تشریح جزئیات حذف کارت سوخت خودروها در ۳ماهه نخست ۱۴۰۴
سخنگوی صنف جایگاهداران گفت: تعیین و تکلیف حذف کارت سوخت خودرو در سه ماه اول ۱۴۰۴ در صورت همکاری دستگاهها و بانک مرکزی امکان پذیر است.
به گزارش اکونگار به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، رضا نواز سخنگوی صنف جایگاهداران براساس مصوبه مجلس تبصره ۳ بخش اول بودجه ۱۴۰۴ که شورای نگهبان هم تایید کرده اند مقرر شده که در صورت همکاری دستگاه ها و وجود زیرساخت ها در یک بازه زمانی سه تا ۴ماهه مبلغ تخفیف یارانه به مردم از کارت سوخت به کارت بانکی تغییر کند.
وی ادامه داد: در گذشته یارانه تنها در کارت سوخت تخصیص پیدا می کرد اما در صورت همکاری دستگاه ها و با وجود پیچیدگی های خاص خود یارانه به جای خودرو به مالک خودرو در قالب اعتبار پرداخت می شود.
وی تاکید کرد: انجام این اقدام در فاز اول به معنای تغیر سهمیه بندی، تغییر قیمت و اجرای طرح بنزین برای همه نیست.
او بیان کرد: اجرای این طرح که سهیمه بنزین به کارت بانکی متصل شود نیاز به همکاری تمامی دستگاه ها هماهنگی بانک مرکزی دارد.
بر اساس مصوبه مجلس در قانون بودجه، پیش بینی می شود مساله حذف کارت سوخت خودرو و اختصاص یارانه به کارت بانکی اشخاص در سه ماهه اول ۱۴۰۴ تعیین تکلیف شود.
وی افزود: بر اساس بررسی های فنی و طرحهای قبلی اجرای شده به صورت آزمایشی، مجلس به این نتیجه رسیده است که بایستی برای مدیریت یارانه سوخت، از کارت بانکی افراد استفاده شود و نیازی به کارت سوخت نیست.
سخنگوی صنف جایگاهداران کشور تصریح کرد: ساختار فعلی سال های قبل ایجاد شده و در مقاطع زمانی موفقیت هایی هم داشته است ولی در شرایط فعلی کشور، نیازمند تغییرات و به روز رسانی است بنابراین طرح استفاده از کارت بانکی مطرح شده است.
وی ادامه داد: ایجاد تغییرات در نحوه توزیع هدفمند یارانه سوخت نیازمند اجماع همه دستگاههای مرتبط و بخش خصوصی است به طوریکه طرح دارای پیچیدگی نباشد و قابلیت اجرا داشته باشد و صرفا بر اساس دادههای تئوری تدوین و تصویب نشود.
نواز بیان کرد:برای اجرای طرحی بزرگ مانند حذف کارت سوخت و جایگزینی کارت بانکی باید آییننامههای اجرایی و دستور العملهای شفاف با پیوستهای حقوقی، فرهنگی و اجتماعی و با قابلیت عملیاتی قطعی تدوین شود و ابتدا باید سازوکار تغییر تخصیص سهمیه و یارانه از خودرو به مالک خودرو اجرایی شود، بنابراین صرفا با دو خط در قانون بودجه نمی توان در ابن حوزه به موفقیت رسید.
وی تاکید کرد: لازم به ذکر است که اگر طرح طوری تدوین شود که نیاز به تغییرات در زیرساختها باشد، بخش خصوصی و خصوصا جایگاهها توان هزینه کرد برای این تغییرات را ندارند و بایستی دولت برای این طرح ملی در بحث تغییرات سخت افزاری و نرم افزاری احتمالی، منابع مالی اختصاص دهد.
سخنگوی صنف جایگاهداران کشور گفت: در بحث حذف کارت سوخت و جایگزینی کارت بانکی، فعلا تغییر شیوه سهمیه بندی یا قیمت سوخت مطرح نیست.