کاهش سرانه مصرف مرغ و گوشت/ افزایش قیمت ادامه دارد
به گفته رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی، جریان افزایش قیمت همچنان ادامه خواهد یافت، چراکه دام در ایران به تعداد کافی وجود ندارد.
به گزارش اکونگار، افزایش قیمت گوشت در یک سال گذشته رکورد تاریخی بر جای گذاشته است. از مهرماه سال 1401 تا دیماه 1402 قیمت هر کیلو گوشت کوساله از 138هزار تومان به 480هزار تومان در میادین میوه و ترهبار رسیده است.
از سوی دیگر قیمت از فروردین ماه 1402 در مدار افزایش قرار گرفت تا اینکه با ورود مستقیم سازمان حمایت به موضوع قیمتگذاری مرغ، مقرر شد تا هر کیلو مرغ در میادین میوه و ترهبار 69هزار تومان به فروش برسد. در یکماه اخیر قیمت مرغ مجددا افزایش یافت و به دلیل کاهش تولید، عرضه این محصول در خردهفروشیها هم کاهش پیدا کرده است.
کاهش سرانه مصرف مرغ از 12کیلو به 6کیلو
به گزارش روزنامه قدس، آمارها نشان میدهد در دو سال گذشته سرانه مصرف گوشت قرمز از ۱۲ به حدود ۶ کیلوگرم و سرانه مصرف مرغ از ۳۲ به حدود ۲۶ کیلوگرم تقلیل یافته است. این کاهش مصرف ناشی از نوسانهای قیمتی است که همیشه شیب رو به بالایی دارد و دست مردم را از این محصولات کوتاه میکند.
پس از افزایش شدید قیمت مرغ در ماههای ابتدای امسال، دولت با برنامهریزی برای افزایش جوجهریزی تلاش کرد قیمت مرغ را در بازار به تعادل برساند، اما در روزهای گذشته روند افزایشی نرخ دوباره آغاز شده است.
درباره گوشت قرمز، به گفته علیاصغر ملکی، رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی، جریان افزایش قیمت همچنان ادامه خواهد یافت، چراکه دام در ایران به تعداد کافی وجود ندارد.
فرهاد اکبری، رئیس اتحادیه دامداران کشور گرانی گوشت در روزهای اخیر را ناشی از عرضه کم دام به بازار و بالا رفتن نرخ نهاده دامی میداند و میگوید: دولت باید با در نظر گرفتن تسهیلات برای تأمین نهادهها به تولیدکننده کمک کند دام خودش را برای مدت بیشتری نگه دارد تا پرواری شود؛ در غیر این صورت عرضه دامی که وزن کافی نگرفته است موجب کمبود گوشت در بازار میشود.
همچنین مؤیدیان، کارشناس اقتصاد کشاورزی با یادآوری اینکه وقتی مصرفکننده نتواند گوشت گوسفند و گاو تهیه کند به تهیه گوشت مرغ بسنده میکند، تأکید دارد: در شرایط فعلی به خاطر کاهش قدرت خرید مصرفکننده، سهم مرغ هم در سبد خانوار کم شده است.