کاهش کشتار دام، تولید چرم را کاهش داد
مدیرکل صنایع پوشاک و نساجی وزارت صمت ضمن اشاره به رشد ۱۷.۱ درصدی این صنعت تا خرداد ۱۴۰۲ گفت: به دلیل کاهش کشتار شاهد افت تولید چرم بوده ایم.
به گزارش اکونگار به نقل از مهر، محسن گرجی، مدیرکل صنایع پوشاک و نساجی وزارت صمت، اظهار داشت: در انتهای سال گذشته صنعت نساجی و پوشاک با رشد ۱۷.۱ درصدی پیشروترین صنعت از نظر رشد، نسبت به صنایع دیگر بوده است.
مدیرکل صنایع پوشاک و نساجی وزارت صمت با بیان اینکه در صنعت نساجی کاملاً بخش خصوصی فعال است، افزود: شاخص مدیران خرید (شامخ) که توسط اتاق بازرگانی منتشر میشود نشان میدهد که متوسط شامخ اقتصاد ما در خرداد ۵۳، متوسط کل صنعت ۵۵، متوسط صنعت نساجی ۶۴.۱۷ و متوسط پوشاک و چرم ۶۴.۲۹ بوده است. بنابراین شامخ نساجی و پوشاک از متوسط اقتصاد و صنعت بالاتر بوده و نسبت به خرداد سال گذشته به ترتیب ۳ و ۳۶ درصد رشد داشته است.
شامخ نزولی پوشاک و نساجی در ماههای اخیر
وی ادامه داد: البته با توجه به فصل و ایام محرم و صفر، شامخ در حوزه پوشاک و نساجی نزولی بوده است؛ شامخ این بخش در اردیبهشت ۷۵ بوده و امروز ۶۴ است.
گرجی به تأمین مواد اولیه اشاره کرد و گفت: در تأمین مواد هم به دلیل مسائل ارزی که از بهمن پارسال با آن دست به گریبان بودهایم، مشکل داشته ایم و امروز شاهد هستیم که موجودی انبار به عنوان یکی از شاخصهای شامخ منفی ترین بخش بوده است.
مدیرکل صنایع پوشاک و نساجی وزارت صمت افزود: در حوزه چرم به دلیل کاهش کشتار، شاهد کاهش تولید بودیم که اثر خود را بر حوزه کفش هم گذاشت و منجر به کاهش تولید ۴ تا ۵ درصدی تولید کفش شد.
رشد ۳۰۰ درصدی تولیدپلی اکرلیک
گرجی ادامه داد: در حال حاضر ۷ هزار تن پلی اکرلیک تولید میشود که رشد ۳۰۰ درصدی یافته است و برنامه داریم تولید را به ۲۰ هزار تن برسانیم.
وی با بیان اینکه صادرات فرش ماشینی ۲۸۰ میلیون دلار است، افزود: در حوزه طراحی فرش ماشینی مزیت خوبی داریم و تیمهای دانش بنیان ما حدود ۷۰ درصد از قطعات، تجهیزات ماشین آلات و … را داخلی انجام میدهند.
گرجی اضافه کرد: حدود هزار واحد صنعتی در کاشان فرش ماشینی تولید میکنند. بازار داخل غنی است. این بخش ظرفیت صادرات تا یک میلیون دلار را دارد اما این موضوع مشروط به این است که قواعد ارزی، برگشت ارز حاصل از صادرات و … اصلاح شود. در واقع از نظر زیرساخت صنعتی توان داریم.