وعده رفع تعلیق پروازهای حج عمره / حجاج به سرزمینهای وحی اعزام میشوند؟
به گفته عضو دفتر استفتائات مقام معظم رهبری با وجود برنامهریزیهای پروازی و زیرساختهای لازم بهدلیل مسائل فنی سفر عمره تا اطلاع ثانوی تعلیق است.
به گزارش اکونگار، در تابستان سال 1390، بانکهای عامل کشور با ارایه شرایط ویژه بسیاری از شهروندان را تشویق به ثبتنام عمره مفرده کردند. در ابتدا مقرر شد هر فرد با واریز 800 هزار تومان به حساب سازمان حج و زیارت در صف ثبتنام حج عمره قرار گیرد. روند اعزام حجاج به عمره مفرده ادامه داشت تا اینکه تنشهای سیاسی بین ایران و عربستان و ایجاد حواشی متعدد، عمره مفرده را به حالت تعلیق در آورد.
همزمان با این اتفاق و تعلیق عمره مفرده، بانکها طی فراخوانی اعلام کردند که افراد ثبتنام کرده میتوانند مبالغ واریزی را از بانکها بازپس گیرند. پس از گذشت 8 سال و احیای روابط سیاسی بین ایران و عربستان زمزمههای سفر به حج عمره جدیتر شد و یک بازار سیاه برای فیشهای عمره مفرده ثبتنام شده در دهه 90 ایجاد شد. روند اعزام حجاج به عمره مفرده به صورت جدی از سوی سازمان حج و زیارت و شرکتهای هواپیمایی پیگیری میشد. در دیماه سال 1402 رییس ازمان حج و زیارت اعلام کرد که هرچند هزینه تمام شده حج عمره به عوامل متعددی همچون کیفیت هتل و غیره بستگی دارد اما پیش بینی ما هزینه سفر عمره مفرده متغیر بین ۴۰ تا ۴۴ میلیون تومان است.
درحالی که بسیاری از خانوادهها اقدام به تشرف به حج عمره کرده بودند، به یکبار خبر تعلیق پروازهای حج عمره مخابره شد. هفته گذشته عربستان پروازهای حج عمره ایرانیها را تعلیق کرد و سازمان حج و زیارت وعده داد که به زودی اعزام حجاج از سر گرفته میشود. با این حال همچنان اعزام حجاج در هالهای از ابهام است.
به گزارش مرکز خبر حوزه، حجتالاسلام والمسلمین نواب گفت: کارگزاران حج و زیارت مانند سالهای گذشته رایزنیها و اقدامات لازم را برای برگزاری سفر زیارتی عمره مفرده انجام دادند و همه برنامهریزیهای پروازی و زیرساختهای لازم برای اعزام زائران به عربستان آماده شده بود.
وجوب یا عدم وجوب ترتیب اعمال روز عید قربان و حکم خروج از منا در شب دوازدهم، محور نشست همافزایی حجتالاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب سرپرست حجاج ایرانی و نمایندگان بیوت مراجع عظام تقلید بود که در قم برگزار شد.
پیش از پرداختن به موضوع نشست و ارائه دیدگاه نمایندگان بیوت مراجع عظام تقلید در این زمینه، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت به ارائه توضیحاتی درباره آخرین تحولات سفر زیارتی عمره، مشکلات پیشِروی این سفر معنوی و نیز ثبتنام حج تمتع 1403 پرداخت.
وی گفت: کارگزاران حج و زیارت مانند سالهای گذشته رایزنیها و اقدامات لازم را برای برگزاری سفر زیارتی عمره مفرده انجام دادند و همه برنامهریزیهای پروازی و زیرساختهای لازم برای اعزام زائران به عربستان آماده شده بود، اما متأسفانه با توجه به گفته مسئولان کشور میزبان، بهدلیل مسائل فنی سفر عمره تا اطلاع ثانوی تعلیق است.
نواب مهمترین علت این تصمیم را عدم صدور مجوز نهایی از سوی عربستان عنوان و ابراز کرد: شرکت هواپیمایی جدول پروازی، نوع و شماره اختصاصی و بینالمللی هواپیما و ظرفیت آن را ارائه کرده بود که متأسفانه دریافت مجوز نهایی لازم برای ورود هواپیمای جمهوری اسلامی ایران به کشور میزبان با مشکل مواجه شد.
وی افزود: فرآیندهای قانونی در حال پیگیری است و وزارت امور خارجه، وزارت راه و شهرسازی و سازمان هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران در حال پیگیری موضوع هستند که امیدواریم هرچه زودتر این مسئله حل شود و زائران عزیز کشورمان به سرزمین وحی اعزام شوند.
در ادامه نشست حجتالاسلام و المسلمین محمدحسین فلاحزاده درباره آخرین دستاوردهای پزشکی درباره استطاعت جسمی زائر برای تشرف به حج تمتع که در نشست گذشته نمایندگان بیوت مراجع مورد بررسی قرار گرفته بود گفت: در این زمینه جدول راهنمای بیماریهای مانع استطاعت توسط گروههای پزشکان متخصص تهیه و به پزشکان معاین ارائه خواهد شد.
عضو دفتر استفتائات مقام معظم رهبری در ادامه درباره عدم تأیید زائران باردار برای انجام سفر حج تمتع نیز توضیح داد: موضوع وضع حمل زائر و شیرخوارگی نوزاد بهصورت ویژه مطرح و قرار بر این شد که بهسبب ناتوانی بدنی و احتمال خطر و آسیبپذیری برای نوزاد، پزشکان صلاحیت زائر را تأیید نکنند.
در ادامه این نشست که در سالن جلسات ساختمان نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت در قم برگزار شد، نمایندگان بیوت مراجع عظام تقلید به بیان دیدگاه و ارائه راهکارهای خود درباره موضوع وجوب یا عدم وجوب ترتیب اعمال منا و حکم خروج از منا در شب دوازدهم پرداختند.