وام ۴۰۰ میلیونی برای دهک‌های درآمدی اول تا سوم+ جزییات

بر اساس، تبصره ماده ۱۳ قانون بودجه ۱۴۰۳ مقرر شد تا ۲۰۰ همت به تسهیلات ویژه اختصاص یابد.

به گزارش اکونگار، در زمان رسیدگی به بودجه 1403  نمایندگان مجلس، در بخش هزینه‌ای، جزء (۴) بند (ث) تبصره (۱۳) را به شرح زیر تصویب کردند.

پیش بینی وضعیت تسهیلات مسکن در سال ۱۴۰۳/بانک ها مقصرند یا بازنده؟

بر اساس این بند، مبلغ تسهیلات مسکن محرومین تعیین شد و بر اساس آن بانک مرکزی موظف است  به افراد تحت‌پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره)، سازمان بهزیستی، خانواده شهدا، جانبازان و رزمندگان معسر با معرفی نهادهای مربوطه و تأیید سامانه رفاه ایرانیان مبنی بر قرارداشتن این افراد در سه دهک اول درآمدی، وام قرض‌الحسنه مسکن محرومین به مبلغ ۴ میلیارد ریال اعطا کند. 

منابع 200 همتی برای تسهیلات ویژه مسکن محرومین

به گزارش تسنیم، طبق تبصره ماده 13 قانون بودجه 1403 بنا شده 200 همت به تسهیلات ویژه مسکن محرومین، وام ازدواج و تسهیلات فرزندآوری اختصاص پیدا کند.

بانک مرکزی سهم مسکن محرومان را از این 200 همت مشخص و به بانک‌های عامل ابلاغ کرده است. وزیر راه و شهرسازی معتقد است که ابلاغ ضوابط تسهیلات مسکن محرومان و آغاز پرداخت این تسهیلات می تواند به سرعت ساخت و ساز واحدهای مسکونی کمک کند.

الزام گزارش‌دهی بانک‌ها به بانک مرکزی

بانک مرکزی با ابلاغ بخشنامه ای در اردیبهشت ماه، ضمن مشخص کردن سهم بانک های عامل از تسهیلات مسکن محرومان، تأکید کرده است : بانک‌ها باید عملکرد اجرایی خود را در این بخش هر سه ماه یک بار به بانک مرکزی گزارش دهند.

در بخشنامه ابلاغی آمده است: پیرو نامه شماره 727/03 مورخ 06/01/1403 پیرامون ابلاغ تسهیلات مسکن محرومین موضوع جز 4 بند ث تبصره 13 قانون بودجه سال جاری، به پیوست جدول سهیمه آن بانک برای پرداخت تسهیلات بند قانونی مذکور با سقف فردی مبلغ 4 میلیارد ریال و تاییدیه سامانه رفاه ایرانیان (مبنی بر قرار داشتن این افراد در سه دهک اول درآمدی) جهت استحضار ارسال می شود.

لازم به ذکر است، باتوجه به بند ث تبصره یاد شده پیرامون ساز و کار نظارت بند مذکور، آن بانک موظف است نسبت به اعلام عملکرد بند مذکور به صورت فصلی هر سه ماه یکبار جهت ارسال به مراجع مربوطه اقدام نماید.

بانک مرکزی همچنین تأکید کرده که حداکثر ظرف مدت یک هفته از تاریخ وصول این نامه، موضوع به واحدهای اجرایی ذیربط در سراسر کشور ابلاغ و یک نسخه از ابلاغیه نیز به بانک مرکزی ارسال شود.

از دیگر رسانه ها
دیدگاه