اعلام رقم دقیق گردش مالی بازار داخلی لوازم خانگی

دبیر انجمن ملی صنایع لوازم خانگی ایران گفت:حجم مالی بازار داخلی لوازم خانگی ۶ و نیم میلیارد دلار و عمق ساخت داخل این صنعت، ۶۵ تا ۷۰ درصد است.

به گزارش اکونگار به نقل از تابناک، دبیر انجمن ملی صنایع لوازم خانگی ایران در نشستی با خبرنگاران گفت: افزایش سالانه تولید لوازم خانگی با توجه به گروه‌های کالایی از ۵ تا ۲۰ درصد است و این صنعت از تولید ناخالص داخلی (GDP)، سهم ۱۳ درصدی و از تولید ناخالص ملی سهم ۱.۴ درصدی دارد.

صادرات ۴۰۰ میلیون دلار لوازم خانگی در سال گذشته

عباس هاشمی افزود: صنعت لوازم خانگی با چند چالش عمده مواجه است، از جمله آن تامین مواد اولیه است که با توجه به سازوکار بورس در کشور، تامین مواد اولیه به حد کافی و با قیمت‌های مناسب امکان‌پذیر نیست و این صنعت به دلیل قیمت‌گذاری و یا عرضه ناکافی با مشکلاتی مواجه است. 

وی درباره تامین مواد اولیه صنایع لوازم خانگی از محصولات داخلی و خارجی نیز گفت: محصولات فولاد شامل ورق سرد و گرم و رنگی و پوشش دار یکی از نیازهای اساسی صنعت لوازم خانگی است که بخش عمده‌ای از این مواد از داخل تامین می‌شود و در این اقلام از جمله در تامین ورق گالوانیزه مشکلی نداریم و تولید داخلی به حد کافی است.

دبیر انجمن ملی صنایع لوازم خانگی ایران افزود: در صنعت لوازم خانگی تنها مشکل در تامین ورق سرد است که عمدتا در ضخامت ۴ دهم تا یک میلی متر است که بخشی از طریق واردات تامین می‌شود. 

وی گفت: البته ورق‌های مورد نیاز صنایع لوازم خانگی مانند استیل و حلب در داخل قابلیت تولید دارد، اما به دلیلی، محدودیت و کاهش تولید در واحدهای فولاد سازی داریم. همچنین در برخی از این ورق‌ها مانند جلب در قوطی سازی که در کشور پر مصرف است نیاز داخل ۲۷۰ هزار تا ۲۸۰ هزار تن در سال است، اما در بهترین شرایط ۹۲ هزار تا ۹۳ هزار تن تولید و بقیه از واردات تامین می‌شود. 

دبیر انجمن ملی صنایع لوازم خانگی ایران با بیان اینکه برنامه ریزی در واحدهای تولیدیِ صنایع بالادستی براساس انتفاع است گفت: در برخی از ورق‌ها نیز عمدتا وارد کننده هستیم. به طور نمونه در طول سال ۲۸ هزار تا ۳۰ هزار تن ورق‌های رنگی وارد می‌کنیم.

هاشمی در ادامه به بحث قیمت‌گذاری دستوری در صنایع لوازم خانگی اشاره کرد و گفت: طبق قانون، قیمت گذاری دستوری تخلف است، که همین اعمال قیمت گذاری دستوری و سرکوب صنعتی یکی دیگر از چالش‌های صنعت لوازم خانگی است در این باره جلسات مختلفی برگزار و اعتراض ما اعلام شده است. 

وی ادامه داد: البته امروز خبری را دیدم که ظاهرا قرار است قیمت‌گذاری معطوف به کالاهای اساسی شود و برای سایر صنایع قیمت گذاری دستور برداشته می‌شود.

دبیر انجمن ملی صنایع لوازم خانگی با بیان اینکه حجم مالی بازار لوازم خانگی در دنیا ۶۰۰ میلیارد دلار است گفت: قطع ارتباط ما با جهان و حضور نداشتن در زنجیره جهانی تامین و ارزش نیز مشکل دیگر ما است و تا زمانی که این اتفاق رخ ندهد، به یک توسعه صنعتی پایدار و به تبع آن صادرات پایدار نخواهیم رسید.

هاشمی درباره کیفیت برگزاری نمایشگاه لوازم خانگی نیز گفت: به دلیل رتبه نمایشگاه حداقل باید سه هیئت تجاری خارجی در نمایشگاه حضور داشته باشند که امسال میزبان ۳۰ هیئت تجاری خارجی هستیم.

فرشاد براتی، مجری برگزار کننده بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی صنعت لوازم خانگی ایران (هامکس ۱۴۰۳) نیز در این نشست خبری گفت: صنعت لوازم خانگی با ۳۰۰ هزار نفر اشتغال مستقیم و یک میلیون اشتغال غیرمستقیم، سهم ۸ درصدی در صادرات دارد همچنین این صنعت با ۶۰۰ واحد فعال و با تولید ۱۸ میلیون دستگاه و دستیابی به ۶۵ درصد ساخت داخل، دومین صنعت پیشران و بزرگ کشور است.

وی افزود: بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت لوازم خانگی ایران از ۱۹ تا ۲۲ مرداد ماه و از ساعت ۸ تا ۱۵ در محل نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار خواهد شد.

براتی گفت: نمایشگاه هامکس ۱۴۰۳ با شعار «برای مردم، برای ایران» آغاز به کار خواهد کرد و رویدادهای جانبی همچون رونمایی از محصولات و خدمات نوآورانه و فناورانه نیز در خلال این نمایشگاه برگزار خواهد شد.

از دیگر رسانه ها
دیدگاه
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اکونگار هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد