سعودی‌ها، سلطان تازه به تخت‌نشسته معادن جهان

استراتژی معدنی عربستان تنها به داخل کشور محدود نمی‌شود. این کشور با سرمایه‌گذاری مشترک شرکت معادن و صندوق سرمایه‌گذاری دولتی عربستان، شرکت معدنی «مناره» را راه‌اندازی کرده است.

به گزارش اکونگار به نقل از هم میهن، براساس برنامه‌های عربستان سعودی در چشم‌انداز ۲۰۳۰، این کشور باید تبدیل به دومین تولیدکننده بزرگ فسفات جهان شود. بنابراین برای رسیدن به چنین هدف بلندپروازانه‌ای، اداره‌ شهرهای صنعتی و مناطق فناوری عربستان سعودی با همکاری صندوق سرمایه‌گذاری عمومی عربستان است که شهر معدنی وعد‌الشمال را مدیریت کرده و توسعه می‌دهند.

ظرفیت برد- برد ایران و عربستان در بخش معدن

امروزه منابع معدنی عربستان سعودی دستخوش دگرگونی قابل‌توجهی شده و این کشور را به‌عنوان بازیگر کلیدی در چشم‌اندازهای انرژی دنیا قرار داده است. از سویی معدن می‌تواند عربستان را از یک کشور تک‌محصولی به اقتصادی متنوع تبدیل کند و دولت را از وابستگی به سوخت‌های فسیلی رهایی بخشد.

استراتژی معدنی عربستان تنها به داخل کشور محدود نمی‌شود. این کشور با سرمایه‌گذاری مشترک شرکت معادن و صندوق سرمایه‌گذاری دولتی عربستان، شرکت معدنی «مناره» را راه‌اندازی کرده و این شرکت تا ۱۵ میلیارد دلار در سهام معادن خارج از عربستان سرمایه‌گذاری خواهد کرد.

این شرکت سال گذشته نزدیک به ۳ میلیارد دلار هزینه کرد تا ۱۰ درصد سهام غول معدنی برزیلی واله را خریداری کند. ادواردو بارتولومئو، رئیس واله می‌گوید سعودی‌ها «پول‌هایشان را آنجایی خرج می‌کنند که قولش را داده‌اند»

تحلیلگران می‌گویند استراتژی عربستان سعودی برای سرمایه‌گذاری در اکتشاف و استخراج منابع معدنی کلیدی در داخل و خارج از کشور می‌تواند سعودی‌ها را به بازیگری کلیدی در زنجیره تامین مواد معدنی جهانی تبدیل کند. طبق گزارش چشم‌اندازهای اس‌اند‌پی کمودیتی، که اوایل سال جاری میلادی منتشر شد، درحالی‌که اقتصادهای پیشرو جهان برای داشتن سهمی از منابع معدنی حیاتی با سرمایه‌گذاری‌های جدید در بخش معدن رقابت می‌کنند، عربستان تلاش‌های خود را برای ارتقاء جایگاهش به‌عنوان بازیگر اصلی منطقه در استخراج معدنی سرعت بخشیده است.

 

 

از دیگر رسانه ها
دیدگاه