کاهش تورم؛ از شعارهای انتخاباتی تا عملکرد دولت‌ها

اتفاقی که در ۴ سال اول دولت گذشته افتاد و اندک رشد اقتصادی و سرمایه‌گذاری خارجی و رونق تولید را شاهد بودیم حاصل حس امیدی بود که در بحث توافقات برجام صورت گرفت. این امر باعث شد قیمت‌ها کنترل شود.

به گزارش اکونگار به نقل از روزنامه تعادل، حمید نجف، پژوهشگر حوزه علوم اجتماعی و روزنامه نگاری در یادداشتی نوشت: در مناظرات و برنامه‌های تبلیغاتی موضوع مشترک بیشتر نامزدها بحث توجه به حقوق و دستمزد و معیشت کارگر و کارمند و بازنشسته بوده است. طبعا هر یک از نامزدهایی که بر صندلی ریاست‌جمهوری‌خواهند نشست هم باید به دو موضوع مهم توجه کنند: اول بحث معیشت وحقوق و دستمزدها و مساله بعد توجه به گرانی و کنترل و مهار تورم. راه دستیابی به رشد اقتصادی در کشور مستلزم توجه به این دو مقوله مهم است. برای آنکه چرخ اقتصاد مملکت بچرخد باید به نیروی کار بها داد که به آن سرمایه انسانی گفته می‌شود و این سرمایه باید تقویت شود و به آینده امیدوار باشد تا به زندگی و کار امید پیدا کند. موتور محرک اقتصاد، جامعه کارگری و نیروی انسانی هستند و هر دولتی که سرکار می‌آید باید نسبت به جامعه کارگری، کارمندی و مستخدمین بخش‌های دولتی و خصوصی که در حال فعالیت هستند بی‌تفاوت نباشد. دولت آینده برای توفیق بیشتر باید به سمت رشد و رونق اقتصادی برود و گردش چرخ اقتصاد را مدنظر داشته باشد و انگیزه و رضایت شغلی و امید به زندگی مردم را افزایش دهد. هر کدام از نامزدها در صورت پیروزی در انتخابات باید موانع پیش روی تولید و کار را بردارند. ایجاد و توسعه کسب و کارهای اینترنتی و رفع محدودیت دسترسی افراد به شبکه‌های مجازی از دیگر اقداماتی است که در جهت رشد اقتصادی و امرار معاش مردم باید در پیش گرفته شود. هر نامزدی که وعده‌ای می‌دهد باید بتواند آن را عملی کند در غیر این صورت موجب بی‌اعتمادی به دولت و نارضایتی و دلسردی مردم می‌شود. تورم محصول این دولت نیست و طی سال‌های گذشته و در دولت‌های مختلف شاهد این تورم بودیم ولی تک‌رقمی کردن تورم راه و روش می‌خواهد و برای این منظور دو کار باید صورت گیرد که کشور به پیشرفت برسد، یا باید تحریم‌ها را‌برداریم و در سیاست خارجی به سراغ برجام برویم یا اگر به هر دلیل نمی‌توانیم، از ظرفیت داخل کشور استفاده کنیم و آشتی ملی برقرار شود.  

اتفاقی که در ۴ سال اول دولت گذشته افتاد و اندک رشد اقتصادی و سرمایه‌گذاری خارجی و رونق تولید را شاهد بودیم حاصل حس امیدی بود که در بحث توافقات برجام صورت گرفت. این امر باعث شد قیمت‌ها کنترل شود، بخشی از دلارها آزاد شد و مناسبات بین‌المللی بیشتر شد و همه اینها دست به دست هم داد تا بخشی از مشکلات اقتصادی در داخل برطرف شود، اما در ۴ سال بعد به دلیل پاره کردن برجام به عقب برگشتیم و افزایش تورم را شاهد بودیم.

 

 

از دیگر رسانه ها
دیدگاه
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان