دغدغه مهم بخش صنعت و معدن تأمین منابع انسانی است
نایبرئیس اتاق ایران با برشمردن چالشهای موجود در مسیر فعالیتهای حوزه صنعت و معدن، گفت: در میان همه مسائل، تأمین منابع انسانی دغدغه مهم صنعت و معدن است که بیتوجهی به آن در آینده چالش ساز خواهد شد.
به گزارش اکونگار به نقل از اتاق ایران آنلاین، نایبرئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با تأکید بر اینکه نقص مدیریت در منابع انسانی و ناترازیهای انرژی است، اصل مهمی در جامعه امروز است که نیاز به مدیریت جامع دارد، گفت: در ابتدای زنجیره اگر مشکلات مرتبط مانند حملونقل و یا ناترازی انرژی حل نشود تا پایان زنجیره نیز این مشکلات باقی خواهند ماند؛ در بخش ماشینآلات با استانداردهای خاصی روبرو هستیم اما سوخت استاندارد برای آنها در کشور موجود نیست و باید سیستم ماشینآلات را تغییر داد.
محمدرضا بهرامن، در همایش «توسعه متوازن و پایدار صنعت آهن و فولاد ایران» در اصفهان، افزود: صنعت را باید از صفر تا صد دید و اگر بر آن مبنا تعاریف مشخصی نداشته باشیم سرمایهها به هدر میرود، از سویی دیگر بدون آمایش سرزمین تصمیم سازی در فولاد انجام میشود که خود عامل بازدارنده برای توسعه این بخش است.
ناترازی انرژی در کشور وارد دهمین سال خود شد
رئیس خانه معدن ایران ادامه داد: نگرانی برای اکتشافات نداریم بلکه برای عملیات اکتشافات نگرانی وجود دارد و متأسفانه موضوع مدیریت در سرمایهگذاری را جدی نمیگیریم.
نایبرئیس اتاق ایران با بیان اینکه تأمین منابع انسانی دغدغه صنعت و معدن است، افزود: باید برای مدیریت این موضوع نسخه واحدی در اختیار داشته باشیم زیرا مدیریت در سرمایه انسانی نامطلوب است و قطعاً در آینده با چالش روبرو خواهیم بود.
او خاطرنشان کرد: امروز باید به کمک اقتصاد کشور برویم که بخش زیادی از آن با حمایت بخش معدن رخ میدهد و نتیجه آن حتی در سفره مردم و اقتصاد کشور قابلمشاهده است، ازاینرو برای اجرای برنامه هفتم توسعه در این زمینه به ۵۰ میلیارد دلار در بخش معدن نیاز هست و تأمین همه آنها نیاز به سرمایهگذاری خارجی دارد.
بهرامن افزود: تولیدات در بخش معدن مازاد است و باید برای آن برنامهریزی کرد و در شرایط موجود برای تحقق توسعه اقتصادی نیاز است که تمام موارد و مشکلات را عنوان کرد که تحریم مالی بزرگترین آسیب را در این حوزه وارد کرده است.
سرمایهگذاری در حوزه انرژی ضروری است
رئیس اتاق اصفهان نیز گفت: تأمین برق صنایع فولادی امری ضروری است و باید در این زمینه زیرساختهای بیشتری ایجاد شود.
امیر کشانی، رئیس اتاق اصفهان در همایش «توسعه متوازن و پایدار صنعت آهن و فولاد ایران» در اتاق اصفهان اظهار کرد: صنعت فولاد موضوعی مهم و استراتژیک برای کشور است و بسیاری از توسعه کشورها از توسعه فولاد آغاز شده است.
وی با بیان اینکه در اصفهان شرکتهای مهم فولاد مبارکه، ذوبآهن اصفهان، فولاد کویر و فولاد امیرکبیر کاشان مستقر هستند، تصریح کرد: اصفهان بهگونهای پایهگذار صنعت فولاد در کشور است هرچند مورد بیمهری قرار گرفته و حمایت ویژهای از صنعت فولاد استان اصفهان انجام نشده است.
رئیس اتاق اصفهان با بیان اینکه ما باید تا پیش از این در زمینه تأمین انرژی برق سرمایهگذاری کرده باشیم، اضافه کرد: در حال حاضر صنایع ۳ روز برق ندارند، از طرفی برخی از روزها نیز که تعطیلی داریم و ازاینرو باید به سرمایهگذاری در حوزه زیرساختهای حوزه انرژی کشور توجه شود.
وی گفت: اگر روزی گذشتگان ما شرکتهایی مانند ذوبآهن و فولاد مبارکه را بهرهبرداری کردند ما باید این میراث را حفظ کنیم و موارد خوبی تحویل آیندگان بدهیم.
کشانی گفت: امسال افزایش دمای شدید در کشور آسیبهای زیادی را در پی داشت اما باید در زمینه تأمین برق شرکتهای فولادی همکاری بیشتری صورت گیرد.