کاهش ۴۶درصدی واردات برنج / تهدید تولید داخل با محصول خارجی
سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صنعت، معدن و تجارت ایران گفت: در ۸ ماهه نخست سال بیش از ۷ هزار تن انواع برنج وارد کشور شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۶ درصد کاهش داشت.
به گزارش اکونگار، بر اساس مصوبه مجلس، واردات برنج به کشور از مرداد تا آذرماه ممنوع است، اما آمارها نشان میدهد که در 9 ماهه سال جاری برخلاف قانون همچنان واردات برنج ادامه دارد.
برنج از سوی وزارت جهادکشاورزی در دسته محصولات استراتژیکی قرار دارد که خودکفایی و حمایت از تولید داخل آن در اولویت قرار دارد، اما با وجود قوانین و مصوبههای متعدد، واردات برنج ادامه دارد و بر اساس گفته کشاورزان همچنان محصولات تولید شده سال گذشته در انبارها موجود است.
جزییات و توافقات نشست تولیدکنندگان برنج با مقامات دولتی
گزارشهای مرکز آمار نشان میدهد که، در آبان برنج خارجی درجه یک با ۴.۶ درصد و شیرینی خشک با ٢.٧ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشتهاند و همچنین بیشترین کاهش قیمت مربوط به برنج ایرانی درجه یک با ٣.٢- است. این آمار در آذر ١.٧- درصد نسبت به ماه قبل بود.
به گزارش مهر، سید روح الله لطیفی، سخنگو کمیسیون توسعه تجارت خانه صنعت، معدن و تجارت ایران درباره آمار واردات برنج در ۸ ماهه نخست سال به مهر گفت: در ۸ ماهه نخست سال ۷۲۶ هزار و ۵۹۰ تن انواع برنج به ارزش ۸۵۳ میلیون و ۷۱۸ هزار و ۱۹۹ دلار وارد کشور شده است. ا ین آمار نسبت به مدت مشابه سال قبل به لحاظ وزنی ۴۶ درصد و ارزشی ۴۸ درصد کاهش را نشان میدهد.
وی با اشاره به مدیریت و تنظیم بازار افزود: واردات در راستای حمایت از کشاورزان و تولید داخل نصف شده است.
لطیفی با بیان اینکه برنج به اندازه کافی در کشور موجود است، تصریح کرد: ذخیره مناسب برای محصولات استراتژیک از جمله برنج انجام شده و تولید و واردات مکمل هم برای تأمین امنیت غذایی کشور محسوب میشود.