دلار ارزان می شود؟

روز گذشته وزارت امور خارجه ایران میزبان وزیر خارجه عمان بود، سفری ناگهانی و غیرمنتظره که بسیاری آن را نشانه از سرگیری مذاکرات هسته‌ای و یا تلاش برای از سرگیری این مذاکرات می‌دانند و از تاثیر آن در کاهش قیمت دلار می گویند.

به گزارش اکونگار و به نقل از تجارت‌نیوز، روز گذشته امیر عبدالهیان با همتای عمانی خود دیدار کرد. دیداری در خاک تهران که گفته می‌شد برای پیشبرد مناسبات میان دو کشور بوده است. اما در بحبوبه توقف مذاکرات، کمی بعید است که وزیر خارجه عمان سرزده به تهران بیاید و تنها هدفش پیشبرد روابط میان دو کشور باشد.

بسیاری می‌گویند عمان این بار هم حامل پیام سیاسی مهمی برای تهران است. پیامی از جانب واشنگتن. بسیاری می‌گویند وزیر خارجه عمان برای ماجرای زندانیان دوتابعیتی به تهران آمده و در تلاش است این مشکل را حل کند تا قفل مذاکرات بار دیگر باز شود و طرفین بر سر میز مذاکره برگردند. اما در اظهارات هیچ کدام از طرفین، اشاره‌ای به ماجرای برجام نشده است. تنها نکته‌ای که نشان می‌دهد این سفر با نیت پیشبرد مذاکرات هسته‌ای رخ داده اظهارات روز گذشته سخنگوی وزارت امور خارجه ایران است.

 

قفل مذاکرات باز می‌شود؟

ناصر کنعانی با اشاره به این سفر گفته: «ایران در استفاده از فرصت‌های دیپلماتیک برای تأمین حقوق ملت ایران غفلت نمی‌کند و از ظرفیت‌های کشورهای دوست که علاقه‌مند هستند در مسیر دستیابی به توافق سازنده کمک کنند استفاده می‌کند و از چنین رویکردهای سازنده‌ای استقبال می‌کند».

گفته می‌شود که اشاره به توافق سازنده همان مساله مذاکرات است و عمان برای از سرگیری مذاکرات به تهران سفر کرده است. اما آیا قفل مذاکرات باز می‌شود؟پ

ایران و آمریکا حداقل در چند سال گذشته تا یک قدمی امضای توافق هسته‌ای و احیای برجام رفته‌اند اما مذاکرات نتیجه نداده و مسیر رفته را باز گشته‌اند. این بار به نظر می‌رسید که مذاکرات محرمانه و غیرمستقیم میان دو کشور جدی‌تر از گذشته باشد و اروپا و آمریکا آخرین فرصت برای احیای برجام را به ایران داده‌اند. اما این بار هم بر سر زندانیان دوتابعیتی به اختلاف خوردند و مذاکرات متوقف شد.

اما حالا عمان مانند دفعات قبل پیش قدم شده که بتواند این مذاکرات را به نتیجه برساند و پرونده هسته‌ای ایران را مختومه کند. اما هر بار مشکلی رخ می‌دهد و پرونده مذاکرات بسته می‌شود. احتمالا پس از سفر ناگهانی دیروز، باید منتظر اخبار جدید برجامی بود. اخباری که نشان می‌دهد آیا مذاکره در دستور کار دو کشور قرار دارد یا نه.

 

تاثیر یک سفر غیرمنتظره بر بازارها

آنچه اخبار مذاکرات هسته‌ای را برای مردم جذاب می‌کند، تاثیری است که بر معیشت و اقتصاد آنها می‌گذارد. هر بار که بحث مذاکرات مطرح شده است، قیمت دلار به این خبر واکنش نشان می‌دهد و چند پله کاهش پیدا می‌کند.

آخرین بار هفتم خرداد ماه بود که سلطان عمان به تهران آمد. روز سفر ومی به تهران قیمت دلار در محدوده 53 هزار تومان بود. اما این سفر قیمت دلار را کاهشی کرد و دلار را تا 46 هزار تومان هم رساند. اما روند کاهشی قیمت دلار ماندگار نبود و دلار تا 50 هزار تومان بالا رفت. اما این کاهش قیمت، سرآغاز افت قیمت‌ها در بازار بود و یک و نیم ماه پس از آن سفر، قیمت دلار همچنان در نوسان است و خود را به نیمه 48 هزار تومان هم رساند.

حالا ماجرای از سرگیری مذاکرات می‌تواند دوباره بازار ارز را تحت تاثیر قرار دهد. البته بسیاری از کارشناسان معتقدند که دولت بارها برای کاهش قیمت دلار از خبر مذاکرات استفاده کرده است و بازار اخبار مذاکرات را پیش خور کرده و یا اینکه حساسیت خود را به این اخبار از دست داده است. اما مروری بر قیمت دلار در این زمان‌ها نشان می‌دهد که اگرچه اخبار مذاکرات نمی‌تواند قیمت دلار را کاهشی کند اما می‌تواند مانع رشد قیمت دلار شود. به عبارتی حداقل تاثیر این اخبار برای بازار ارز، ثابت نگه داشتن قیمت دلار و جلوگیری از رشد بیشتر قیمت دلار است.

حالا باید امروز منتظر ماند و نتیجه این سفر را در بازار و تعیین قیمت دلار دید.

از دیگر رسانه ها
دیدگاه