تورم زدایی از اقتصاد جهان در سال ۲۰۲۵ ادامه مییابد؟
مدیرعامل صندوق بینالمللی پول اعلام کرد که این نهاد بینالمللی، رشد پایدار اقتصاد جهانی و ادامه تورمزدایی را برای جهان در سال ۲۰۲۵ پیشبینی کرده است.
به گزارش اکونگار به نقل از اتاق ایران آنلاین، مدیرعامل صندوق بینالمللی پول در آستانه انتشار نسخه بهروزرسانی شده گزارش چشمانداز اقتصادی جهانی به خبرنگاران از بهبود چشمانداز اقتصاد جهانی خبر داد.
کریستالینا جورجیا، گفت: اقتصاد آمریکا «کاملاً بهتر» ازآنچه انتظار میرفت، عمل کرده است، اگرچه در مورد سیاستهای تجاری دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب ، که احتمال بروز چالشهای بیشتر برای اقتصاد جهانی و احتمال افزایش نرخ بهره بلندمدت را افزوده است،ابراز نگرانی کرد.
او گفت که با نزدیک شدن تورم آمریکا به هدف فدرال رزرو و دادههایی که نشاندهنده بازار کار پایدار است ، فدرال رزرو فرصت بیشتری برای تصمیمگیری در مورد کاهش نرخ بهره در اختیار دارد. بهطورکلی، انتظار میرفت که نرخ بهره برای مدتی طولانیتر بالا باقی بمانند.
صندوق بینالمللی پول تنها چند روز قبل از بازگشت ترامپ به کاخ سفید، بهروزرسانی گزارش چشمانداز جهانی خود را در ۱۷ ژانویه منتشر خواهد کرد. اظهارات جورجیا اولین نشانه از چشمانداز جهانی در حال تحول صندوق بینالمللی پول در سال جاری است ، اما او جزئیاتی ارائه نکرد.
سبقت اقتصاد آلمان از ژاپن و هند
در ماه اکتبر ، صندوق بینالمللی پول پیشبینیهای رشد اقتصادی خود را در سال ۲۰۲۴ برای آمریکا ، برزیل و انگلیس افزایش داد اما برای چین ، ژاپن و منطقه یورو با استناد به خطرات ناشی از جنگهای تجاری جدید بالقوه ، درگیریهای مسلحانه و سیاستهای پولی دشوار، این پیشبینیها کاهش یافتند.
این صندوق در آن زمان ، پیشبینی خود را برای رشد جهانی ۲۰۲۴ بدون تغییر روی ۳٫۲ درصد نگه داشت و پیشبینی ۳٫۲ درصدی خود را برای رشد جهانی در سال ۲۰۲۵ یکدهم درصد کاهش و هشدار داد که رشد جهانی میانمدت طی ۵ سال به ۳٫۱ درصد کاهش خواهد یافت که بسیار پایینتر از روند پیش از دوران همهگیری کرونا است.
جورجیا گفت: جای تعجب نیست که با توجه بهاندازه و نقش اقتصاد آمریکا ، توجه زیادی به مسیرهای سیاست دولت جدید، بهویژه در مورد تعرفهها ، مالیاتها ، مقررات زدایی و کارآیی دولت وجود دارد. این عدم قطعیت بهویژه در مسیر پیشروی سیاست تجارت جهانی زیاد است و به چالشهای پیش روی اقتصاد جهانی، بهویژه برای کشورها و مناطقی که بیشتر درگیر زنجیرههای تأمین جهانی هستند، اقتصادهای متوسط و اقتصاد آسیا بهعنوان یک منطقه یکپارچهتر، خواهد افزود.
به گفته جورجیا صندوق بینالمللی پول روندهای واگرا در مناطق مختلف را دیده است و انتظار میرود رشد در اتحادیه اروپا تا حدودی متوقف و کمی در هند تضعیف شود، درحالیکه برزیل با تورم تا حدودی بالاتر روبرو خواهد بود.
او همچنین گفت که در چین ، دومین اقتصاد بزرگ جهان پس از آمریکا ، صندوق بینالمللی پول در حال مشاهده فشار تورم و چالشهای مداوم با تقاضای داخلی بوده است. او همچنین گفت که کشورهای کمدرآمد ، علیرغم تلاشهای اصلاحی، در موقعیتی قرار دارند که هر شوک جدیدی به آنها ضربه کاملاً منفی خواهد زد.
به گفته او بیشتر کشورها پس از هزینههای زیاد دوران همهگیری کرونا، نیاز به کاهش هزینههای مالی و اتخاذ اصلاحات برای افزایش رشد به روشی بادوام دارند. در بیشتر موارد این کار میتواند ضمن محافظت از چشمانداز رشد اقتصادی آنها انجام شود.
رئیس صندوق بینالمللی پول باور دارد که کشورها نمیتوانند راه خود را با وام گرفتن هموار کنند و فقط میتوانند با رشد کردن از این مشکل عبور کنند، آنها با توجه به اینکه چشمانداز رشد متوسط برای جهان کمترین میزان دیدهشده طی دهههای اخیر بوده است.