رشد ۱۵۴درصدی تورم تولیدکننده بخش کشاورزی/ رکورد گرانی به گوجه فرنگی رسید

بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، در پاییز امسال، تورم نقطه‌ای تولیدکننده محصولات کشاورزی از یک درصد تا ۱۵۴ درصد افزایش و تورم نقطه‌ای تولیدکننده خدمات کشاورزی از ۳۳ تا ۴۷ درصد افزایش را پشت سر گذاشته است.

به گزارش اکونگار، مرکز آمار ایران گزارش متوسط قیمت تولیدکننده محصولات و هزینه خدمات کشاورزی در پاییز امسال را منتشر کرد. براساس این گزارش در این بازه زمانی، در بخش غلات، متوسط قیمت ذرت دانه‌ای 11 هزار و 302 تومان بوده که نسبت به فصل پاییز ۱۴۰۱، معادل ۱۲.۱ درصد افزایش داشته، همچنین متوسط قیمت برنج 69 هزار و 883 تومان بوده که نسبت به فصل پاییز سال قبل، کاهش ۱۷.۹ درصدی نشان داده است.

افزایش هزینه تأمین مواد اولیه زیر سایه نوسانات ارزی / تقاضای پایان سال به داد تولید رسید

در بخش حبوبات، نیز متوسط قیمت لوبیا قرمز 52 هزار و 528 تومان و لوبیا چیتی 57 هزار و 795 تومان بوده که نسبت به فصل مشابه سال قبل به ترتیب ۴۵.۲ و ۲۴.۳ درصد افزایش نشان می‌دهد.

در بخش محصولات جالیزی، در سه‌ماهه سوم سال ۱۴۰۲، متوسط قیمت هندوانه چهار هزار و 39 تومان و خیار 12 هزار و 413 تومان بوده که نسبت به فصل پاییز سال قبل به ترتیب ۱.۱ و ۳۵.۴ درصد افزایش داشته است. متوسط قیمت خربزه نیز 11 هزار و 359 تومان بوده که نسبت به فصل پاییز سال قبل ۶۷.۵ درصد افزایش داشته است.

گوجه فرنگی رکورددار گرانی 

در بخش سبزیجات، نیز متوسط قیمت گوجه‌فرنگی 6 هزار و 985 تومان و پیاز 7 هزار و 614 تومان بوده که نسبت به فصل مشابه سال قبل به ترتیب  ۶۰.۶ و ۳.۲ درصد افزایش داشته است. به‌علاوه، متوسط قیمت سیب‌زمینی 6 هزار و 332 تومان بوده که نسبت به فصل پاییز ۱۴۰۱، معادل ۳۵.۲ درصد کاهش داشته است. همچنین متوسط قیمت بادمجان 9 هزار و 476 تومان بوده که به این ترتیب نسبت به پاییز سال قبل ۱۰۰.۴ درصد افزایش داشته است.

محصولات کشاورزی

در بخش میوه‌های هسته‌دار، متوسط قیمت انار 15 هزار و 468 تومان بوده که نسبت به پاییز سال قبل ۴۵.۸ درصد افزایش نشان می‌دهد. در بخش میوه‌های دانه‌دار، متوسط قیمت سیب‌درختی 18 هزار و 60 تومان بوده که نسبت به فصل مشابه سال قبل ۳۳.۸ درصد افزایش داشته و متوسط قیمت انگور 19 هزار و 476 تومان بوده که نسبت به پاییز سال قبل ۴۹.۴ درصد افزایش داشته است.

یونجه  57درصد گران شد

اما در بخش محصولات علوفه‌ای، در سه‌ماهه سوم سال ۱۴۰۲، متوسط قیمت یونجه 9 هزار و 113 تومان و ذرت علوفه‌ای دو هزار و 333 تومان بوده که نسبت به پاییز ۱۴۰۱، به ترتیب ۵۷.۲ و ۱۰۱.۹ درصد افزایش داشته است.

در بخش دامداری سنتی، نیز، متوسط قیمت یک کیلوگرم گوسفند و بره پرواری زنده 216 هزار و 82 تومان و یک کیلوگرم گاو پرواری زنده 197 هزار و 111 هزار تومان بوده که نسبت به فصل مشابه سال قبل به ترتیب ۱۵۳.۷  و ۱۳۱.۴ درصد افزایش نشان می‌دهد.

افزایش 26درصدی قیمت شیر

در بخش فرآورده‌های دامی سنتی، متوسط قیمت یک کیلوگرم شیر گوسفند 28 هزار و 366 تومان و متوسط قیمت یک کیلوگرم شیر گاو 15 هزار و 125 تومان بوده که نسبت به فصل پاییز ۱۴۰۱ به ترتیب ۲۶.۳ و ۲۵.۵ درصد افزایش نشان می‌دهد.

در بخش هزینه خدمات ماشینی، هزینه شخم زمین زراعی آبی یک میلیون و 438 هزار و 829 تومان در هر هکتار و هزینه شخم زمین زراعی دیم یک میلیون و 126 هزار و 923 تومان در هر هکتار بوده که نسبت به فصل مشابه سال قبل به ترتیب ۴۸.۶  و ۶۰.۳ درصد افزایش داشته است.

دستمزد کارگر بخش کشاورزی 46درصد گران شد

در بخش دستمزد نیروی کار، در پاییز ۱۴۰۲، متوسط دستمزد روزانه کارگر میوه‌چین مرد 439 هزار و 11 تومان و متوسط دستمزد روزانه کارگر میوه‌چین زن 347 هزار و 812 تومان بوده که نسبت به فصل پاییز سال ۱۴۰۱ به ترتیب ۴۵.۵ و ۴۶.۱ درصد افزایش داشته است. در این فصل، متوسط دستمزد روزانه کارگر تنک‌کار مرد 355 هزار و 369 تومان و متوسط دستمزد روزانه کارگر تنک‌کار زن 245 هزار و 900 تومان بوده که نسبت به پاییز سال قبل به ترتیب ۴۶.۶ و ۳۲.۹ درصد افزایش داشته است.    

 

از دیگر رسانه ها
دیدگاه