تقویت سطح تجارت بینالمللی با پذیرش FATF /شفافیت مالی پیشنیاز اقتصاد هوشمند است
رئیس کمیسیون فاوا اتاق ایران معتقد است پیوستن ایران به FATF ضمن اینکه دروازه تعامل اقتصاد ایران با دنیا را باز میکند، مسیر شفاف، قانونی و رقابتپذیر را نیز برای تجارت کشور مهیا میسازد.

به گزارش اکونگار به نقل از اتاق ایران آنلاین، رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق ایران با توجه به اینکه قرار است مجدد موضوع پیوستن ایران به FATF و پذیرش لوایح پالرمو و CFT در مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شود، ضمن تأکید بر لزوم پذیرش این سازوکارهای بینالمللی در تشریح ضرورت این اقدام گفت: در دنیای امروز شفافیت مالی به تقویت اعتماد جهانی نسبت به اقتصاد ایران کمک میکند و زمینه همکاری بیشتر کشورها با ایران در حوزه اقتصادی را فراهم میسازد.
سادینا آبایی، رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق ایران تأکید کرد: پیوستن ایران به سازوکارهای بینالمللی نظیر FATF یک تصمیم استراتژیک برای توانمندسازی بخش خصوصی، حمایت از او و تقویت اعتماد جهانی به اقتصاد ایران محسوب میشود و همه بنگاههای اقتصادی از جمله شرکتهای نوآور ایرانی، از فینتکها تا استارتاپهای صادراتمحور برای رشد و رقابت در سطح منطقه و بینالملل، نیازمند دسترسی به نظام مالی بینالمللی هستند.
این فعال اقتصادی تأکید کرد: در غیاب زیرساختهای شفاف و قابلاعتماد بانکی، این کسبوکارها مجبور به استفاده از مسیرهای غیررسمی، پرهزینه و ناامن میشوند. بنابراین خروج از لیست سیاه FATF، میتواند دروازه تعامل مجدد اقتصاد ایران با دنیا را باز کند و مسیر شفاف، قانونی و رقابتپذیر برای انواع تجارت به ویژه تجارت در بخش دیجیتال را هموار سازد.
FATF درخواست ترامپ علیه ایران را رد کرد؟
او خاطرنشان کرد: اجرای استانداردهای FATF همچنین با ارتقای نظام ضد پولشویی و مقابله با تأمین مالی غیرقانونی، بستر رشد اکوسیستم مالی سالم و نوآورانه را فراهم میکند. همچنین این تحولات امکان حذف امتیازهای ناعادلانه ناشی از فعالیتهای رانتی را مهیا کرده و رقابتپذیری بنگاههای اقتصادی ایرانی را در برابر رقبا همسطح میکند، پس ضرورت دارد در پذیرش این سازوکارها، با دید مثبت جلو برویم.
این عضو هیات نمایندگان اتاق ایران از فرصت FATF برای بازسازی زیرساختهای اعتماد و افزایش تابآوری اقتصادی یاد کرد و گفت: نباید این فرصت را به جدالهای سیاسی تقلیل دهیم چراکه این یک فرصت ملی برای احیای اعتمادها، افزایش تابآوری اقتصادی و تقویت جایگاه بینالمللی ایران در نظم جهانی است.
آبایی پیوستن به FATF را در راستای توسعه بانکداری دیجیتال، حکمرانی اقتصاد هوشمند و رفاه دیجیتال اجتماعی دانست و ارتقای زیرساختهای نظارتی و فناورانه، تقویت نظام مالیاتی هوشمند و امکان قانونمند کردن نوآوریهایی مانند رمزارزها را از دیگر پیامدهای مثبت این تصمیم ملی برشمرد.