی به مدار تولید آمده است، گفت: احداث این واحدها زمینه صرفهجویی سه میلیارد و ۲۵۰ میلیون مترمکعبی مصرف سوخت را در سال فراهم کرده است.
به گزارش اکونگار به نقل از ایسنا، حمید سرداری، مدیرکل دفتر مهندسی و نظارت بر طرحهای نیروگاهی شرکت برق حرارتی، احداث بخش بخار واحدهای گازی و تبدیل آنها به سیکلترکیبی را از سیاستهای اصلی و راهبردی وزارت نیرو و برق حرارتی اعلام کرد و گفت: اجرای این پروژهها علاوه بر افزایش ظرفیت تولید برق کشور باعث رشد راندمان نیروگاههای حرارتی و کاهش مصرف سوخت نیروگاهها میشود.
او ادامه داد: بر همین اساس در طی دو سال اخیر روند ساخت این پروژهها سرعت بیشتری به خود گرفته و واحدهای بخار نیروگاههای سیکلترکیبی جهرم، هریس، ارومیه، چابهار، بعثت پارسجنوبی(دو واحد)، غربکارون، عسلویه، فردوسی، خرمآباد، ارومیه و سبلان(دو واحد) مجموعا به ظرفیت دو هزار و ۱۳۶ مگاوات در مدت زمان فعالیت دولت سیزدهم به شبکه سراسری برق کشور متصل شده است.
مدیرکل دفتر مهندسی و نظارت بر طرحهای نیروگاهی شرکت برق حرارتی تاکید کرد: با توجه به اینکه تولید برق این واحدهای نیروگاهی نیازی به سوخت جدید نداشته و از اتلاف انرژی واحدهای گازی تامین نیاز میشود، از این رو احداث واحدهای بخار یاد شده زمینه صرفهجویی سه میلیارد و ۲۵۰ میلیون مترمکعبی مصرف سوخت را در سال فراهم کرده است.
سرداری با بیان اینکه در حال حاضر بالغ بر ۱۱ هزار مگاوات نیروگاه گازی دولتی و خصوصی در سراسر کشور قابلیت تبدیل به سیکلترکیبی از طریق احداث ۵۵۰۰ مگاوات بخش بخار را دارند، گفت: با احداث واحدهای بخار یاد شده ظرفیت نیروگاههای یاد شده به ۱۶ هزار و ۵۰۰ مگاوات افزایش مییابد.
او با بیان اینکه با اجرای این پروژهها راندمان نیروگاههای مذکور از ۳۲ درصد به حدود ۴۸ درصد افزایش مییابد، افزود: اجرای این مهم سبب صرفهجویی سالانه بالغ بر ۹.۵ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی و یا معادل آن گازوئیل میشود.
مدیرکل دفتر مهندسی و نظارت بر طرحهای نیروگاهی شرکت برق حرارتی با تاکید بر اینکه سرمایهگذاری مورد نیاز جهت احداث ۵۵۰۰ مگاوات بخش بخار، بدون در نظر گرفتن هزینههای تامین مالی بالغ بر پنج میلیارد یورو خواهد بود، گفت: ارزش سوخت صرفهجویی شده با فرض مصرف ترکیبی سوخت گاز و گازوئیل در نیروگاههای مذکور سالانه بالغ بر ۲۵۰۰ میلیون یورو است.
به گفته سرداری انرژی مورد نیاز جهت تولید برق در واحدهای بخار نیروگاههای سیکلترکیبی از طریق استحصال انرژی گرمایی حاصل از دود خروجی توربینهای گازی که دارای دمای ۵۵۰-۶۰۰ درجه سانتیگراد هستند، در بویلرهای بازیاب حرارتی تامین میشود. این بازیافت انرژی سبب صرفهجویی در مصرف سوخت به میزان اشاره شده میشود.