گزارش نوبیتکس از سود معاملات تعهدی کاربران در سال ۲۰۲۳
نوبیتکس در سال ۲۰۲۳ بیش از ۶۵ میلیارد تومان در حوزه رمزارزها و فینتک سرمایهگذاری کرده است.
به گزارش اکونگار؛ براساس گزارش نوبیتکس، بازار کریپتوکارنسی در سال ۲۰۲۳ بازاری ۱.۶۸ تریلیون دلاری بود (درحال حاضر حجم این بازار ۲.۴۳ تریلیون دلار است) و ۵۸۰ میلیون نفر در جهان رمزارز دارند. در ایران نیز حدود ۱۵ میلیون نفر از رمزارزها استفاده میکنند.
گزارش نوبیتکس نشان میدهد که این مجموعه در سال ۲۰۲۳ بیش از ۶۵ میلیارد تومان در حوزه رمزارزها سرمایهگذاری کرده است. همچنین طبق این گزارش، کاربران از یکی محصولات جدید این صرافی در سال ۲۰۲۳، یعنی معاملات تعهدی، ۷۰ میلیارد تومان سود کردهاند.
گزارش نوبیتکس در سال ۲۰۲۳ با عنوان «داستان نوآوری و فراگیری» با ارائه آماری از تعداد کاربران این پلتفرم، میزان بازدیدها و حجم معاملات رمزارزی منتشر شد. براساس این گزارش، تعداد کل کاربران نوبیتکس در سال ۲۰۲۳ به ۵ میلیون و ۷۶۱ هزار و ۴۲۷ نفر رسید. این مجموعه توانسته با جذب یک میلیون و ۳۹۰ هزار کاربر در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال گذشته، رشد ۲۸ درصدی را تجربه کند.
آنطور که در گزارش نوبیتکس آمده، آمار بازدید سایت نوبیتکس در سال ۲۰۲۳، بیش از ۹۹ میلیون و آمار بازدید از اپلیکیشن نوبیتکس بیش از ۲۹۰ میلیون بوده است.
قسمت دیگری از گزارش نوبیتکس به حجم معاملات رمزارزی در سال ۲۰۲۳ پرداخته است. بر این اساس، تعداد بازارهای تتری و ریالی نوبیتکس تا پایان ۲۰۲۳، ۱۹۶ بوده و تعداد کل بازارهای مالی این مجموعه با رشد ۱۰۰ درصدی همراه بوده است. همچنین تعداد کل سفارشهای منجر به معامله بیش از ۶۸ میلیون عنوان شده است.
طبق این گزارش، شاخص NPS (ترویجدهندگی) نوبیتکس در سال ۲۰۲۳، ۴۳ درصد بوده که حدود ۱۰ درصد بالاتر از میانگین جهانی است.
رشد چهار درصدی سهم زنان از معاملات
باتوجه به گزارش نوبیتکس، سرعت رشد جذب کاربران جدید زن به این پلتفرم، به ۵۰ درصد رسیده است. سهم زنان از معاملات نوبیتکس نیز در مقایسه با سال گذشته، چهار درصد رشد داشته است. البته همزمان با افزایش سهم زنان از معاملات، ارزش داراییهای آنها نیز رشد دو درصدی داشته است.
براساس دادههای منتشرشده در گزارش نوبیتکس، طی سه سال گذشته حضور گروههای سنی مختلف در بازار رمزداراییها به مرور متوازنتر شده است. بااینحال بیشترین توزیع سنی کاربران نوبیتکس مربوط به گروه سنی ۳۱ تا ۴۰ سالهها است. میانگین سنی کاربران این پلتفرم نیز، حدود ۳۶ سال است.
تهرانیها، صاحب یک سوم داراییهای رمزارزی کشور
یکی دیگر از قسمتهای گزارش نوبیتکس در سال ۲۰۲۳، مربوط به توزیع جغرافیایی دارایی رمزارز در مقایسه با سپردههای بانکی است. براساس دادههای موجود در این گزارش، اهالی استان خراسان رضوی اگرچه از نظر مجموع سپردههای بانکی در رتبه سوم کشور هستند، اما از نظر دارایی رمزارزی بالاتر از اصفهانیها در رتبه دوم ایستادهاند.
همچنین تهرانیها بیش از نصف سپردههای بانکی کشور را در اختیار دارند، اما در مورد دارایی رمزارزی سهم تهرانیها حدود یک سوم کل دارایی رمزارزی کشور است.
سرمایهگذاری ۶۵ میلیارد تومانی در حوزه رمزارزها
آنطور که در گزارش نوبیتکس آمده، بیش از ۵۰ درصد کاربران نوبیتکس را افراد دارای مدرک کارشناسی و بالاترتشکیل میدهند. این نشان میدهد که رمزارزها بین گروههای تحصیلکرده کشور محبوبیت بالایی دارند.
نوبیتکس همچنین درزمینه مسئولیتهای اجتماعی نیز فعال بوده و از نیمه سال ۲۰۲۳، از طریق بازوی سرمایهگذاری خطرپذیر خود، حمایت از صنعت رمزارز، بلاکچین و فینتک را آغاز کرده است. گفتنی است رقم سرمایهگذاری در این شرکتها به بیش از ۶۵ میلیارد تومان میرسد.
البته این تنها فعالیت نوبیتکس در حوزه مسئولیت اجتماعی نبوده و این مجموعه حمایت از سازمانهای مردمنهاد را نیز در کارنامه خود ثبت کرده است.
نوبیتکس همچنین در این گزارش اعلام کرده که در مقابل کلاهبرداریها نهایت همکاری را با تیم امنیت سایبری داشته و اقدامات پیشگیرانه لازم را برای جلوگیری از فیشینگ انجام میدهد.
محصولات نوبیتکس در سال ۲۰۲۳
از دیگر بخشهای گزارش نوبیتکس در سال ۲۰۲۳ مربوط به معرفی محصولات این مجموعه و تاریخ ارائه آنها به بازار است. «احراز هویت هوشمند»، «استخر مشارکت»، «معاملات تعهدی» و... قابلیتهایی هستند که نوبیتکس در سال ۲۰۲۳ به بازار ارائه کرد. طبق این گزارش، سود کاربران از معاملات تعهدی در سال ۲۰۲۳ برابر ۷۰ میلیارد تومان بوده است.
یکی دیگر از قسمتهای گزارش نوبیتکس با عنوان «سرمایه انسانی»، مربوط به آماری از کارکنان این مجموعه است. براساس این قسمت، تعداد پرسنل این مجموعه در سال ۲۰۲۳ به ۳۱۴ نفر رسیده است.
این مجموعه همچنین در گزارش خود اعلام کرده که قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ به یکی از سه شرکت برتر ارائهدهنده خدمات مالی بلاکچینمحور در سطح خاورمیانه تبدیل شود.
نوبیتکس همچنین در قسمت پایانی گزارش خود به مواردی از تنظیمگری حوزه رمزارزها در ایران و جهان اشاره کرده و راهکارهایی را برای توسعه حوزه رمزارزها ارائه داده است.