«حسین راغفر» در گفت‌وگو با «اکونگار» مطرح کرد؛

نیاز به‌بانک‌هایی با نگرش جدید / تامین خوراک دلال‌ها توسط بانک‌ها

بانک‌ها اقتصاد ایران را در اختیار دارند و به همین دلیل بسیاری از کارشناسان معتقدند که جامعه ایران در گرداب بانک‌ها گرفتار شده‌اند. از این روی نمایندگان مجلس هر باری تلاش می‌کنند تا نوع فعالیتشان را شفاف کنند ولی هر بار به سد مافیا برخورد می‌‎کنند.

به‌گزارش اکونگار: فعالیت بانک‌ها در ایران همواره با اما و اگرهایی روبه‌رو است و به دلیل همین عدم شفافیت بسیاری از مشکلات و چالش‌های اقتصادی را بر دوش‌آنها می‌اندازند و از نوع فعالیتشان انتقاد می‌کنند. بسیاری از کارشناسان معتقدند این انتقادها بر عملکرد بانک‌ها کاملا درست است. بر اساس شواهد بانک‌ها در ایران روزبه‌روز در حال قدرتمند شدن هستند و هر باری که قانون‌گذاران تلاش می‌کنند تا روند فعالیت این بنگاه‌های اقتصادی را شفاف کنند به سد محکم مافیا برخورد می‌کنند.

افزایش یک میلیونی تعداد بازنشستگان تامین اجتماعی در یک‌سال/ ادغام صندوق‌ها قانونی است؟

در این مورد که نوع فعالیت بانک‌ها تا چه اندازه بر وضعیت کنونی جامعه تاثیر گذاشته است با یکی از استادان دانشگاه گفت‌وگو کرده‌ایم. راغفر معتقد است شاید حالا هم برای اصلاح‌ عملکرد بانک‌ها دیر شده باشد. در ادامه این گفت‌وگو را می‌خوانید.

عملکرد بانک‌ها زیر ذره‌بین باشد 

«حسین راغفر»، اقتصاددان در پاسخ به این سوال که بانک‌ها چه نقشی در تولید و اقتصاد کشوری مانند ایران دارند، به‌خبرنگار«اکونگار» می‌گوید: «اقتصاد ایران بر مبنای دلالی و سفته‌بازی است و بانک‌ها خوراک این دلال‌ها را تامین می‌کنند. باتوجه به‌ اینکه هیچ نظارتی روی عملکردشان وجود ندارد در واقع با هر سیاستی که خودشان می‌خواهند اعمال نظر می‌کنند؛ در واقع همه چیز با سناریوی آنها جلو می‌رود. عملا یک نوع انحصار براقتصاد به وجود آمده است. با این شرایط به راحتی می‌توانیم به جواب سوال شما برسیم که در چه گردابی فرو رفته‌ایم. برخی بانک‌ها در ایران آنقدر از رانت‌های غیرقانونی استفاده کرده‌اند که قدرتمند شده‌اند و شاید اکنون هم برای مقابله‌ با آنها کمی دیر شده باشد.»

این استاد دانشگاه در پاسخ به این سوال که آیا حاکمیت می‌تواند با تغییر ساختارهای بانک‌ها اصلاحاتی در این زمینه ایجاد کند ادامه می‌دهد: «پیش‌بینی سختی است چون هنوز بانک مرکزی مستقل عمل نمی‌کند و نه فرصتی وجود دارد که کارشناسان و متخصصان بیایند نظرشان را بدهند. در این زمینه باید بگویم که ما به‌بانک‌هایی با نگرش جدید نیاز داریم. اگر بانکی نتواند با ارایه تسهیلات از تولید حمایت کند همین شرایطی را ایجاد می‌کند که شاهدش هستیم. متاسفانه باید تاکید کنم که اقدامات سالمی از بانک‌ها نمی‌بینیم که به نفع مردم یا بخش صنعت و تولید باشد. وضعیت معیشتی مردم هر روز بحرانی‌تر می‌‍شود و در نتیجه برای سالم‌سازی فضای اقتصادی نیاز است تا عملکرد بانک‌ها کاملا شفاف و زیر ذره‌بین قرار بگیرد.»

 

 

از دیگر رسانه ها
دیدگاه