کام تلخ تولیدکنندگان و صادرکنندگان شیرنی و شکلات

دبیر انجمن شیرینی و شکلات در دیدار با رییس اتاق بازرگانی تهران نسبت به وضعیت نامناسب صادرات شیرینی و شکلات هشدار داد.

به گزارش اکونگار به نقل از دنیای اقتصاد، بررسی سبد غذایی خانوار نشان می‌دهد که مصرف شیرینی و شکلات در خانوار ایرانی کاهش یافته است. درحالی که عموم مردم تصور می‌کنند سرانه مصرف شیرینی و شکلات رو به افزایش است؛ اما گزارش جامع سوپرمارکتی ایران نشان می‌دهد که به دلیل بزرگ شدن اندازه بازار قیمتی شیرینی شکلات در سال ۱۴۰۱ مردم با همسو شدن تورم و قیمت شیرینی و شکلات به سمت کاهش مصرف حرکت کرده‌اند. 

در حال حاضر هم تولیدکنندگان شیرینی و شکلات معتقدند که به دلیل مشکلات عدیده اقتصادی و بین‌المللی بازارهای جهانی را از دست داده‌اند و کام صادرکنندگان شیرینی و شکلات تلخ شده است. 

محمود نجفی‌‌‌‌‌‌‌‌عرب، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران با حضور در بیست‌‌‌‌‌‌‌‌و‌‌‌‌‌‌‌‌دومین نمایشگاه بین‌المللی شیرینی و شکلات، ماشین‌آلات و مواد اولیه بیسکوئیت که از شانزدهم شهریورماه جاری آغاز به‌کار کرده‌‌‌‌‌‌‌‌است، علاوه‌بر آنکه از توانمندی‌های صنعتی و صادراتی واحدهای تولیدی این بخش دیدن کرد، پیرامون مشکلاتی که صنعت شیرینی و شکلات با آن مواجه است و راهکارهای نمایندگان بخش ‌‌‌‌‌‌‌‌خصوصی در اتاق تهران برای تسهیل موانع این بخش با فعالان و کارآفرینان این صنعت به گفت‌‌‌‌‌‌‌‌و‌‌‌‌‌‌‌‌گو نشست.

جمشید مغازه‌‌‌‌‌‌‌‌ای، دبیر این تشکل اقتصادی، توضیحاتی پیرامون وضعیت کنونی صنعت شیرینی و شکلات در ایران داد.

مغازه‌‌‌‌‌‌‌‌ای در این‌باره به روند نزولی صادرات محصولات شیرینی و شکلات ایران طی سال‌های اخیر به دلیل برخی سیاست‌های اقتصادی دولت اشاره کرد و یادآور شد که صادرات شیرینی و شکلات ایران از یک‌میلیارد دلار که در سال‌۹۷ به‌ثبت رسید ‌به ۱۸۰‌میلیون دلار در سال‌گذشته کاهش یافته‌‌‌‌‌‌‌‌است.

وی بی‌‌‌‌‌‌‌‌توجهی دولت و دستگاه‌های تصمیم‌گیر به‌نظرات کارشناسی تشکل‌های این بخش و تصویب دستورالعمل‌های این حوزه بدون‌مشورت با انجمن صنفی شیرینی و شکلات را مهم‌ترین چالش این بخش عنوان کرد و یادآور شد که در حال‌حاضر، واحدهای تولیدی شیرینی و شکلات در تامین روغن و گندم به‌عنوان مواد اولیه تولیدات این بخش، در تنگنای شدید قرار دارند.

 

 

 

از دیگر رسانه ها
دیدگاه