نارضایتی شدید نانوایان از سامانه نانینو/ طرح هوشمندسازی نان شکست خورد؟

کار با سامانه نانینو به‌واسطه پیچیدگی‌های آن برخی از نانوایی‌ها را با مشکلاتی روبه‌رو کرده که به‌دلیل اشتباهات سهوی باعث کاهش سهمیه آرد و درآمد آنها شده است.

به گزارش اکونگار به نقل از میزان، اواسط بهمن ۱۴۰۱ سید احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد و امور دارایی از شروع گام سوم طرح هوشمندسازی یارانه نان خبر داد.

بعد از شروع این گام، جهت نظارت بر فعالیت نانوایی‌های سراسر کشور و رعایت عدالت در توزیع این محصول، سامانه نانینو راه‌اندازی شد و در دسترس کاربران قرار گرفت.

جلوگیری از سواستفاده و فروش آزاد نان‌های یارانه‌ای یکی از دلایل راه‌اندازی سامانه نانینو بوده که مکانیزم آن ایجاد محدودیت در فروش بوده و بر فعالیت نانوایی‌های سراسر کشور نظارت دارد.

اما این سامانه بدون درنظر گرفتن همه جوانب کار خود را آغاز کرد و باتوجه به پیچیدگی‌های آن مشکلاتی را برای نانوایی‌ها ایجاد کرده است.

انتقاد از عملکرد غیرشفاف سامانه نانینو/ خطر تعطیلی بیخ گوش نانوایی‌ها

کارکردن با سامانه نانینو و کاهش سهمیه

مرادی یکی از نانوایان نان سنتی در توضیح مشکلات این صنف با سامانه نانینو در گفت‌وگو با میزان، گفت: کارکردن با این سامانه برای بسیاری از هم‌صنفان من با مشکل همراه است چرا که با رعایت همه جزئیات اعلامی از سوی نماینده این سامانه باز هم سر ماه با بهانه‌هایی سهمیه آرد ما کاهش می‌یابد.

به گفته وی سهمیه آرد آن‌ها به‌طور قطره‌چکانی افزایش می‌یابد، اما در صورت خطای سهوی در هنگام کار با سامانه نانینو به یکباره تعداد بالایی از سهمیه آرد آن‌ها به عنوان جریمه کم می‌شود.

این نانوا می‌گوید با اینکه اطلاع‌رسانی درمورد کارکرد این سامانه صورت گرفته، به دلیل پیچیدگی‌های آن، بسیاری از نانوا‌ها با مشکلاتی روبه‌رو هستند که به واسطه آن جرایمی برای آن‌ها درنظر گرفته می‌شود.

مرادی با اشاره به کم شدن سهمیه نانوایی‌ها و تاثیر مستقیم آن بر درآمد آنها، گفت که با این اقدام دخل و خرج آن‌ها با هم نمی‌خواند و در تامین معیشت کارگران خود دچار مشکل است.

طرح هوشمندسازی نان شکست خورده است

در همین رابطه محمد جواد کرمی، عضو هیئت‌مدیره اتحادیه نانوایان تهران در گفت‌وگو با میزان، اظهار کرد: طرح هوشمندسازی آرد و نان از سال ۱۴۰۱ از سوی وزارت اقتصاد مطرح شد و اتحادیه در ابتدای طرح مخالفت خود را آن اعلام کرد.

وی در مورد دلیل مخالفت با طرح گفت: این طرح، طرح کارشناسی شده‌ای نبود و بار‌ها اعلام کردیم که مسیر اشتباهی طی می‌شود و طرح مورد قبول ما طرح کارشناسی شده سال ۸۹ با عنوان آزادسازی بخش آرد و نان بود.

کرمی درادامه تاکید کرد: در طرح آزادسازی بخش آرد و نان، نانوایان بدون یارانه آرد را خریداری می‌کردند و در یک فضای کاملا رقابتی تهیه و عرضه نان صورت می‌گرفت و نان با کیفیت به دست مردم می‌رسید.

عضو هیئت‌مدیره اتحادیه نانوایان تهران گفت: امروز با طرح هوشمندسازی آرد و نان به ازای هر نانی که فروخته می‌شود یارانه به نانوا تخصیص داده می‌شود، اما این سامانه محدودیت‌هایی دارد که نانوا از آن بی‌خبر است و به‌واسطه اطلاع‌رسانی نادرست آن‌ها را با مشکلاتی روبه‌رو می‌کند.

وی با بیان اینکه طرح هوشمندسازی نان شکست‌خورده است، عنوان کرد: این طرح نانوایان را به زحمت انداخته و باعث نارضایتی این صنف شده است.

از دیگر رسانه ها
دیدگاه