زیان‌های میلیاردی کلاهبرداری رمزارزی

کلاهبرداری یکی از چالش‌های بزرگ صنعت نوپای کریپتوکارنسی است و مقام‌های اقتصادی در سراسر جهان تلاش می‌کنند تا با وضع مقررات و قوانین، از وقوع آن جلوگیری کنند. سال گذشته آمریکایی‌هایی که در دام کلاهبرداران کریپتویی افتاده بودند، بیش از ۵.۶ میلیارد دلار از دست دادند.

به گزارش اکونگار به نقل از صدای بورس، میزان کلاهبرداری‌های کریپتویی در سال گذشته با ۴۵ درصد افزایش نسبت به سال ۲۰۲۲ روبه‌رو شد.

این گزارش می‌افزاید: در سال ۲۰۲۳، اف‌بی‌آی تعداد ۷۰ هزار شکایت از قربانیان کلاهبرداری برای بیت‌کوین، اتریوم و دیگر رمزارزها دریافت کرد. بیشترین تعداد کلاهبرداری‌ها به میزان ۳.۹۶ میلیارد دلار مربوط به فعالیت «سرمایه‌گذاری» بود.

بیت‌کوین ارزش ۷۰ هزار دلاری خود را پس می‌گیرد؟

مایکل نوردوال، معاون بخش جنایی اف‌بی‌آی در این باره گفت: ماهیت غیرمتمرکز کریپتوکارنسی، سرعت تراکنش‌های غیرقابل برگشت و امکان انتقال ارزش به سراسر جهان، کریپتوها را به ابزار جذابی برای جنایتکاران و کلاهبرداران تبدیل کرده و این در حالی است که بازگشت وجوه دزدیده‌شده با چالش‌های زیادی مواجه است. کلاهبرداران اغلب پیش از توصیه به سرمایه‌گذاری کریپتویی، با استفاده از اپلیکیشن‌های مختلف فضای مجازی یا رسانه‌های اجتماعی، هفته‌ها و ماه‌ها وقت صرف جلب اعتماد طعمه‌های خود می‌کنند. وقتی اعتماد ایجاد شد، قربانیان را به سرمایه‌گذاری با استفاده از وبسایت‌ها یا اپلیکیشن‌های تقلبی ترغیب می‌کنند. همچنین برای افزایش اعتماد قربانیان اجازه می‌دهند تا آنها مبالغ اندکی تحت عنوان سود برداشت کنند.

مقام‌های اف‌بی‌آی می‌گویند، آمریکایی‌ها در همه رده‌های سنی هدف چنین کلاهبرداری‌هایی قرار می‌گیرند، بنابراین همه باید هوشیار باشند و زمانی که از سوی افراد ناشناس با پیشنهاد سرمایه‌گذاری و فرصت‌های جذاب سودآوری در حوزه کریپتوکارنسی مواجه می‌شوند، به شدت مراقب باشند.

از دیگر رسانه ها
دیدگاه