اعتراض تند پارلمان بخش خصوصی به طرح مجلس درباره تعطیلی پنجشنبه‌ها

اتاق بازرگانی تهران در بیانیه‌ای ضمن مخالفت با تصمیم مجلس برای تعطیلی پنجشنبه‌ها، آن را نشانه عدم باور قلبی و ذهنی به بخش خصوصی دانست.

به گزارش اکونگار به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی تهران، صبح امروز، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، از تصمیم مجلس برای کاهش ساعت کار از ۴۴ ساعت در هفته به ۴۰ ساعت برای تمامی بخش‌ها (اعم از دولتی و خصوصی) خبر داد. این درحالی است که فعالان بخش خصوصی از سال 98 طی دیدارها و جلسات متعدد با رییس مجلس و نمایندگان مجلس خواستار تعطیلی شنبه‌ها شده بودند. 

فعالان بخش خصوصی: با تعطیلی پنچ‌‎شنبه‌ها، قطع ارتباط هفتگی ایران با بازارهای جهان ۴روز می‌شود

با وجود اینکه شرایط برای تعطیلی شنبه‌ها مساعد به نظر می‌رسید، به یکباره کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که تعطیلی شنبه‌ها جای خود را به پنجشنبه‌ها می‌دهد و تعطیلات آخر هفته پنجشنبه و جمعه است. 

برخی نمایندگان در واکنش به تعطیلی پنجشنبه‌ها عنوان کردند که اگر شنبه‌ها در کشور تعطیل باشد پیروی از یهودیت است. پس از اظهار نظر این نمایندگان پدرام سلطانی فعال اقتصادی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: روز شنبه در همه کشورهای مسلمان جزو تعطیلات آخر هفته است. بیش از 95درصد از مسلمانان دنیا روز شنبه تعطیل هستند. حالا مجلس انقلابی به دلیل اینکه یهودیان شنبه تعطیلند می‌خواهد پنحشنبه را تعطیل کند! 8/1میلیارد مسلمان که شنبه تعطیلند را نمی‌بینید، اما 15میلیون یهودی را می‌بینید.

در ادامه واکنش‌ها به تصمیم مجلس درباره تعطیلی پنجشنبه‌ها اتاق بازرگانی تهران بیانیه‌ای صادر کرد که متن آن در ادامه آمده است: 

 اسباب نگرانی است که نمایندگان محترم مردم در کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، در تازه‌ترین تصمیم خود با بی‌توجهی به پیشنهاد منطقی، کارشناسانه و مبتنی بر منافع ملی که توسط فعالان اقتصادی و صاحبان کسب‌وکار در مورد تعیین روز شنبه به عنوان دومین روز تعطیلات پایان هفته ارائه شده بود، در اصلاح لایحه ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری با کاهش ساعات کاری هفته از ۴۴ به ۴۰ ساعت، روزهای کاری را نیز شنبه تا چهارشنبه و تعطیلات دو روزه پایان هفته را روزهای پنجشنبه و جمعه تعیین کردند.

 تصمیم اخیر کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در صورت تایید نهایی و تبدیل به قانون جاری کشور، قطع ارتباط اقتصاد کشور با بازارهای بین‌المللی را به چهار روز در هفته افزایش می‌دهد و روشن است که در شرایط تحریم و محدودیت‌های خارجی و تنگناهای داخلی، ضمن تحمیل زیان مضاعفی بر اقتصاد کشور خصوصاً در شرایط دشوار کنونی، نقض اکید منویات مقام معظم رهبری در دستیافت به اهداف شعار سال خواهد بود.

سالیان متمادی است که سیاستگذاران اقتصادی کشور، بی‌توجهی به پیشنهادات فعالان اقتصادی را با بهانه‌هایی چون تفاوت مطالبات، یکدست نبودن خواسته‌ها و ناهماهنگی نظرات توجیه می‌کنند اما تصمیم اخیر نشان داد که این بی‌توجهی از عدم باور قلبی و ذهنی به فعالان عرصه تولید و تجارت و بی‌اعتنایی نهادینه شده به آن در حکمرانی اقتصادی کشور نشأت می‌گیرد که طی دهه‌های گذشته خلاف تمام توصیه‌ها، همواره موانع متعددی در برابر توسعه بخش خصوصی و سپردن امور اقتصادی به دست مردم ایجاد کرده است.

 موضوع تعطیل ایام پایان هفته، نمودی از تجمع و یکدستی خواسته‌های فعالان اقتصادی و سایر شقوق اجتماعی کشور است که در همراهی با یکدیگر و با انتشار سیلی از بیانیه، اطلاعیه، مصاحبه و اظهارنظرات، تلاش می‌کنند تا از خواسته و آرزوی سربازان خط مقدم اقتصادی کشور که مجدداً نادیده انگاشته گردیده را به جهت پیشینه‌سازی منافع ملی محقق کنند.

در پایان این بیانیه اتاق بازرگانی تهران می‌نویسد: امیدواریم نظر نهایی سیاستگذاران و قانونگذاران در مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام، عدم تایید این تصمیم و استماع نظرات کارشناسی فعالان اقتصادی و بخش‌خصوصی با هدف بیشینه‌سازی منافع ملی و به کار بستن آن باشد.

از دیگر رسانه ها
دیدگاه